Μια σημαντική πρωτοβουλία για την προστασία του περιβάλλοντος πραγματοποιήθηκε στην παραλία της Ποσειδωνίας στην Κόρινθο, με τη συμμετοχή μαθητών, εθελοντών και εκπροσώπων οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.
Η δράση καθαρισμού διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του ΔΕΣΦΑ, ενώ σε αυτή συμμετείχαν η περιβαλλοντική ομάδα We4all, μαθητές της Γ’ Δημοτικού του Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου, καθώς και εθελοντικές ομάδες της περιοχής.
Στην προσπάθεια έλαβαν μέρος η εθελοντική ομάδα του Δήμου Κορινθίων, η εθελοντική ομάδα Αθικίων και η ομάδα Ζευς, ενώ παρόντες ήταν και ο Ανδρέας Πούλος με τον Νίκο Σταυρέλη.
Μέσα από τη συνεργασία των συμμετεχόντων, η πρωτοβουλία ανέδειξε τη σημασία της συλλογικής προσπάθειας για τη διατήρηση καθαρών ακτών και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
Ιδιαίτερη αξία είχε η συμμετοχή των μαθητών, καθώς τέτοιες δράσεις συμβάλλουν στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης από μικρή ηλικία και ενισχύουν την υπεύθυνη στάση απέναντι στους δημόσιους χώρους.
Η κινητοποίηση στην Ποσειδωνία αποτελεί ένα παράδειγμα συνεργασίας μεταξύ φορέων, σχολικής κοινότητας και εθελοντών, με κοινό στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της ενεργού συμμετοχής των πολιτών.
- Advertisement -
- Advertisement -
Δείτε ακόμα

