Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ο Χρίστος Δήμας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

- Advertisement -

Τον Δεκέμβριο του 1991 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε να ανακηρύξει την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών, με σκοπό να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση.

Ο Χρίστος Δήμας, Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας – Βουλευτής Κορινθίας, λόγω της ημέρας δημοσίευσε σε κοινωνικό προφίλ του:

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών καμία γυναίκα δεν πρέπει να αισθάνεται μόνη. Καμία ανοχή σε οποιαδήποτε μορφή βίας στο σπίτι σου ή στην διπλανή σου πόρτα από όποιον και αν προέρχεται.

Συμβάλουμε όλοι, με όποιον τρόπο μπορούμε ώστε να εξαλειφθεί πλήρως το φαινόμενο από την κοινωνία μας. Ο κίνδυνος δεν είναι μακριά, αλλά παραμονεύει τριγύρω μας και χρειάζεται την επαγρύπνιση όλων μας.

❗️ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ. Είμαστε δίπλα σου.
🆘 Διαπίστωσε το εδώ 👇
📲 15900 🗣 24ωρη Γραμμή Επικοινωνίας

Η Γραμμή SOS 15900 είναι μία υπηρεσία εθνικής εµβέλειας που δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες θύµατα βίας ή σε τρίτα πρόσωπα να επικοινωνήσουν άµεσα με ένα φορέα αντιµετώπισης της έµφυλης βίας.

Τη γραμμή στελεχώνουν ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι που παρέχουν άμεση βοήθεια σε έκτακτα και επείγοντα περιστατικά βίας σε 24ωρη βάση, 365 μέρες το χρόνο. Ταυτόχρονα υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας των γυναικών μέσω της διεύθυνσης e-mail: sos15900@isotita.gr

 

25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Τι περιμένουν να πετύχουν με την απεργία στο Μετρό; Υποστήριξη ή θυμό;

Στηρίζουμε Λουτράκι – Οι επιχειρήσεις, μέλη του LTO, που διαθέτουν delivery και take away

Καινούργιο αυτοκίνητο για τις ανάγκες του Δήμου παρέλαβε ο Δήμαρχος Γ. Γκιώνης

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog