Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Θρήνος στην ΑΕΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο – Πέθανε ο Μίμης Παπαϊωάννου

- Advertisement -
  • Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής και πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ΑΕΚ, Μίμης Παπαϊωάννου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών.

Φτωχότερο είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο από το πρωί της Τετάρτης (15/3).

Όπως έκανε γνωστό η ΑΕΚ με ανακοίνωσή της, ο θρυλικός Μίμης Παπαϊωάννου «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών, μετά από προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια.

Ο Παπαϊωάννου είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Ένωσης με 289 γκολ, πανηγυρίζοντας 5 Πρωταθλήματα και 3 Κύπελλα.

 

Αναλυτικά το μήνυμα της ΑΕΚ:

«Η οικογένεια της ΑΕΚ θρηνεί την απώλεια του μεγάλου Μίμη Παπαϊωάννου που έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί στα 81 του χρόνια. Ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της ομάδας μας πέρασε στην αιωνιότητα, έχοντας παλέψει για χρόνια με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής του 20ου αιώνα, όπως αναδείχθηκε από τη Διεθνή Υπηρεσία Στατιστικής Ποδοσφαίρου (IFFHS) το 2000, γεννήθηκε στις 23 Αυγούστου 1942 στην Νέα Νικομήδεια της Ημαθίας. Εκεί έπαιξε πρώτη φορά ποδόσφαιρο, πριν τον αποκτήσει η Βέροια το 1959. Με το ποσό ρεκόρ, για την εποχή, των 175 χιλ. δραχμών, η ΑΕΚ θα καταφέρει να τον αποκτήσει το 1962. Έμελλε να είναι μια από τις πιο σημαντικές μεταγραφές στην ιστορία της ΑΕΚ, την οποία υπηρέτησε μέχρι το 1979, κατακτώντας 5 Πρωταθλήματα και 3 Κύπελλα.

Μαζί με τον Κώστα Νεστορίδη και τους άλλους μεγάλους άσους της εποχής οδήγησαν την «Ένωση» στην κατάκτηση του τίτλου το 1963. Μετά τον τίτλο του 1963, πρωταγωνίστησε στις κατακτήσεις των πρωταθλημάτων του 1968, του 1971, του 1978 και του 1979, στα Κύπελλα του 1964, του 1966 και του 1978, στην συμμετοχή στα προημιτελικά του Πρωταθλητριών το 1968-69 και στα ημιτελικά του ΟΥΕΦΑ το 1977. Σφράγισε μάλιστα την τελευταία πρόκριση, αυτή στα προημιτελικά με αντίπαλο την Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς, σκοράροντας με ασύλληπτη κεφαλιά (με τη γνωστή ικανότητά του να στέκεται στον αέρα) το τρίτο γκολ που οδήγησε την αναμέτρηση στην παράταση και στη συνέχεια στα πέναλτι, όπου προκρίθηκε η ΑΕΚ.

 

Ο Μίμης Παπαϊωάννου ήταν ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών για την ΑΕΚ, με 289 γκολ σε 566 εμφανίσεις. Τα 236 σε 481 εμφανίσεις στην Α’ Εθνική. Ηταν επίσης πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα, το 1964 και το 1966. Στην Εθνική Ελλάδας αγωνίστηκε 61 φορές με 21 γκολ».

 

Πηγή: onsports.gr

- Advertisement -

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Φτωχότερο το ελληνικό ποδόσφαιρο με την απώλεια του Παπαϊωάννου !!Αυτοι οι παίχτες όλων τον ομάδων έγραψαν με χρυσά γράμματα την ιστορία των ομάδων τους και έκαναν πολλες γενιές φιλάθλων !!Καλο ταξίδι Μιμη 🥲

  2. Φτωχοτερο λεμε οταν φευγει καποιος εν ενεργεια σε καποιο ποστο. Ο συγχωρεμενος ο Μιμης ειχε αποστασιοποιηθει εδω και χρονια απο το χωρο. Τι βλαξ εισαι και δεν ξερεις πως λειτουργει η ελληνικη γλωσσα; Τωρα θα ρωτησεις: αποστασιοποιηθει τι θα πει; Φταιει αλλος αν εσυ δεν καθισες να μαθεις γραμματα και δεν ξερεις πως χρησιμοποιουνται οι λεξεις;

  3. Εκτός από μεγαλος ποδοσφαιριστής είχε και καλή φωνή ο Παπαϊωάννου για όσους δεν το γνωρίζουν !Αδερφικος φίλος του Καζαντζίδη και κοντοχωριανός του Νικολοπουλου το είχε το τραγούδι μετά την μπαλα σε μεγαλη αγάπη !!Πανω από όλα ήταν καλό παιδί και αγαπητός σε όλους συμπαιχτες αντιπάλους και κυρίως τον φίλαθλο κόσμο όλων των ομάδων !Δεν άλλαξε και στρατόπεδο όπως πολλοί άλλοι σταρ της εποχής ,δηλαδή μόνο στην ΑΕΚ ουτε καν στην θρυλική Ρεάλ που ήθελε να τον αγοράσουν τότε !!

  4. Eμεις δεν τον γνωρισαμε ποτε. Ρε συ αντρεα, αρχισε να ξαναγραφεις ρε. Απο σενα μαθαινουμε το παλιο ποδοσφαιρο. Τα λες με το δικο σου στυλ και αρεσει ρε. Μη μασας, ασε τους αλλους. Γραφε για το λαο σου και τους οπαδους σου ρε συ. Και για τον ολυμπιακο. Γουσταρουμε οταν γραφεις, τα λες πολυ κομπλε ρε.

  5. Ετσι μπραβο ρε συ αντρεα. Δωσε ρε, ολο το 1ο ΕΠΑΛ μαζι σου. Δωσε μας τα φωτα σου να μαθουμε λιγο ποδοσφαιρικη ελληνικη ιστορια. Εισαι κορυφη ρε. Ξερεις τη μπαλα του 60-70 καλυτερα απο καθε αλλον. Σουπερ αντρικιος!

  6. Οταν πεθαινει ένας ποδοσφαιριστής ένας τραγουδιστης ένας ηθοποιός ο όρος «φτωχοτερο «τον χρησιμοποιούν φίλε !!Και το άρθρο εδώ του μπλογκ φτωχότερο αναφέρει !!Τωρα εσεις για δικούς σας λογους μας κάνετε μαθήματα και ειρωνία !!Οπως την βρίσκεις ο καθένας αλλά σεβασου την μνήμη του Παπαϊωάννου αν υπάρχει η λέξη σεβασμός στο πλούσιο λεξιλόγιο σας !!Καλημερα σας

  7. Μεγαλοι ποδοσφαιριστές ,συμπαιχτες και αντιπαλοι έδωσαν το παρών κααποχαιρέτησαν τον Παπαϊωάννου χτες !!Συγκινητικος ο μεγαλος Νεστορίδης !!

  8. Ρε συ αντρικιο ποιος ειναι αυτος ο νεστοριδης ρε? Πες να μαθαινουμε κι εμεις οι νεοτεροι εσυ που ξερεις τετοια μπαλαρα. Γραψε 2 3 αραδες ρε. Ολο το 1ο ΕΠΑΛ σε υποστηριζει!

  9. Ρε εσυ φιλαρακο ποιον Αντρικιο μας λες ??Πας στο 1 ΕΠΑΛ και δεν γνωρίζεις τον Νεστορίδη??Τι σας μαθαίνουν στο σχολείο ήθελα να ήξερα !!Αυτος ο καθηγητής φυσικής αγωγής δεν σας μαθαίνει την ιστορία του ποδοσφαίρου ,μπάσκετ και άλλα σπορ ??Αυτα για τον Νεστοριδη και τέτοιες θρυλικές μορφές έπρεπε να είναι μάθημα και να μπαίνει και διαγώνισμα !!Τωρα εσυ αν θέλεις να είμαι ο Αντρικος ο ουαλος ο Αντρεας Μπάρκουλης ο Αντρεας ο Μπονοβας και ο Μικρούτσικος να γίνω !!Ο γιατρός είπε να σου λεμε πάντα ναι !!

  10. Οχι δεν μας ειπε κανεις για τον Νεστοριδη. Ο γυμναστης μας κανει γυμναστικη. Πες μας εσυ που τον ξερεις καλα τον Νεστοριδη και τον πετυχες στα ωραια του. Ολυμπιακαρα μεχρι τελους ρε. Δωσε αντρικουλα. Εσενα θελουμε για καθηγητη. Λεγε να μαθαινουν οι νεοι στο 1ο ΕΠΑΛ και να θυμουνται οι παλιοι.

  11. Αντρεας Λεκκας Ουαλια 😡Ρε εσυ Νικολακη από Αχχιλειον καταλαβαινεις ελληνικά η να τα γράψω στα ουαλλεζικα !!Τι αντρικιο και αντρικιο μας τα ζαλίζεις !Αυτη την δουλειά θα κάνουμε να λεμε ότι δεν σχολιάζω ,και εσυ και τα αλλά νούμερα να χαλάνε όλα τα άρθρα του μπλογκ να γράφουν τα τρέλα τους !!Το ξαναγράφω μηπως το καταλάβετε αυτή την φορά !!Να περάσει παρακαλω Χαρά

  12. Ο Νεστορίδης ήταν μάγος της μπάλας. Εκτός γηπέδων του άρεσε πολύ η Σωτηρία Μπέλλου, μεγάλη τραγουδίστρια, όπως κι εκείνος μεγάλος ποδοσφαιριστής, και τις ελεύθερες ώρες του έκανε κατασκευές από φυσητό γυαλί, ενώ του άρεσε πολύ να φτιάχνει ψωμί σταρένιο, χωριάτικο, σε έναν μικρό ιδιόκτητο φούρνο, μεγαλύτερο πάντως από κάποια shoeboxes που ζουν φτωχοί άνθρωποι. Ήταν και θα παραμείνει μεγάλος ο Νεστορίδης.

  13. Δοθεισης της ευκαιριας, και μιας και ο λογος περι “Αχιλλείου”, εχω την εντυπωση και την αισθηση (αν κανω λαθος διορθωστε με, παρακαλω), καθως επισης, και το θετω αυτο, και σαν απλο ερωτημα, πως ο,τι εις στο περιφημο, υπερλαμπρο, ονομαστο, ξακουστο, φιμησμενο, οσο και εμβληματικο ανακτορον, το “Αχιλλειον”, της Κέρκυρας (με το Ποντικοννήσι, με τα καντουνια τα στενα που τα ‘χω σεργιανισει), εδημιουργηθηκε, εστεγαστηκε και λειτουργησε εκει περα, το ΠΡΩΤΟ Καζίνο της χωρας μας, προγενεστερο και παλαιοτερο ακομη, και απο αυτο του Λουτρακίου…?? Τασος

  14. Aπο σενα περιμενουμε να μαθουμε καλο ποδοσφαιρο. Πως ειδες την αποχωρηση του Μαρτσελο απο την ομαδα ρε συ αντρικουλα? Ξερεις τοπι και η γνωμη σου μετραει. Πες μας ως εμπειρος και ειδικος. 1ο ΕΠΑΛ

  15. Παίδες μην μπλέκετε τον Ολυμπιακό μόνο. Καλά, ούτε για Νεστορίδη ξέρει. Ρωτήστε καλύτερα για τον Κλούβιο και τη Σουλίτσα, πως στο καλό τη λένε, γιατί αυτά τα παίζει στα δάχτυλα και μπορεί να σας τα απαντήσει εύκολα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog