Σειρά επισκέψεων σε σχολικές μονάδες της Κορινθίας πραγματοποίησε η προπονήτρια κολύμβησης του Ναυτικού Ομίλου Κιάτου

ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον σεβασμό προς το θαλάσσιο περιβάλλον και την ανάγκη διατήρησης των ακτών καθαρών

- Advertisement -

Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών γύρω από την ασφαλή κολύμβηση και τη σωστή συμπεριφορά στη θάλασσα, η προπονήτρια κολύμβησης του Ναυτικού Ομίλου Κιάτου, Κατερίνα Οικονόμου, πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς σειρά επισκέψεων σε σχολικές μονάδες της Κορινθίας.

Στο πλαίσιο της δράσης επισκέφθηκε το 1ο, 2ο, 4ο και 6ο Δημοτικό Σχολείο Κιάτου, το Δημοτικό Σχολείο Πασίου, το Δημοτικό Σχολείο Βέλου, το Δημοτικό Σχολείο Κοκκωνίου – Πουλίτσας, το Δημοτικό Σχολείο Βραχατίου, καθώς και το 1ο Νηπιαγωγείο Βέλου και το Νηπιαγωγείο Κοκκωνίου.

Κατά τις ενημερωτικές συναντήσεις με τους μαθητές παρουσιάστηκαν βασικοί κανόνες ασφαλείας για τη θάλασσα και το κολύμπι, όπως η αποφυγή κολύμβησης αμέσως μετά το φαγητό, η προστασία από την πολύωρη έκθεση στον ήλιο, η προσοχή σε ημέρες με ισχυρούς ανέμους και θαλάσσια ρεύματα, η ασφαλής χρήση φουσκωτών μέσων, κανό και SUP, καθώς και η ανάγκη επίβλεψης από ενήλικες και η αποφυγή υπερεκτίμησης των κολυμβητικών δυνατοτήτων.

Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον σεβασμό προς το θαλάσσιο περιβάλλον και την ανάγκη διατήρησης των ακτών καθαρών, ώστε οι μαθητές να αναπτύξουν από μικρή ηλικία περιβαλλοντική συνείδηση και υπεύθυνη στάση απέναντι στη φύση.

Η κ. Οικονόμου ευχαρίστησε την Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κορινθίας, τον Δήμο Σικυωνίων, τον Ναυτικό Όμιλο Κιάτου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Νέα Γενιά» Κοκκωνίου για τη στήριξη της πρωτοβουλίας, καθώς και τους εκπαιδευτικούς και μαθητές για τη θερμή υποδοχή και τη φιλοξενία τους.

Όπως ανέφερε, στόχος είναι η δράση να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, δίνοντας τη δυνατότητα σε ακόμη περισσότερους μαθητές να ενημερωθούν για την ασφαλή κολύμβηση και τους κανόνες προστασίας στη θάλασσα.

Με την ολοκλήρωση των επισκέψεων, η προπονήτρια ευχήθηκε σε όλους τους μαθητές ένα όμορφο καλοκαίρι, γεμάτο χαρά, παιχνίδι και, πάνω απ’ όλα, ασφαλές κολύμπι.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα