Πρώτη αποστολή Έλληνα αστροναύτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό – Συνάντηση με τον πρωθυπουργό

- Advertisement -

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με την πρώτη αποστολή Έλληνα αστροναύτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Ο σχεδιασμός για την ιστορική πρώτη αποστολή Έλληνα αστροναύτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, μετά την επίσημη έναρξη της εκπαίδευσης αστροναυτών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος από τον Αδριανό Γολέμη, εξετάστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης στην οποία προήδρευσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χθες Πέμπτη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η εκτόξευση αναμένεται να γίνει εντός της επόμενης διετίας και η αποστολή θα διαρκέσει έως τρεις εβδομάδες, αποτελώντας μέρος της νέας Εθνικής Στρατηγικής Διαστήματος, που έχει ως ορίζοντα το 2035.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν τα σημαντικά οφέλη που θα έχει για την εγχώρια επιστημονική κοινότητα η απόφαση για την πρώτη εκπροσώπηση της χώρας μας στο πλήρωμα του ΔΔΣ. Ο Έλληνας αστροναύτης θα εκτελέσει πειράματα και τεχνολογικές επιδείξεις που έχουν προταθεί από δεκάδες ελληνικές ερευνητικές ομάδες, φορείς και πανεπιστήμια, ελληνικές εταιρείες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν καινοτόμες λύσεις σε συνθήκες διαστήματος, θα συλλεγούν πολύτιμα δεδομένα που θα αξιοποιηθούν για εφαρμογές και περαιτέρω έρευνα, ενώ παράλληλα υπάρχει δυνατότητα ανάπτυξης πολύτιμων συνεργασιών με διεθνείς εταίρους.

Πέραν της ενίσχυσης της ελληνικής έρευνας και την προβολή ελληνικών τεχνολογιών, θα υλοποιηθούν προγράμματα που θα ενθαρρύνουν νέα παιδιά να ασχοληθούν με τις επιστήμες και την πρακτική εφαρμογή τους. Μεταξύ άλλων, εξετάστηκαν η διοργάνωση μαθητικού διαγωνισμού για την κατασκευή δορυφόρου, η διοργάνωση διαγωνισμών STEM και η αποστολή ερωτήσεων από μαθητές προς τους αστροναύτες που υπηρετούν στον ΔΔΣ.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τεχνητής Νοημοσύνης Δημήτρης Παπαστεργίου, ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Κωνσταντίνος Καράντζαλος και ο εκπαιδευόμενος αστροναύτης και γιατρός διαστημικών αποστολών Αδριανός Γολέμης.

tomanifesto.gr

- Advertisement -

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ερωτησις κρισεως, καθως και μεγαλη (μου) απορια, αλλα και μαζι, δε, και (ως) υποθεση εργασιας: Αν αυτος ο άνθρωπος-διαστημάνθρπος-αστροναύτης και εξωγήινος, (ζει σιγουρα, σε ενα δικο του, παραλληλο συμπαν), ο οποιος και ηγειτο της πατριδος μας, και μας κυβερναει (εδω και συναπτα, επτα χρονια), δεν ονομαζοτανε, ας πουμε, “Κυριάκος Μητσοτάκης”, αλλα ονομαζοτανε (επι παραδειγματι) “Κυριάκος Κολοκυθόπουλος”, θα ητο ποτε δυνατον να σταθει για μιαν, εστω, ωρα και στιγμη (ρε αδελφε, αυτος), ως ηγετης και πρωθυπουργος, αυτης, της ωραιοτατης, χαρισματικης και πανεμορφης, πλην ομως, δε, και κακοτυχης, πολυπαθης και δυσμοιρης, Ελλαδιτσας-Μπανανιας μας??

  2. Καλη σας ημερα, και καλη εβδομαδα! Μιας και ο λογος και η αναφορα (πιο πανω) περι αυτου, του διαστημανθρώπου-αστροναύτου & εξωγήινου, του κυρίου, δηλαδή, Κυριάκου Κολοκυθόπουλου (λοιπον), εχω δε, να συμπληρωσω, να προσθεσω, και να πω, και αυτο: O Θεόπεμπτος & πολυχρονεμένος Κυριάκος μας (εξάλλου, ΕΝΑΣ είναι ο Κυριάκος!), εκτος απο ενας ιδιαιτερως εντιμος, ηθικος, αφθαρτος, εριτιμος και ακεραιος, αλλα και καθολοκληριαν δε, εγγραμματος, γραμματιζουμενος, μορφωμενος, αλφαβητισμενος, ορθογραφικος ανηρ & πολιτικος -διαπιστωμενα & εξακριβωμενα- αποτελει πλεον, και τον μακραν πιο ωραιο, γοητευτικο & σαγηνευτικο αντρα του πλανητη, της γης (παρακαλώ!), και χαρακτηριζεται δε, και απο ενα ξεχωρο & μοναδικο, sex appeal!!! Ασε δε, που αρεσει αυτος, και στην πεθερα μου, πολυ!!! ΥΓ.: Συμφωνει με αυτο ο γυναικειος πληθυσμος (μεσα, εδω)?!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα