Σοβαρό ζήτημα με τα κενά στις σχολικές μονάδες της Κορινθίας αναδεικνύουν οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κάνοντας λόγο για περισσότερες από 100 ελλείψεις με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Οι εκπαιδευτικοί εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους στην κατάσταση που διαμορφώνεται και ζητούν την άμεση κάλυψη όλων των κενών σε δασκάλους, νηπιαγωγούς και εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων.
Όπως επισημαίνουν, η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και η ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας δεν μπορούν να εξασφαλιστούν όταν υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό.
Παράλληλα, τονίζουν πως η δημόσια εκπαίδευση πρέπει να αποτελεί βασική προτεραιότητα, υπογραμμίζοντας ότι η μόρφωση των παιδιών δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως κόστος.
Οι εκπαιδευτικοί της Κορινθίας ζητούν άμεσες λύσεις, ώστε τα σχολεία να στελεχωθούν πλήρως και οι μαθητές να έχουν από την αρχή της σχολικής χρονιάς την εκπαιδευτική υποστήριξη που χρειάζονται.


