Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Εκλογές 2019: Αρχές Απριλίου αποφασίζει ο Τσίπρας για τις κάλπες

- Advertisement -

Ενώπιον σημαντικών αποφάσεων θα βρεθεί το επόμενο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας.

Αν και το τελευταίο διάστημα ενισχύεται η τάση εντός του Μεγάρου Μαξίμου αλλά και της Κουμουνδούρου που προτείνει εξάντληση της τετραετίας και εκλογές τον Οκτώβριο ή στο τέλος Σεπτεμβρίου, ο Πρωθυπουργός δεν έχει ακόμα αποφασίσει.

Το σενάριο να στήνονται εθνικές κάλπες το φθινόπωρο είναι το επικρατέστερο αυτή τη στιγμή κάτι που φαίνεται και από τις συνεχιζόμενες δημόσιες αναφορές τόσο του Πρωθυπουργού όσο και των πρωτοκλασσάτων υπουργών. Όμως ένα “πακέτο” που θα φτάσει την πρώτη εβδομάδα στο Μέγαρο Μαξίμου είναι αυτό που πιθανώς να ανατρέψει τα δεδομένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει, την πρώτη εβδομάδα Απριλίου, στα χέρια του μία μεγάλη δημοσκόπηση βάσει της οποίας θα πάρει τις τελικές του αποφάσεις. Η συγκεκριμένη μέτρηση, που ήδη τρέχει με κυλιόμενες δημοσκοπήσεις, θα έχει πολλά και ενδιαφέροντα “ποιοτικά χαρακτηριστικά” τα οποία ο Πρωθυπουργός θα μελετήσει με τους στενούς του συνεργάτες και θα λάβει τις τελικές του αποφάσεις. Τα σενάρια είναι τρία: εξάντληση της τετραετίας και εκλογές Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, τριπλές εκλογές τον Μάιο και εκλογές τον Ιούνιο αμέσως μετά τις ευρωεκλογές.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, στον ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα και για αυτό το λόγο ιδιαίτερο βάρος έχει πέσει στις δύο σίγουρες εκλογικές διαδικασίες του Μαίου. Όσον αφορά το ευρωψηφοδέλτιο, τα πρώτα δεκαέξι ονόματα που ανακοινώθηκαν άφησαν ευχαριστημένο το κομματικό ακροατήριο, όμως κανένα από αυτά δεν κάνει “το γκελ” σε πιο μαζικά κοινά. Ως εκ τούτου, αναζητούνται οι “σταρ” που θα συμπληρώσουν τις υπόλοιπες θέσεις, όπως και το πρωτοκλασσάτο μέλος του υπουργικού συμβουλίου του οποίου η παρουσία θα προσδώσει τα πολιτικά χαρακτηριστικά που έχουν δοθεί στη μάχη των ευρωεκλογών.

Αν και τα ονόματα που έχουν γραφτεί είναι ήδη πολλά, στέλεχος της Κουμουνδούρου λέει στο CNN Greece ότι με τους περισσότερους οι επαφές συνεχίζονται. Πολλές φορές, μάλιστα, η διαρροή ονομάτων γίνεται προκειμένου να μετρηθούν οι αντιδράσεις και όχι γιατί οι επαφές είναι σε τόσο προχωρημένο επίπεδο. Το μόνο βέβαιο, πάντως, είναι ότι το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών θα είναι αρκετά διευρυμένο και δεν θα θυμίζει σε τίποτα παλιότερα ευρωψηφοδέλτια του κόμματος. 

Αναφορικά με τις δημοτικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ θα δώσουν μάχη προκειμένου οι υποψήφιοι στους τρεις μεγάλους δήμους να περάσουν στο δεύτερο γύρο, κάτι που θεωρούν ότι, παρά τις δυσκολίες θα τα καταφέρουν. Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν καλά ότι οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα είναι τεράστια αποτυχία και για αυτό το λόγο είναι αποφασισμένοι να ενισχύσουν τις προσπάθειες των Νάσου Ηλιόπουλου, Νίκου Μπελαβίλα και Κατερίνας Νοτοπούλου. 

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας έχει δώσει εντολή να επισπευθούν οι διαδικασίες για μια σειρά νομοθετημάτων που θα φτάσουν το επόμενο διάστημα στη Βουλή. Έτσι, μόλις κλείσει το θέμα της πρώτης κατοικίας θα προχωρήσει η ρύθμιση για τις 120 δόσεις ενώ μέχρι το Πάσχα θα φτάσουν στη Βουλή το νομοσχέδιο για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο νέος ποινικός κώδικας και οι ρυθμίσεις που αφορούν το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. 

cnn.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog