Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

29 Ιουνίου: Διεθνής Ημέρα των Τροπικών

Το τροπικό κλίμα χαρακτηρίζεται από πολύ ζεστό καιρό και η θερμοκρασία παραμένει σχετικά σταθερή καθ' όλη τη διάρκεια του έτους

- Advertisement -

Η Διεθνής Ημέρα των Τροπικών είναι μία από τις εκδηλώσεις του ΟΗΕ που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 29 Ιουνίου.

Κύριος στόχος της είναι να ευαισθητοποιήσει τη διεθνή κοινή γνώμη για την τροπική ζώνη του πλανήτη μας, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει και τις αναδυόμενες ευκαιρίες που παρουσιάζονται.

Οι τροπικοί ή τροπική ζώνη είναι μία περιοχή της Γης που περιβάλλει τον Ισημερινό. Βρίσκεται μεταξύ του Τροπικού του Αιγόκερω στο Νότιο Ημισφαίριο και του Τροπικού του Καρκίνου στο Βόρειο Ημισφαίριο.

Το τροπικό κλίμα χαρακτηρίζεται από πολύ ζεστό καιρό και η θερμοκρασία παραμένει σχετικά σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Υπάρχουν διάφοροι τύποι κλίματος στην τροπική κλιματική ζώνη: το κλίμα των τροπικών δασών, το κλίμα τροπικών μουσώνων, το τροπικό υγρό και ξηρό κλίμα (σαβάνα).

Οι Τροπικοί, ως περιοχή, αντιπροσωπεύουν το 40% της συνολικής επιφάνειας της Γης και φιλοξενούν περίπου το 80% της βιοποικιλότητας του πλανήτη μας.

Το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει στην τροπική περιοχή, επομένως η περιοχή φιλοξενεί μεγάλο μέρος της πολιτιστικής και γλωσσικής ποικιλομορφίας του κόσμου.

Ενώ τα τροπικά έθνη έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο, η τροπική ζώνη εξακολουθεί να αντιμετωπίζει διάφορες προκλήσεις στον τομέα της αειφόρου ανάπτυξης.

Η Διεθνής Ημέρα των Τροπικών καθιερώθηκε με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ το 2016 και αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης, σε όλα τα επίπεδα, για τα θέματα που επηρεάζουν την τροπική ζώνη και στην ανάδειξη του σημαντικού ρόλου που θα διαδραματίσουν οι χώρες των τροπικών στην επίτευξη των Στόχων της Αειφόρου Ανάπτυξης, που έχει θέσει ο ΟΗΕ.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ο λαός μας λέει «οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς τους φίλους «!!Ποσο μαλλον αν οι φίλοι είναι η Χαρά και ο Μιχαλης και γενικά το loutrakiblog!!Ο Αντρεας από το πρώτο σχόλιο του σε αυτο τον μέσο επικοινωνίας και ενημέρωσης σαν το μπλογκ ,δεν κρύφτηκε ουτε πισω από ανωνυμίες ουτε πίσω από το να λέει τα πράγματα με το όνομα τους αρέσουν δεν αρέσουν !!Επισης προσπάθησα και προσπαθω με χαρακτήρα χιουμοριστα έξω καρδια ανθρώπου η αν προτιμάτε να γράψω πράγματα που για πολλους σχολιαστές ακόμα και από την Χαρά άσχετα με τα αρθρα να δημιουργούν πρόβλημα !!Ο Αντρεας δεν θα γράψει για τα κακος κείμενα του τόπου όπως κάνουν δυστυχως οι περισσότεροι εδώ μέσα !!Και εγώ όσοι με ξέρουν νοιάζομαι και αγαπώ τον τόπο μου πολύ περισοτερο από αυτούς και η απόδειξη ότι ποτε δεν έχω πει κακή κουβέντα για το Λουτρακι !Για τους «Λουτρακιωτες «εδώ στο μπλογκ αφού είναι ανώνυμοι τι να τους πω !Εγω τους Λουτρακιωτες παλιας κοπής του ξέρω αλλιώς !οχι κρυμμένους πίσω από μια οθόνη !!Κλεινοντας να ρωτήσω ακόμα μια φορά το μπλογκ αν δεν αρέσουν τα άσχετα που γράφει ο Αντρεας και για ενημέρωση σε θέματα της επικαιρότητας ,που δεν βάζει το μπλογκ τα περίεργα και παράξενα με τον δικό μου στυλ και χιούμορ ,να με ενημερώσει για να μην γράφω τζαμπα σχόλια που δεν τα θέλετε σε δημοσίευση !!Θα χαρούν ιδιαίτερα και πολλοί σχολιαστές σας που τους ξυνιζω μυρίζω γαβγίζω !!Καλησπερα αν περάσει φυσικα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog