Παρασκευή, 16 Μαΐου, 2025

Στο Συνέδριο της Οικονομικής Επιτροπής του ΟΗΕ στη Σερβία βρίσκεται ο Χρίστος Δήμας (ΦΩΤΟ)

ως βασικός ομιλητής

- Advertisement -

Σήμερα στο Βελιγράδι πραγματοποίησα συνάντηση εργασίας με την ομόλογό μου Υπουργό Κατασκευών, Υποδομών και Μεταφορών της Σερβίας κα. Aleksandra Sofronijevic.

Συζητήσαμε για το εξαιρετικό επίπεδο που βρίσκονται παραδοσιακά οι διμερείς μας σχέσεις και υπογραμμίσαμε την κοινή μας πρόθεση να αυξήσουμε και να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας στα θέματα των υποδομών και των μεταφορών.

Στο Συνέδριο της Οικονομικής Επιτροπής του ΟΗΕ για την Ευρώπη (UNECE) που διεξάγεται αυτες τις ημέρες στη Σερβία, τόνισα πως η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει κάνει άλματα προόδου σε όλα τα επίπεδα και βρίσκεται σταθερά ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ με τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης.

Παρουσίασα επίσης τις πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει για την υλοποίηση στρατηγικών έργων υποδομής τα οποία βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών αναβαθμίζοντας και παρέχοντας ασφάλεια στις μετακινήσεις.

Η αποτελεσματικότητα στη συνδεσιμότητα των μεταφορών και η ανθεκτικότητα στις υποδομές, συμβάλλουν άλλωστε και στην ενίσχυση του περιφερειακού, γεωπολιτικού και οικονομικού ρόλου της Ελλάδας. Αυτό για την κυβέρνηση αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα.

Με αφορμή το Συνέδριο, πραγματοποίησα επίσης συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα του Οργανισμού UNECE από τη Μολδαβία, κα Tatiana Molcean.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog