Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Κατεδαφίζεται το ιστορικό κτίριο του Εργατικού Κέντρου (ΦΩΤΟ)

- Advertisement -

Πραγματικά, αυτό που συμβαίνει στο Λουτράκι με το ιστορικό κτίριο του Εργατικού Κέντρου προκαλεί βαθιά απογοήτευση και εύλογο προβληματισμό.

Η απόφαση να κατεδαφιστεί ένα σημείο αναφοράς της τοπικής ιστορίας, της κοινωνικής μνήμης και της εργατικής δράσης, για να χτιστεί άλλη μία πολυκατοικία, μοιάζει με ακόμα ένα κεφάλαιο στην τσιμεντοποίηση της πολιτιστικής ταυτότητας του τόπου.

Το Λουτράκι, που κάποτε φημιζόταν για την αρχοντιά του, τα ιαματικά του νερά, τις κοσμοπολίτικες βόλτες στην παραλία και την ξεχωριστή του αρχιτεκτονική, μοιάζει να μετατρέπεται με ταχύτητα σε μία “Κυψέλη πάνω στη θάλασσα”

Όχι με την Κυψέλη της πολυπολιτισμικής ζωντάνιας, αλλά με εκείνη της ασφυκτικής δόμησης και της έλλειψης σεβασμού στον δημόσιο χώρο και την ιστορικότητα των σημείων.

Το Εργατικό Κέντρο δεν ήταν απλώς ένα κτίριο· ήταν ένα σύμβολο. Ένας τόπος συνάθροισης, αγώνα, κοινωνικού διαλόγου. Ένα τέτοιο κτίσμα δεν κατεδαφίζεται χωρίς κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις. Υπάρχει τοπική αρχιτεκτονική επιτροπή; Πού είναι οι πολίτες, οι συλλογικότητες, τα δημοτικά σχήματα; Είναι τόσο ανίσχυροι ή τόσο αδιάφοροι;

Κι αν δεχτούμε ότι το κτίριο είχε προβλήματα, δεν υπήρχε άλλη λύση από την ισοπέδωση και την αντικατάστασή του από μια ακόμα πολυκατοικία; Καμία πρόβλεψη για ανάπλαση, διατήρηση όψης, επανάχρηση του χώρου με πολιτιστικό ή κοινωνικό χαρακτήρα;

Δυστυχώς, η κατάσταση θυμίζει τον τρόπο που πολλοί τόποι στην Ελλάδα “αναπτύχθηκαν”: χωρίς όραμα, χωρίς σχεδιασμό, με το βλέμμα στραμμένο μόνο στο άμεσο κέρδος. Κι όσο οι πόλεις μας γίνονται πιο απρόσωπες, πιο κλειστές, πιο άναρχες, τόσο απομακρυνόμαστε από την ουσία αυτού που λέμε ποιότητα ζωής.

Είναι ώρα κάποιοι να αναλάβουν ευθύνες — όχι απλώς για ένα κτίριο που χάνεται, αλλά για το μέλλον του ίδιου του Λουτρακίου. Αν δεν υπάρχει στοιχειώδης προστασία για τα ιστορικά του τοπόσημα, τότε τι ακριβώς θα απομείνει από τον χαρακτήρα του τόπου αυτού; Μόνο πολυκατοικίες και θέα θάλασσα;

Μια κοινωνία χωρίς μνήμη, είναι μια κοινωνία χωρίς μέλλον. Και το Λουτράκι δεν αξίζει τέτοια τύχη.

Και εδώ ανοίγει η μεγάλη κουβέντα για τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο δικαίωμα της ιδιοκτησίας και στο συλλογικό συμφέρον. Ο ιδιοκτήτης, βάσει του νόμου, έχει πράγματι το δικαίωμα να εκμεταλλευτεί την περιουσία του. Δεν είναι παράνομο να κατεδαφίσει ένα παλιό κτίριο και να το αντικαταστήσει με πολυκατοικία, εφόσον τηρεί τις πολεοδομικές διατάξεις. Το ερώτημα όμως δεν είναι αν είναι νόμιμο. Είναι αν είναι ορθό, χρήσιμο ή σοφό για το σύνολο.

Γιατί εδώ μιλάμε για ένα ακίνητο που δεν είναι «οποιοδήποτε». Είναι ένα κομμάτι της ιστορικής ταυτότητας του Λουτρακίου. Κι όταν η ατομική πρωτοβουλία έρχεται σε σύγκρουση με την πολιτιστική κληρονομιά, τότε χρειάζεται παρέμβαση θεσμών, ώστε να διαφυλαχθεί το κοινό καλό, πάντα με σεβασμό και προς τον ιδιοκτήτη.

Σε άλλες χώρες, τέτοια κτίρια εντάσσονται σε προγράμματα διατήρησης, επιδοτούνται για αναπαλαίωση, μετατρέπονται σε πολιτιστικά κέντρα, βιβλιοθήκες, μουσεία ή ακόμα και εμπορικά ακίνητα, αλλά με σεβασμό στην αρχιτεκτονική τους ταυτότητα. Ο ιδιοκτήτης ωφελείται και οικονομικά, και το κοινό διατηρεί έναν χώρο με ψυχή.

Στην Ελλάδα, όμως, συχνά λείπει αυτό το πλαίσιο. Ούτε το κράτος στηρίζει, ούτε η τοπική αυτοδιοίκηση ενδιαφέρεται ουσιαστικά, και έτσι το βάρος (ή η ελευθερία) πέφτει αποκλειστικά στον ιδιώτη. Κι εκείνος, εύλογα, επιλέγει την πιο άμεση και συμφέρουσα λύση.

Αλλά πρέπει να το πούμε καθαρά: όταν μια πόλη ή ένας τόπος χάνει τα ιστορικά της κτίρια, τις πλατείες της, τα νεοκλασικά της, τα παλιά εργοστάσια, τις μνήμες της, γίνεται ένα τίποτα με θέα.

Οπότε, ναι μεν το δίκιο του ιδιοκτήτη είναι υπαρκτό και σεβαστό, αλλά δεν είναι το μόνο που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη. Το ερώτημα είναι τι είδους Λουτράκι θέλουμε. Μια θάλασσα με τσιμεντένια κουτιά ή έναν τόπο με χαρακτήρα, με ταυτότητα, με μνήμη;

Γιατί, όπως έλεγε κι ένας αρχιτέκτονας, «οι πόλεις δεν τις φτιάχνουν τα κτίρια· τις φτιάχνει η μνήμη που κρατούν τα κτίρια».

Κανένας πολεοδομικός σχεδιασμός, κρίμα! Θλίψη μόνο …..

Χαρά Βαραβέρη

- Advertisement -

33 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο συνδικαλισμός έχει πεθάνει χρόνια τώρα. Το μόνο που ενδιαφέρει τους συνδικαλιστές είναι η πάρτι τους.
    Κυκλοφορούν δίπλα μας.
    Ρωτήστε καί εργαζόμενους σε επιχείρηση τής ευρύτερης περιοχής να σάς πούνε.

  2. Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο της Χαράς για το συγκεκριμένο κτήριο!Δεν γνωρίζω φυσικά λεπτομέρειες για το κτίριο και σε ποιον ανήκει!!Αυτο το κτίριο μπορούσε να αξιοποιηθεί από τον δήμο αν ανήκει στο δήμο !!Αν δεν ανήκει μπορούσε ο δήμος να το είχε πάρει από τον ιδιοκτήτη του γιατί ήταν ένα ιστορικό κτίριο στο κεντρικό δρόμο από τα λίγα που απέμειναν!!Κριμα !!Καλησπερα σε όλους

  3. για το μέλλον του ίδιου του Λουτρακίου.Το μελλον του Λουτρακιου χαθηκε απο τοτε που διωξανε τις τραπεζες ΙΚΑ ΟΑΕΔ ΔΕΗ ΓΕΡΜΑΝΟ ΟΤΕ και αλλα πολλα,επεισης χαθηκε απο την αισχος αναπλαση της παραλιας,ναι θελουν ενα Λουτράκι Μια θάλασσα με τσιμεντένια κουτιά,γεροντουπολη απο τις αποκριες μεχρι τελη σεμπτεμβρη και μετα πολη φαντασμα νεκροταφειο αυτο θελουν

  4. ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΘΗΡΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ, ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΙΩΝΟΒΙΟΙ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΕΣ 20 ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ “ΖΩΗ” ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ!!!
    Α ΡΕ ΛΟΥΤΡΑΚΑΡΑ ΠΩΣ ΣΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ… ΑΠΟ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΗ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΠΡΙΝ, ΣΕ ΠΟΛΗ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΒΛΑΧΟΜΠΑΡΟΚ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ Σ/Κ ΜΕ ΥΦΟΣ 1000 ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΩΝ, ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ΤΖΙΠΑΡΕΣ, ΜΕ ΡΕΦΕΝΕ ΒΕΝΖΙΝΗ ΣΤΑ 4-5 ΑΤΟΜΑ, ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΑΠΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΛΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ…

    • Έτσι όπως έχει καταντήσει το Λουτράκι ούτε οι Αθηναίοι έρχονται.
      Οι μόνοι που έρχονται ειναι κάτοικοι της πρώην σοβιετικής ένωσης στους οποίους έχει ξεπουληθεί την πόλη και όσα γκρουπάκια καταφέρνει να κοροϊδέψει η τουριστική με τις φωτογραφίες από τα παλιά χρόνια & τις μακρινές που τραβάνε τα drone. Που βέβαια ακόμα και τα γκρουπ που έρχονται μόνο για την διαμονή έρχονται κάθε μέρα στα πουλμαν είναι και πάνε αλλού.
      Αν το καλοσκεφτείς τώρα είσαι πιο κοσμοπολίτης από τις προηγούμενες 10ετιες.
      Γιατί από τα 80s που θυμάμαι πάντα ο κύριος όγκος ήταν Αθηναίοι.Γιατί για αυτούς ήταν ο εύκολος και γρήγορος προορισμός.Και ήταν για όλες τις ηλικίες.
      Οι ηλικιωμένοι ερχόντουσαν για τα λουτρά,οι 30-50s για το καζίνο και οι νέοι για τα την νυχτερινή ζωή.Τώρα από όλα αυτά δεν υπάρχει τίποτα.

  5. Σχετικά με το κτίριο του εργατικοί κέντρου και εγώ σαν γνήσιο λουτρακιοτης θα λυπηθώ πολύ όχι όμως σαν το παλαιό κτίριο της δημοτικής αγοράς
    Δυστυχώς τα Παλαια κτίρια που φέρουν ιστορία θα μπορούσε το κράτος να είχε διαδικασία ούτε να γκρεμίζονται και ούτε ο Ιδιοκτητης να είχε ζημιά
    Στην Αγγλία υπάρχει Οργανισμος κρατικός που αποζημιώνει τον ιδιοκτήτη και σώζει το ιστορικά κτίρια
    Ας ελπιζομουμε ότι και εδώ κάτι θα γίνει
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία σας Μιμης

  6. Γιατί δεν θα κανεται αυτό το κτίριο είναι πολύ ωραίο και θα κάνουνε χάλια πολυκατοικία με θέα στην θάλασσα στην παραλία .καλό καλοκαίρι 💖💖💖💖💖

  7. Κρίμα…σε λίγο στο Λουτράκι θα δούμε και κτίρια διαφορετικής γραμμής δόμησης, όπως είναι σε άλλες χώρες, αφού έχει αναμειχθεί και ο πληθυσμός… Στο τέλος θα αναμειχθεί και ο πολιτισμός και όλα!

  8. Προς κάθε αρμόδιο φορέα,

    Με οργή και θλίψη παρακολουθούμε τις εξελίξεις γύρω από την προγραμματισμένη κατεδάφιση του ιστορικού κτιρίου του Εργατικού Κέντρου Λουτρακίου. Πρόκειται για μια πράξη που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί παρά μόνο ως πολιτιστικό έγκλημα και ιστορική ύβρις.

    Το συγκεκριμένο κτίριο δεν είναι απλώς ένα παλιό οίκημα – είναι ζωντανός μάρτυρας της κοινωνικής, πολιτικής και εργατικής ιστορίας του τόπου. Είναι σημείο αναφοράς για γενιές ανθρώπων που πάλεψαν, διεκδίκησαν και οργάνωσαν μέσα στους τοίχους του τις αγωνίες και τα οράματά τους για μια δικαιότερη κοινωνία.

    Το να θυσιάζεται ένα τέτοιο κτίριο στον βωμό της αντιπαροχής και της “ανάπτυξης”, για να ανεγερθεί άλλη μία πολυκατοικία-καρμπόν, ισοδυναμεί με συνειδητή προσπάθεια διαγραφής της συλλογικής μνήμης. Δεν πρόκειται απλώς για μια αρχιτεκτονική απώλεια – πρόκειται για μια συνειδητή απόφαση απαξίωσης της πολιτιστικής ταυτότητας του Λουτρακίου.

    Αναρωτιόμαστε: ποιοι ωφελούνται από αυτή την καταστροφή; Ποιο είναι το όραμα για τον τόπο σας; Και ποιο μήνυμα στέλνετε στους νέους ανθρώπους που αναζητούν ρίζες, παραδείγματα και πολιτιστική συνέχεια;

    Αν ακόμα υπάρχει χρόνος, απαιτούμε άμεση αναθεώρηση αυτής της απόφασης. Όχι άλλη σιωπή. Όχι άλλη υποχώρηση μπροστά στη μπουλντόζα της αδιαφορίας.

    Η ιστορία δεν χτίζεται με μπετόν και ψυχρά διαμερίσματα. Χτίζεται με μνήμη, αγώνες και σεβασμό

  9. Και βρήκε να το κάνει τώρα που αρχίζει η τουριστική περίοδος ??
    Δηλαδή θα έρχονται οι τουρίστες και στον κεντρικό δεν θα μπορείς να περάσεις από τα φορτηγά και τις μπετονιερες ?
    Εύγε σε όλους !!!!

  10. Ρωτήστε τους νεοκοπους εργολάβους του Λουτρακίου που έχουν γεμίσει την πολη με πολυτελείς κατοικίες με ιδιοκτήτες που έχουν αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες και μόνο.
    Οπως πάμε ζούμε ξανά της πολυκατοικίας το κάγγελο που το έζησε το Λουτράκι την δεκαετία του 70 και 80 και είδαμε τα χάλια μας…

  11. Καλημέρα! Βρε Χαρά, ετσι οπως τουλαχιστον “φανταζει”, αλλα και καθρεφτιζεται & απεικονιζεται, το τοσο δα, καθως και μικροσκοπικο ιστορικο κτιριο, αυτο, (της φωτο) – αντικειμενικα (τουλαχιστον) – αναρωτιεμαι που “θα μπει” και θα χωρεσει να γινει εκει, μια κοτζαμ (ευμεγέθης, αλλα και πελώρια, γιγαντιαία & τεραστία), πολυκατοικία, δηλαδη? Αν και βεβαια, εις το τελος αυτοι, ειναι ικανοι, στο να κατασκευασουν, να ανεγειρουν να “σηκωσουν” και να χτισουν, και κανα 400κοσάμμετρο 70όροφο “πρασινο” ουρανοξυστη (αλα “Riviera Tower”), εις το μερος, εκει!

    • Θα χτιστεί μια ωραιότατη 6-7 οροφή πολυκατοικία με μικρά οροφοδιαμερισματα τα οποία κατά πάσα πιθανότητα θα νοικιάζονται ως airbnb.
      Δεν ασχολούμαι με τα των οικοδομών αλλά απ ότι έχω καταλάβει η λατρεμένη (not) κυβέρνηση βοήθησε να ξεπαγώσει και να αρχίσει η ασύστολη και ασύδοτη ανέγερση πολυκατοικιών.
      Μιλούσα με ένα γνωστό μου που μένει στην Αθήνα και στην γειτονιά του μέσα σε ένα 6μηνο κατεδάφισαν & ξεκίνησαν να σηκώνουν 5 πολυκατοικίες και τα περισσότερα ήταν σε μικρά οικόπεδα σαν αυτό εδώ.

  12. Το κτίριο αυτό άνηκε σε ιδιοτη ,και πουλήθηκε σε ιδιοτη,για να το κάνει ότι θέλει,και δικαίωμα του.
    Και τελειώνει οι κουβέντα, ΤΕΛΟΣ.

    Υγ: οι εργατοπατερες του Λουτρακίου δεν αξίζει να τους σχολιάσουμε,κρίμα από τα χαιβανια τους εργαζόμενους που τρέχουν από πίσω τους.

  13. Το διαλύσατε το λουτρακι με τους μαλάκες που ψηφίζετε εσείς οι λουτρακιωτες…δεν σας λυπαμαι καθολου..η πολη εχει ηδη καταστραφεί με τα τσιμεντενια κουτιά στην παραλια…εχασε ολη την προσωπικότητα του…το παγκακι στην παραλια του μπακου το ξηλωσατε….η πηγη ειναι μες στην μπιχλα…το παλιο κτιριο των ιαματικων σε παρακμη…και ολα πανακριβα..ντροπη σας

    • Εάν ψήφιζαν (και σε επίπεδο δηλαδή, αυτοδιοικητικών εκλογών) διαφόρους μ@κάκες, μοναχά οι Λουτρακιώτες, θα είμεθα φίλε μου καλέ, σιγουρότατα σήμερα, η πιο σοβαρή, προηγμένη, εξελιγμένη & ανεπτυγμένη, αλλά και η ευτυχέστερη χώρα, του πλανήτη της γης και του κόσμου όλου… Το κακό, αλλά και συχρόνως δε, και το πλέον – της όλης υποθέσεως – τραγικό, είναι όμως(καθώς και δυστυχώς), πως διαφόρους καρα-μ@κάκες (για να μην πω δε, και τίποτα χειρότερο & βαρύτερο…), είθισται να υπερψηφίζει (κατά συρροή, κατ’ επανάληψη και κατ’ εξακολούθηση), και σε επίπεδο εθνικών & βουλευτικών εκλογών, και αυτός ο αγέρωχος, θρυλικός, επαναστάτης & υπερήφανος ελληνικός λαός.

      • Πρώτα φτιάχνεις το σπίτι σου,μετά την γειτονιά σου,μετά την πόλη σου και μετά την χώρα σου.
        Πρώτα ξεκινάμε από αυτά που είναι πιο εύκολα εφικτά.
        Ο φίλος αν και χοντροκομμενα έχει δίκιο.
        Δίνοντας του 2η , πόσο δε 3 θητεία είμαστε άξιοι της μοιρας μας.

  14. Που είναι εδώ ο «δημότης Λουτρακιου «που μας γράφει για το επίπεδο και στο πρεστίζ του μπλογκ να απαντήσει στον σχολιαστή 1700 και αυτά που γράφει για τους Λουτρακιωτες και το Λουτρακι !Θα του απαντούσα εγώ αλλά αυτά που θα του έγραφα δεν θα τα περάσει η Χαρά και έτσι το αφήνω επάνω σου «Δημότη Λουτρακιου «ΥΓ 1700 έτσι φιλικά σου λέω το κουβαδάκι σου και σε άλλη παραλία

    • Αντί να σε ενοχλεί ο τρόπος,θα έπρεπε να σε ενοχλεί η ουσία.Θα έπρεπε να σε ενοχλεί ότι λέει αλήθειες.Εκτός αν μπορείς να τον διαψεύσεις.Προσωπικά δεν πιστεύω ότι μπορείς.
      Και είπε και λίγα.
      Επίσης αν το σκεφτόσουν έστω & λίγο αντί να τρέξεις εν βρασμό να υπερασπιστείς τον φίλο σου θα καταλάβαινες ότι το σχόλιο μπορεί να βγάζει μια πίκρα και μια αγανάκτηση.
      Αυτή που βγάζουν οι πάρα πολλοί όχι μόνο ντόπιοι αλλά και άνθρωποι “ξένοι” δέθηκαν με το μέρος.
      Τώρα το ποιος είναι σε άλλη παραλία με το κουβαδάκι του……..

  15. ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΛΟΥΤΡΑΚΙΩΤΗΣ ΒΕΡΟΣ (ΕΙΜΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΑΙΜΑ ΕΔΩ);
    ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΑ ΤΗΝ ΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΓΚΡΙ ΓΚΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ‘ΦΑΕΙ’ ΤΟΝ ΤΟΠΟ,ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ,ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.
    ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ….ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ (ΚΡΙΜΑ) ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΑΣ

  16. Για κάτσε ρε φίλε γιατί θα μας τρελάνεις,Καθεσε εσύ σε ένα καφέ στο Λουτρακι και ερχετε ο 1700 και αρχίζει να λέει αυτά που γράφει στο σχόλιο του για τους Λουτρακιωτες για αυτούς που ψηφίζουν,δεν σας λυπάμαι κλπ δεν θα αντιδρούσες ?Ποιον φίλο μου υπερασπίζω ?Δεν θα τα έλεγε αυτά γιατί όταν αναφέρεται σε λουτρακιωτες τους πέρνει όλους η μπάλα!!Κοιτα φίλε να σου το εξηγήσω ακόμα μια φορά μπας και με αφήσεις ήσυχο !!Ο Αντρεας είναι πολύ ποιο Λουτρακιωτης από πολλούς από εσάς που σχολιάζετε εδώ μέσα !Εσυ προσωπικά δεν θα εισε βέρος Λουτρακιωτης ή θα εισε νεαρός σε ηλικία και δεν με ξέρεις !!Το λέω αυτό γιατί αν με ήξερες δεν θα μου έλεγες ότι με ενοχλούν οι αλήθειες!!Μπορει να μένω εξωτερικό αλλά αυτό δεν αλλάζει τίποτα !Τελος να το ξαναγράψω πάλι οποίος και να ήταν δήμαρχος θα έλεγα και θα τον υποστήριζα το ίδιο !Εσυ από ότι φαίνεται κοιτάς τα πρόσωπα !Τωρα αν νομίζεις οτι μπορείς να κάνεις το Λουτρακι καλύτερο από ότι το έχουν κάνει οι δήμαρχοι δεκαετίες τώρα βάλε για δήμαρχος και θα είναι ο πρώτος που θα σε ψηφίσω !Το λέω αυτό γιατί δεν ψηφίζω από το 1994 !Ελπιζω σε δημοσίευση και όταν μιλάμε για μια πόλη και για τους κατοίκους του να είμαστε προσεκτικοί

  17. Τη ψήφο του ελληνικού λαού θυμήθηκε ο ερίτιμος όσο και προσφιλής Τάσος στις 1 το ξημέρωμα για να κατακρίνει την κατεδάφιση του κτιρίου του εργατικού κέντρου, την ώρα που οι εργαζόμενοι άνθρωποι κοιμούνται στο κρεβατάκι τους με τη γυναικούλα τους για να ξυπνήσουν φρέσκοι και να πάνε στη δουλίτσα τους.

  18. Σχόλια από ανώνυμους γιατί και με ποια ιδιότητα γνωρίζω τον ιδιοκτήτη μήνες πριν προσπαθήσαμε να βρούμε λύση αν σώζεται δεν υπήρχε περίπτωση και φαίνεται και τώρα στην κατεδάφιση σάπιο όλο όλα τα κτίρια έχουν ημερομηνία λήξης

  19. Συνδημότα tell me when I am telling lies συμφωνούμε. Είσαι μειλίχιος άνθρωπος με μεστό λόγο. Ευθέως και ήρεμα προκάλεσες τον 18:58 για μια από κοινού βόλτα με σκοπό την επίδειξη των κακώς κειμένων του Λουτρακίου μας, αλλά απάντηση δεν πήρες, παρά μόνο το ότι όλοι εμείς είμαστε μίζεροι, κοιτάμε τα άσχημα και κακώς δεν επαινούμε τα στραβά, κατά την κρίση του. Να λοιπόν που τα πράγματα αντιστράφηκαν τώρα. Ο 15:42 κατακρίνει την κατεδάφιση του κτιρίου, ενώ εγώ δεν βλέπω κάτι μεμπτό. Δεν είναι νεοκλασικό κτίσμα, άρα δεν είναι δυνατόν να οριστεί ως διατηρητέο. Όσο για την χρήση του ως εργατικό κέντρο, υπήρξαν αγώνες που δόθηκαν, αλλά και αγώνες που έπρεπε να δοθούν, αλλά δεν δόθηκαν. Συνεπώς η κατεδάφισή του δεν αφαιρεί κάτι ούτε από το χαρακτήρα αλλά ούτε κι από την ιστορία του Λουτρακίου. Αυτό θα το πούμε τελεσίδικα όταν δούμε με τι αντικατασταθεί. Και αποδεικνύεσαι για μια ακόμη φορά σωστός, ενώ ο 15:42, 18:58, φαίνεται και πάλι πως πλέει σε ουτοπικά “πελάγη” εκτός χρόνου, τόπου, πόλεως και ρεαλισμού. Νομίζω το κατανόησες κι εσύ ο ίδιος πως δεν αξίζει να ασχολείσαι με κάποιον που μιλάει αδιάκοπα και ασύστολα χωρίς επί της ουσίας να λέει τίποτα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog