Αναστάτωση στο Λουτράκι μετά τη δολοφονία του 17χρονου – Έκκληση γονέων για άμεσες παρεμβάσεις

- Advertisement -

Έντονη ανησυχία και βαθιά αναστάτωση επικρατούν στην τοπική κοινωνία του Λουτρακίου μετά τη δολοφονία του 17χρονου Άλεξ.

Δεκάδες είναι τα τηλεφωνήματα και τα μηνύματα που δεχόμαστε καθημερινά από γονείς, οι οποίοι δηλώνουν συγκλονισμένοι από το τραγικό περιστατικό και ζητούν άμεσες πρωτοβουλίες πρόληψης και ουσιαστικής ενημέρωσης.

Όπως επισημαίνουν, το γεγονός αυτό δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ως ένα μεμονωμένο συμβάν, αλλά ως καμπανάκι κινδύνου για το σύνολο της κοινωνίας. Οι ίδιοι ζητούν την άμεση ενεργοποίηση του Κέντρου Κοινότητας Νέων, με σταθερή παρουσία και ουσιαστικές δράσεις στήριξης των εφήβων.

Παράλληλα, θέτουν ως προτεραιότητα τις τακτικές επισκέψεις ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στα σχολεία της περιοχής, όχι αποσπασματικά, αλλά με συνέπεια και συνέχεια. Όπως τονίζουν, τα παιδιά χρειάζονται ασφαλείς χώρους έκφρασης, καθοδήγηση και επιστημονική υποστήριξη, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που η βία μεταξύ ανηλίκων απασχολεί ολοένα και περισσότερο την ελληνική κοινωνία και ειδικότερα το Λουτράκι.

Οι γονείς ζητούν επίσης τη δημιουργία και επαναλειτουργία χώρων δημιουργικής έκφρασης για τα παιδιά και τους εφήβους. Θυμίζουν ότι παλαιότερα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου λειτουργούσαν προγράμματα θεάτρου, χειροτεχνίας και άλλες δημιουργικές δραστηριότητες που έδιναν διέξοδο στους νέους. Σήμερα, όπως επισημαίνουν, οι επιλογές είναι περιορισμένες και η ανάγκη για οργανωμένα προγράμματα πιο επιτακτική από ποτέ.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στην ανάγκη ενημερωτικών δράσεων από την αστυνομία, με στόχο την πρόληψη της παραβατικότητας, αλλά και παρεμβάσεων από επιστήμονες ψυχικής υγείας που θα εστιάζουν στη διαχείριση θυμού, στις διαπροσωπικές σχέσεις και στη σωστή αντιμετώπιση των συγκρούσεων.

Οι γονείς ξεκαθαρίζουν πως δεν επιθυμούν απλώς δηλώσεις συμπαράστασης. Ζητούν συγκεκριμένο σχέδιο, συνεργασία Δήμου, σχολικής κοινότητας και αρμόδιων φορέων, καθώς και διαρκή παρουσία δομών στήριξης.

Η τραγωδία αυτή άφησε ένα βαθύ τραύμα. Το ζητούμενο πλέον είναι αν η τοπική κοινωνία θα μετατρέψει τον πόνο σε αφορμή για ουσιαστική πρόληψη. Οι επόμενες κινήσεις των αρμόδιων αρχών θα δείξουν αν το μήνυμα των γονέων θα εισακουστεί.

Το μήνυμα σαφές: Eπιτακτική όσο ποτέ η θωράκιση της νέας γενιάς. Ας μη μείνει αυτή η τραγωδία άλλη μία είδηση που θα ξεχαστεί.

Ο άδικος χαμός του Αλέξη μπορεί και πρέπει να γίνει η αφύπνιση που χρειάζεται η κοινωνία μας. Να γίνει η αφορμή για να δούμε κατάματα τα προβλήματα, να απαιτήσουμε πρόληψη, ουσιαστικές δομές στήριξης, χώρους δημιουργίας και ασφάλειας για τα παιδιά μας.

Να μη μείνουμε μόνο στη θλίψη και στα λόγια. Να μετατρέψουμε τον πόνο σε δράση. Για να μη θρηνήσουμε ξανά.

Χ@ρα

- Advertisement -

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Για όλα και όλους από όλους ζητουν- απαιτούν οι γονείς εκτός από τις υποχρεώσεις που έχουν οι ίδιοι απέναντι στα παιδιά τους ,να κάτσουν να ασχοληθούν και να αφουγκραστουν τα προβλήματα, τους προβληματισμούς τους για την σημερινή κοινωνία ,να συζητούν και να αγωνίζονται μαζί τους , με λίγα λόγια μετάδοση παιδείας λέγεται και να μην τα αφήνουν στο έλεος μέχρι να γίνει η στραβή γιατί είναι σίγουρο ότι θα γίνει!!!

  2. “Οι γονείς ζητούν επίσης τη δημιουργία και επαναλειτουργία χώρων δημιουργικής έκφρασης για τα παιδιά και τους εφήβους. Θυμίζουν ότι παλαιότερα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου λειτουργούσαν προγράμματα θεάτρου, χειροτεχνίας και άλλες δημιουργικές δραστηριότητες που έδιναν διέξοδο στους νέους ”
    Κανενας γονιος δεν το ζητάει αυτο ποσο μαλλον πολλοι. Αυτα τα ζητάνε αριστεροι για α) να κονόμησουν απ τα κονδύλια β) να συνεχιστεί η παρανομία.

  3. Όποιος πιστεύει οτι οι δολοφονοι παυουν να σκοτώνουν οταν έχουν κοινωνικές δραστηριότητες δεν είναι διανοητικά καθυστερημένος. Είναι εγκληματίας ο ιδιος με δολο και μισός για την κοινωνία.

  4. ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΗ, ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ Η ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ. Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ (ΔΩΡΕΑΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ 35 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΦΗΒΟ).

    ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΩΡΕΑΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.

    ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΤΑ SPA ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ.

  5. Επίσης θα πρέπει να επαναφέρουν τα αθλητικά σχολεία όπως και να γίνουν και τεχνικά γυμνάσια .Στο Λουτράκι το Γυμνάσιο είναι απαράδεκτο κάντε κάτι να σωθουν τα παιδιά μας.

    • Σωστά. Χωρίς γυμναστήριο τα παιδιά γίνονται δολοφονοι. Ε ρε κατάντια. Γι αυτο είμαστε όπως είμαστε. Τα πιστεύεις αυτα ρε φιλε;

  6. Οι γονείς που κάνουν εκκλήσεις για βοήθεια, δεν έχουν παρά να κοιτάξουν τον καθρέφτη σπίτι τους και να αναλογιστούν τι ανατροφή έδωσαν στα παιδιά τους όλα αυτά τα χρόνια, με την παντελή απουσία τους στη ζωή των παιδιών τους!!!

  7. Την μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν οι γονείς, ας αφιερώσουν χρόνο στα παιδιά τους! Δεν μπορεί να τους τα μεγαλώσει ούτε το σχολείο ούτε η πολιτεία… Ούτε είναι και ευκταίο κάτι τέτοιο! Οικογένεια χρειάζονται τα παιδιά, επικοινωνία, αγάπη αλλά και όρια. Τα τελευταία δεν υπάρχουν.
    Κυκλοφορούν από μικρά ανεξέλεγκτα μεταμεσονύκτιες ώρες δεν ξέρουν οι γονείς που είναι, τι κάνουν & με ποιους.
    Καβαλάνε πατίνια – μηχανάκια χωρίς κράνος ποιός τους τα αγόρασε;
    Από μικρά τα παρκάρουν στην οθόνη με πολύ λάθος πρότυπα (τα κορίτσια πλαστική ομορφιά – pick me νοοτροπία & τα αγόρια μαγκιά, ξύλο, νταηλικι & το χρήμα υπέρτατο αγαθό).
    Δεν τα βλέπουν όταν γυρίζουν σπίτι ότι είναι μεθυσμένα ή υπό την επήρεια ουσιών; Δεν αντιλαμβάνονται αλλαγές στη συμπεριφορά τους & τις συνήθειες των παιδιών τους;
    Αυτές τις συμπεριφορές τις προλαμβάνεις εκ των υστέρων τι να λέμε…

  8. Οι εκπαιδευτικοί προσλαμβάνουν δικηγόρους για να αντιμετωπίσουν την επιθετικότητα,τις βρισιές και τον εξευτελισμό που βιώνουν καθημερινά στα σχολεία.
    Ο λόγος που οι γονείς έχουν αυτήν την συμπεριφορά, βασίζεται στην προσπάθεια των εκπαιδευτικών να θέσουν όρια σε μαθητές με αποκλίνουσα συμπεριφορά.
    Μετά ζητούν λύσεις! Πότε;; Στην εφηβεία!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα