Το 4ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Taste of Loutraki – The Corinthian Food Festival επιστρέφει και προσκαλεί όλους τους λάτρεις της γαστρονομίας σε ένα μοναδικό τριήμερο, από τις 30 Μαΐου έως και την 1η Ιουνίου 2025.
Πρόκειται για ένα πρωτότυπο Φεστιβάλ γεύσης που αναδεικνύει τον γαστρονομικό πλούτο της Κορινθιακής γης και φέρνει το κοινό σε επαφή με εκλεκτά τοπικά προϊόντα.
Επιχειρήσεις εστίασης, ξενοδοχεία, κορυφαίοι σεφ και παραγωγοί ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν αυθεντικές γευστικές εμπειρίες βασισμένες σε τοπικές πρώτες ύλες.
Συμμετέχουσες επιχειρήσεις:
AnassaThe Bar, Verykoko Meze & Drinks, Bakos Pizza, Coralle All Day Bar, Club Hotel
Loutraki, Markellos Olive, Paladar Restaurant, Perla Kitchen Bar, Plaza Hotel, Segas
Hotel, Sweet Valia, Theoxenia Hotel, Umami Coffee & Brunch, ΥPANEMA Seaside Food
& Drinks, Βαρκάλας Ψαροταβέρνα, Ελαιώνας Ταβέρνα, Καφεχαροπλαστείο
Παπαδάκης, Ζαχαροπλαστείο Κανάκης, Πιπέρι Ψητοπωλείο, Ρίγανη Εστιατόριο,
Ταβέρνα ο Βασίλης, Το Εργαστήρι της Τυρόπιτας, Φραγκιάς Restaurant.
Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου (L.T.O.), τον Σύλλογο Επισιτιστών Λουτρακίου «Ο Ξένιος Ζευς» και το Επιμελητήριο Κορινθίας.
Την οργάνωση και υλοποίηση έχει αναλάβει η εταιρεία Respond on Demand, εξειδικευμένη στο τουριστικό marketing.
Το Taste of Loutraki τελεί υπό την αιγίδα και υποστήριξη: του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Ανώνυμης Εταιρείας Διώρυγας Κορίνθου (ΑΕΔΙΚ) και της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Κορινθίας.
Χορηγοί:
COMER GROUP (Wyndham Loutraki Poseidon Resort & Club Hotel Casino Loutraki),
Ξενοδοχείο Pappas, Οινοποιεία Barafakas και Κτήμα Μανωλάκη, Εστιατόρια Ypanema
Seaside Food & Drinks, Ωμέγα 3, Πιπέρι, Τουριστικό πλοίο Άννα ΙΙ, Markellos Olive και
Πιέτρης Catering.Εκδηλώσεις για φιλοξενούμενους δημοσιογράφους & επαγγελματίες του τουρισμού (κατόπιν πρόσκλησης):
Παρασκευή 30 Μαΐου
– Παρουσίαση του Φεστιβάλ στον προαύλιο χώρο της ΑΕΔΙΚ
– Χαιρετισμοί των συνδιοργανωτών στους προσκεκλημένους δημοσιογράφους, bloggers
και influencers
– Διάπλους: Live cooking στο πλοίο «Άννα ΙΙ» από τοπικούς σεφ, cocktail pairing με
κρασιά του Οινοποιείου «Μανωλάκη» και finger food από το «Πιέτρης Catering»
– Παρουσιαστής της εκδήλωσης: Θάνος Βάγιος
Σάββατο 31 Μαΐου
– Olive oil tour & food pairing στο Markellos Olive (Γαλατάκι)
– Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού (Μαψός Κορινθίας)
– Ξενάγηση & Spa στο Loutraki Thermal Spa
– Δείπνο στο Club Hotel Loutraki (Παρουσίαση με κρασιά από το Οινοποιείο
Μπαραφάκα)
Κυριακή 1 Ιουνίου
– Live cooking by the Sea στο YPANEMA (Λιμνοθάλασσα Βουλιαγμένης)
– Με τη συμμετοχή της ομάδας “Experience Perachora”
Περισσότερες πληροφορίες και πλήρες πρόγραμμα: https://tasteofloutraki.gr/
Κάντε έγκαιρα την κράτησή σας
