Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Μαραθώνιος “For Katerina” για να τιμήσει τη μνήμη της γυναίκας του

- Advertisement -

Ένας μαραθώνιος με μηνύματα ζωής και ελπίδας για να τιμήσει τη μνήμη της συζύγου του που έφυγε από τη ζωή νικημένη από τον καρκίνο. Ο δρομέας Αλέξανδρος Γεωργίου ολοκληρώνει μία διαδρομή των 573 χιλιομέτρων, 175 ωρών, 8 ημερών και 9 πόλεων.

Το «For Katerina» αποτελεί έναν φόρο τιμής για την μαχήτρια Κατερίνα – τη δική μας Κατερίνα – που πολέμησε γενναία απέναντι σε έναν ύπουλο εχθρό, σε μια άνιση μάχη, που κράτησε πέντε μήνες.

Γίνεται για να τιμήσει όλους όσοι «έφυγαν» από τη ζωή εξαιτίας αυτής της νόσου αλλά και για να δώσει δύναμη σε αυτούς που κάθε μέρα δίνουν τη δική τους μάχη.

Το «For Katerina» δεν είναι διοργάνωση αγωνιστικού χαρακτήρα (αγώνας δρόμου) αλλά τιμητικός – συμβολικός δρόμος τρεξίματος με κοινωνικό μήνυμα. Ο δρομέας που τρέχει στο γεγονός είναι αποκλειστικά ο σύζυγος της Κατερίνας, Αλέξανδρος Γεωργίου.

Τόσο ο Αλέξανδρος, όσο και η ομάδα του “For Katerina” συμμετέχουμε εθελοντικά σε αυτό το εγχείρημα. Δεν ζητάμε και δεν δεχόμαστε κανενός είδους οικονομική στήριξη.

Εξαιτίας της πανδημίας του Κορωνοϊού – Covid 19 και προς το σκοπό αποφυγής του κινδύνου διάδοσης της νόσου παρακαλείσθε να μην ακολουθήσετε τον Αλέξανδρο στη διαδρομή του, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, τηρώντας έτσι τα μέτρα πρόληψης και περιορισμού διάδοσης της νόσου που έχει θεσπίσει η κυβέρνηση. Για περισσότερες λεπτομέρειες κάντε κλικ εδώ.

Η αφετηρία βρίσκεται στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης και ο τερματισμός στη Κερατέα Αττικής. Η διαδρομή ακολουθεί τη πορεία της ζωής της Κατερίνας από τη πόλη που γεννήθηκε ως τη πόλη που ζούσε με τον σύζυγο και τον γιο της. Είναι χωρισμένη σε 8 τομείς (ημέρες).

 

Ο Αλέξανδρος Γεωργίου βρίσκεται ήδη κοντά στο σημείο τερματισμού έχοντας τρέξει πάνω από 174 ώρες για οκτώ μέρες και περάσει από εννέα πόλεις.

Την πορεία της διαδρομής που καλύπτει μπορείτε να την παρακολουθείτε και ζωντανά μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του “For Katerina”.

 

 

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog