Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ξεκινάει το εμβληματικό έργο της «Ανάπλασης του Παραλιακού Μετώπου Λουτρακίου»

- Advertisement -

Επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ του loutrakiblog.gr που έγραψε με αποκλειστικές πληροφορίες ότι σήμερα θα είχαν συνάντηση ο Περιφερειάρχης κ. Νίκας και ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Π-Αγ.Θ κ. Γκιώνης για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης που αφορά στην ανάπλαση της παραλιακής ζώνης του Λουτρακίου. (δείτε εδώ)

Αναλυτικά

Υπεγράφη σήμερα το πρωί από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, παρουσία του Δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γεώργιου Αλκ. Γκιώνη, η απόφαση ένταξης του έργου «Ανάπλαση Χερσαίας Ζώνης Λιμένος Λουτρακίου (α’ φάση)» στον Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία του περιβάλλοντος – μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014 – 2020», συνολικού προϋπολογισμού 4.999.964,96€.

Η ανάπλαση του Παραλιακού Μετώπου Λουτρακίου αποτελεί ένα εμβληματικό έργο το οποίο αποτέλεσε κύρια προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής Γεωργίου Αλκ. Γκιώνη και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου – Περαχώρας, από το 2015. Το έργο περιλαμβάνει την ανάπλαση τμήματος του παραλιακού μετώπου επί της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος (Χ.Ζ.Λ.) της πόλης του Λουτρακίου προσθέτοντας στοιχεία βιώσιμης κινητικότητας και εξασφαλίζοντας και την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ με άνετη πρόσβαση αυτών και στη παραλία.

Σκοπός του έργου είναι η διατήρηση και ανάδειξη της μοναδικότητας της περιοχής ως Λουτρόπολης, μέσω της ενίσχυσης της παρουσίας του υγρού στοιχείου στην περιοχή μελέτης, της αύξησης του αριθμού των προσβάσεων στη θάλασσα και της συνολικής υποστήριξης των εγκαταστάσεων και των στοιχείων θερμαλισμού.

Τα κυριότερα στοιχεία της ανάπλασης είναι:

α) η νέα δαπεδόστρωση που ως ψυχρό δάπεδο συμβάλει στην αντιμετώπιση του φαινομένου της θερμικής νησίδας και στη βελτίωση του μικροκλίματος της πόλης,

β) η διατήρηση και βελτίωση της υφιστάμενης φύτευσης,

γ) η δημιουργία περισσότερων χώρων θέασης και ανάπαυσης, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής περγκολών μπροστά από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με ίδια υλικά, ενιαία αισθητική και σήμανση των καταστημάτων που θα αποτελούν χώρους συνάθροισης-παραμονής κοινού

δ) η βελτίωση της πρόσβασης στην παραλία για όλες τις κατηγορίες ατόμων,

ε) η ενίσχυση του στοιχείου του νερού και στ) η αντικατάσταση του υφιστάμενου δικτύου ηλεκτροφωτισμού με νέα φωτιστικά LED.

Με αφορμή την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης, ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης:

«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων. Με πολυετή αγώνα και ύστερα από μια σειρά προβλημάτων που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε, πετύχαμε την αναστολή των πρωτοκόλλων κατεδάφισης με νομοθετική ρύθμιση, ολοκληρώσαμε την εκπόνηση της μελέτης, λάβαμε όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις από τους συναρμόδιους φορείς και πετύχαμε την ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014- 2020. Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω προσωπικά τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λακωνίας, αρμόδιο σε θέματα ΕΣΠΑ, Θεόδωρο Βερούτη, τον Προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας της Διαχειριστικής Αρχής Ε.Π. Αντώνιο Ψαράκη καθώς και όλους τους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου του Δήμου για την άριστη συνεργασία. Η υλοποίηση του έργου που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023, θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της παραλιακής ζώνης και θα αναδείξει το Λουτράκι σε τουριστικό πόλο έλξης για τους δημότες και τους επισκέπτες».

- Advertisement -

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η αληθεια ειναι οτι αυτα που ειχα διαβασει για την αναπλαση σε αλλο αρθρο του loutrakiblog δεν μου αρεσαν και δεν φαινοντουσαν να ανταποκρινεται στο υψος του κονδυλιου που αναφερεται για την αναπλαση…ΩΣΤΟΣΟ…η εικονα της πολης ειναι τοσο χαλια που η οποιαδηποτε αναπλαση ειναι καλοδεχουμενη και μονο καλο μπορει να κανει στην πολη και την εικονα της..Μακαρι να ξεκινησει γρηγορα και να γινει κατι ομορφο..

  2. Ο Δήμαρχος δίνοντας εκατομμύρια ευρώ και βολεύοντας 20-30 μαγαζιά της παραλίας πιστεύει ότι θα εκλεγεί στις επόμενες εκλογές πάλι, αλλά είναι μακρυά νυχτωμένος.Εάν θέλει κάθε φορά που θα πάει για μπάνιο ο Λουτρακιώτης να σκάει 3 και 4 ευρώ κάθε μέρα στον μαγαζότορα για να απολαύσει το μπάνιο του και να μην πρέπει να μεταναστεύσει στην άλλη άκρη της παραλίας για να μην πληρώσει ,τότε τον περιμένει τόσο μαύρο που θα είναι όλο δικό του.

    • Φιλτατε δυστηχως αυτο γινεται ετσι και αλλιως εδω και χρονια..Ειδικα φετος ,με το προσχημα του κορονοιου,τα πραγματα εγιναν χειροτερα,καθως επειδη και καλα θα ειχαν λιγοτερες ξαπλωστρες λογο αποστασεων,τα μαγαζια ειχαν αλλες τιμες αν καθοσουν στα τραπεζακια,αλλες τιμες αν καθοσουν στις ξαπλωστρες,και μιλαμε για καπελο απο 0.50λεπτα (σε καφεδες,μπυρες,αναψυκτικα) εως 1 και 1.50ε (σε κλαμπ σαντουιτσ κλπ)..Ξεφυγα,αυτο που λες γινοταν ηδη και τα προηγουμενα χρονια,ωστοσο ειχαμε εκλογες και ο Λουτρακιωτης δυστυχως ξαναεβγαλε τον ιδιο δημαρχο..οποτε δεν βλεπω να τον περιμενει κανενα μαυρο..

      • Εάν ήμεθα αρκούντως ηλίθιοι ας ψηφίσουμε τα ίδια. Ο δήμαρχος την έχει πάρει χαμπάρι ότι υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια ας λάβει τα μέτρα του αλλιώς τον βλέπω να βγαίνει στην σύνταξη…

    • Όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα μικρό καλάθι, έλεγαν οι παππούδες μας.Ας αλλάξουν έστω τα πλακάκια που σπάμε τα πόδια μας όταν περπατάμε στην παραλία (και ειδικά στο ύψος του Σκλαβενιτη, όπου αλλά είναι σπασμένα, αλλά πιο ψηλά αλλά πιο χαμηλά) και ας μη δούμε led φωτισμό!!!

  3. Ποια δεντροφύτευση που έχετε καταστρέψει όλο το πράσινο ΤΕΤΟΙΟ ΜΙΣΟΣ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΗς ΠΟΚΗΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

  4. Μπράβο Γιωργαρε, μην μασάς με τον κάθε πικραμένο. Ένας φίλος (μικρότερος σού) που σέ συναντά καί σέ παίρνει καί τηλέφωνο που καί που. Πάμε δυνατά με Σάκη, Τάσο, Σωτήρη και τους άλλους συμβούλους που θέλουν το καλό του δήμου.

  5. Κάθε τύπου ανάπλαση σε μια τόοοοοσο υποθμισμένη παραλία είναι καλοδεχούμενη. Επιφυλάξεις για την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία χωρίς το ” χαράτσι” των μαγαζιών πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν για εμάς τους συνταξιούχους που και το ένα ευρώ μας λείπει.Τώρα οι ΜΠΟΥΡΔΕΣ του ΓΚΙΩΝΗ για αύξηση του πράσινου είναι μόνο για γέλια . Εδώ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ το πράσινο στο πάρκο για να φιάξουν γήπεδο μπάσκετ και θέατρο λες και δεν υπήρχαν άλλοι χώροι για να τα φτιάξουν.Μάλλον ο Γκιώνης και ο Κωστάκης (ξέρετε ,αυτός που έκλεισε την παραλιακή οδό στο Φλάμπουτο) έχουν μια απέχθεια στο πράσινο και μια αγάπη στην ανάδειξη περιουσιών .

    • Καλα μην το παμε στο αλλο ακρο..Σιγα που κατεστρεψαν το πρασινο στο παρκο.Το θεατρο χτιστηκε εκει που προυπηρχε το προηγουμενο,με μια μικρη μονο προεκταση.Ουτε για το γηπεδο μπασκετ νομιζω κοπηκαν δεντρα.Μια χαρα πρασινο εχει το παρκο αρκει να το περιποιουνται.Καλα εκαναν και εκαναν τετοια εργα..και οχι μεσα στην πολη δεν υπαρχουν και πολλες επιλογες σε χωρους που να μπορουσαν να το κανουν.Να μου πεις για συντριβανια που υπηρχαν και που να εβγαλαν για να απλωσουν τραπεζια τα μαγαζια,να σου πω ναι.Να μου πεις για το πως εχουν κανει το παραλιακο παρκο και τα παρτερια της πολης,μαζι σου…Αλλα να ειμαστε λιγο λογικοι σε καποια πραγματα και να μην γκρινιαζουμε για να γκρινιαζουμε.

  6. Φίλε 19:39Θα μου επιτρέψεις να μην συμφωνήσω ΚΑΘΟΛΟΥ με την λογική σου. Στο πάρκο επειδή αδιαφορούσαν αντί να φυτέψουν δένδρα στο χώρο του μπάσκετ ….απλά τον έστρωσαν με παρκέ. Στο χώρο του παλιού θεάτρου αντί λοιπόν να τον γεμίσουν με πράσινο (αφού θέλαμε καινούργιο θέατρο) αφαίρεσαν και άλλο για να χτίσουν. Αυτό που δεν πρέπει ΚΑΝΕΝΑΣ να επιτρέπει είναι η λογική που λέει ότι για ότι χρειαζόμαστε ως Δήμος δικαιολογείται να αφαιρούμε πράσινο. Σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει τίποτα για τις επόμενες γενιές .Υπάρχουν χώροι που μπορούσε να χτιστεί θέατρο και πιό πολλά μπασκετ όχι λοιπόν στην αντικατάσταση του πράσινου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog