Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Γιώτα Μπάγκα: 1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ, ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ,ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

- Advertisement -

Της Γιώτας Μπάγκα
Άρχισε την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 τις εργασίες του το πρώτο διεθνές συνέδριο που αφορά την ανάπτυξη των υδατοδρομίων , την κρουαζιέρα, τα αεροδρόμια την ανάπτυξη και την ασφάλεια .

Το συνέδριο παρουσιάζει πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη των υποδομών που θα ανοίξουν τον δρόμο στις τουριστικές και όχι μόνο επενδύσεις για την Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Κορινθία.
Αξίζει να επισημανθεί η άψογη διοργάνωση, η προβολή προϊόντων του Λουτρακίου (λουκούμια και νερό), η μεγάλη προσέλευση θεσμικών και επιχειρηματικών παραγόντων και το πολύ καλό κλίμα που επικράτησε στις εναρκτήριες εργασίες που είχα τη χαρά να παρακολουθήσω.

Η «Νέα Πελοπόννησος» με τον αρχηγό της Πέτρο Τατούλη παρέστη σύσσωμη, θέλοντας να δηλώσει με την παρουσία της την αξία, όχι μόνο του ίδιου του Συνεδρίου αλλά κυρίως τη σημασία του θέματος για την ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα και την οικονομία.

● Ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης στην ομιλία του τόνισε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου επέδειξε τόλμη, μπήκε στο χάρτη, γιατί «χαράξαμε στρατηγική και πιστέψαμε σ΄ αυτή». Μεγάλα διεθνή τουριστικά έντυπα και Διεθνείς Οργανισμοί αναγνωρίζουν την μεγάλη τουριστική δυναμική της Πελοποννήσου κι αυτό είναι αποτέλεσμα οράματος, μοντέλου και πίστης σ’ αυτό που θέλαμε να κάνουμε. Ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης αναφέρθηκε στη συμβολή της Περιφέρειας από το 2011για τη δημιουργία του θεσμικού πλαισίου για το νόμο 4146/2013 που άνοιγε δρόμους για την διευθέτηση πολλών προβλημάτων.

Αναφέρθηκε επίσης στην ξεκάθαρη πρόταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για ενιαίο Λιμενικό Ταμείο όπως γίνεται σ΄ όλες τις προηγμένες χώρες του πλανήτη για την απαλοιφή της κακοδαιμονίας που προκύπτει από την πολυδιάσπαση των λιμενικών ταμείων, η οποία δημιουργεί τοξικότητα.

Ο κ. Τατούλης ανέφερε πως θα πρέπει να απαλλαγούμε από την κουλτούρα να εκπορεύονται όλα από τα Υπουργεία και να εμπιστευτούμε τους θεσμικούς και επιχειρηματικούς φορείς. Μίλησε με έμφαση για ένα μοντέλο νέας οικονομίας που θα περιλαμβάνει τα υδατοδρόμια. Άλλωστε η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ήδη εκπονήσει σχετική μελέτη για να αξιοποιήσει τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες της Πελοποννήσου και να δώσει ευκαιρίες στους επενδυτές, χωρίς παράλληλα να υπάρχει περιβαλλοντική επιβάρυνση.

Ο Πέτρος Τατούλης τόνισε την σημασία που έχει για τον ίδιο και τη «Νέα Πελοπόννησο» η συνεργασία όλων των επιμελητηρίων. «Πάμε όλοι μαζί», είπε, «Όλη η Πελοπόννησος δημιουργεί ευκαιρίες υπεραξίας».

Η ανάπτυξη της Πελοποννήσου και ειδικά της Κορινθίας για τη «Νέα Πελοπόννησο» , τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και όλους εμάς που συμμετέχουμε σ΄ αυτόν τον ωραίο αγώνα είναι ένα συνεχές και ανικανοποίητο όνειρο που θα εργαστούμε για να γίνει πραγματικότητα…

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog