Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Ο SAME84 στην Κόρινθο για το πρόγραμμα «Ζωγραφίζοντας σχολικά κτίρια» της UrbanAct

Μέγας χορηγός του συγκεκριμένου προγράμματος ήταν η MotorOil.

- Advertisement -

O Same84 ζωγράφισε μία μεγάλων διαστάσεων δημόσια τοιχογραφία στο 6o Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου, με αφορμή τo πρόγραμμα “Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια” της UrbanAct.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Όπως αναφέρει ο Same84 “το έργο μου είναι εμπνευσμένο απο την μυθολογία της περιοχής και πιο συγκεκριμένα για τη διαμάχη του θεου Ποσειδώνα με τον θεό Ήλιο για το ποιος θα επικρατήσει στον Ισθμό της Κορίνθου. ”

O Same84 είναι από τους σημαντικότερους εικαστικούς της γενιάς με παρουσία έργων του και μεγάλων τοιχογραφιών ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό. Δηλώνει παρόν με τα έργα του από το 1996 έχοντας δημιουργήσει πάνω από 200 τοιχογραφίες σε όψεις κτιρίων που μπορείς να συναντήσεις σχεδόν σε όλη την χώρα.

Το πρόγραμμα αποτελεί συνέχεια των προσπαθειών της UrbanAct για παρεμβάσεις στα σχολικά συγκροτήματα της πόλης και υλοποιήθηκε με την αιγίδα και στήριξη του Δήμου Κορίνθου.

Για πολλά χρόνια παρεμβαίνουμε με τις δράσεις μας στα σχολεία ανά την Ελλάδα, με τοιχογραφίες που ανακαινίζουν αισθητικά τους χώρους, εκπέμπουν μηνύματα, ομορφιά και αισιοδοξία, με καλλιτέχνες που προσφέρουν το έργο τους και την ενσυναίσθησή τους για τη γνώση, το σεβασμό στη διαφορετικότητα, τη χαρά της ζωής και της συνεργασίας, της αλληλοβοήθειας.

Μέγας χορηγός του συγκεκριμένου προγράμματος ήταν η MotorOil.

Xορηγός το ξενοδοχείο Ephira

Υποστηρικτές οι εταιρείες Landis+Gyr, CosmosLAC και Rollex Aβεε.

Η συνέχεια των προγραμμάτων μας στη πόλη της Κορίνθου, θα ανακοινωθεί σύντομα.

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλημέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζουμε σε ποια άλλα σχολεία της Κορίνθου είναι να υλοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα. Και φυσικά αν μπορεί να γίνει αίτημα από κάποιο σχολείο για να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα, και πως.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog