ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Ανεμοστρόβιλος σκόρπισε τον πανικό στην παραλία

- Advertisement -

Όταν ο άνεμος γίνεται κίνδυνος – Πρέπει να κλείνουν οι ομπρέλες;

Μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση σημειώθηκε σήμερα στην παραλιακή ζώνη, όταν ισχυρός ανεμοστρόβιλος έκανε την εμφάνισή του, προκαλώντας αναστάτωση και σηκώνοντας μεγάλες και μικρότερες ομπρέλες.

Μπροστά από παραλιακό κατάστημα, δύο μεγάλες ομπρέλες παρασύρθηκαν από τον δυνατό άνεμο, ενώ πλήθος μικρότερων ομπρελών σηκώθηκαν και μετακινήθηκαν, δημιουργώντας μια εικόνα που θα μπορούσε εύκολα να οδηγήσει σε σοβαρότερο τραυματισμό.

Παρόμοια εικόνα καταγράφηκε και σε άλλα σημεία της παραλίας. Υπήρξαν αναφορές για ελαφρύ τραυματισμό λουόμενου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε και περιστατικό γυναίκας που χτύπησε στο κεφάλι. Τα περιστατικά θα πρέπει, βεβαίως, να επιβεβαιωθούν από τις αρμόδιες αρχές.

Το περιστατικό, ωστόσο, ανοίγει μια πολύ σοβαρή συζήτηση που δεν αφορά μόνο τη σημερινή ημέρα.

Τι γίνεται όταν οι καιρικές συνθήκες μετατρέπουν μια ομπρέλα παραλίας σε επικίνδυνο αντικείμενο;

Οι μεγάλες επαγγελματικές ομπρέλες, όταν δέχονται ισχυρές ριπές ανέμου, μπορούν να λειτουργήσουν σαν πανιά. Ακόμη και αν η βάση τους είναι βαριά, η δύναμη του ανέμου μπορεί να τις ανατρέψει, να τις μετακινήσει ή να παρασύρει τμήματά τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Μάλιστα στο παρελθόν σημειώθηκε σοβαρός τραυματισμός λουσμένης

Γι’ αυτό και ίσως θα πρέπει να υπάρξει ένα σαφές και πρακτικό πρωτόκολλο ασφαλείας για τις παραλίες και τα παραλιακά καταστήματα.

Όταν οι άνεμοι ενισχύονται σημαντικά και ιδιαίτερα όταν οι ριπές ξεπερνούν συγκεκριμένα όρια, οι υπεύθυνοι των χώρων θα πρέπει να έχουν σαφή οδηγία: οι ομπρέλες κλείνουν, ασφαλίζονται και ο κόσμος απομακρύνεται από τα σημεία που μπορεί να δημιουργηθεί κίνδυνος.

Δεν χρειάζεται να περιμένουμε να συμβεί το κακό για να αναρωτηθούμε τι θα μπορούσε να είχε γίνει διαφορετικά.

Σήμερα μπορεί να μιλάμε για ομπρέλες που παρασύρθηκαν και για ευτυχώς περιορισμένους τραυματισμούς. Αύριο, όμως, μια αντίστοιχη ριπή μπορεί να βρει έναν άνθρωπο ακριβώς μπροστά της.

Η πρόληψη δεν είναι υπερβολή. Είναι στοιχειώδης κανόνας ασφάλειας.

Και ίσως είναι η στιγμή, πριν από το επόμενο έντονο καιρικό φαινόμενο, να αποφασιστεί ποιο ακριβώς είναι το όριο στο οποίο οι ομπρέλες πρέπει να κλείνουν υποχρεωτικά.

Γιατί όταν ο άνεμος δυναμώνει, η ομπρέλα δεν είναι πλέον απλώς σκιά.

Μπορεί να γίνει κίνδυνος.

ΧΑΡΑ

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα