Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Πανελλήνιες 2024: Σε ποιες σχολές θα πέσουν οι βάσεις – Οι πρώτες εκτιμήσεις

- Advertisement -

Τα μαθήματα της Φυσικής, της Ιστορίας και των Μαθηματικών δυσκόλεψαν αρκετά τους υποψήφιους που συμμετείχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έφτασε η ώρα της επιλογής σπουδών για τους υποψηφίους. Η συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου αποτελεί την επόμενη δοκιμασία που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι μαθητές που συμμετείχαν στις πανελλήνιες.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των πανελλήνιων εξετάσεων, που ανακοινώθηκαν το μεσημέρι, ο όμιλος Φ.Μ.Ε ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ, που όλο το προηγούμενο διάστημα μετέδωσε άμεσα και έγκαιρα σε συνεργασία με το in τις απαντήσεις στα εξεταζόμενα μαθήματων για τους υποψήφιους των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, αναφέρει πώς τα μαθήματα της Φυσικής, της Ιστορίας και των Μαθηματικών δυσκόλεψαν αρκετά τους μαθητές με αποτέλεσμα οι βάσεις εισαγωγής, κυρίως, στις περιζήτητες σχολές να έχουν πτωτικές τάσεις.

Στο πεδίο των Ανθρωπιστικών Σπουδών οι χαμηλές βαθμολογίες στο μάθημα της Ιστορίας και στη συνέχεια στο μάθημα της Έκθεσης θα οδηγήσουν σε πτώση των βάσεων, η οποία θα επηρεάσει κυρίως τις υψηλόβαθμες σχολές.

Στις Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες , οι επιδόσεις των μαθητών στη Φυσική, τα Μαθηματικά και στην Έκθεση δεν είναι ικανοποιητικές οπότε αναμένουμε σημαντική πτώση των βάσεων.

Στο πεδίο Υγείας και Ζωής θα επηρεαστούν οι υψηλόβαθμες σχολές από τις αρνητικές επιδόσεις των μαθητών κυρίως στο μάθημα της Φυσικής.

Τέλος, στο πεδίο Οικονομίας και Πληροφορικής θα έχουμε πτώση στις υψηλόβαθμες σχολές λόγω των χαμηλών επιδόσεων στα Μαθηματικά, το οποίο πρέπει να αναφέρουμε πως αποτελεί συχνό φαινόμενο στο 4ο επιστημονικό πεδίο.

Πανελλήνιες 2024: Αυξομειώσεις στη βάση εισαγωγής
Σε κάποιες από τις σχολές που ανήκουν σε μεσαίες ή χαμηλές τιμές μορίων εισαγωγής θα υπάρχουν αυξομειώσεις στη βάση εισαγωγής, οι οποίες θα σχετίζονται με τη ζήτηση από τους υποψηφίους.

Όλα τα παραπάνω καθιστούν αναγκαία τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού. Η συμπλήρωση του μηχανογραφικού αποτελεί καίριας σημασίας απόφαση και πρέπει να λαμβάνεται με προσεκτική και όχι επιπόλαια αποκρυπτογράφηση της προσωπικότητας, των κλίσεων του ατόμου, καθώς και των επαγγελμάτων που του ταιριάζουν.

Κλείνοντας μην ξεχνάμε ότι δεν υπάρχει επιτυχία ή αποτυχία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις αλλά η σωστή και έξυπνη συμπλήρωση του μηχανογραφικού!

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog