Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αξίζαμε το κάτι παραπάνω, αλλά…

- Advertisement -

Τον αποκλεισμό, γνώρισε η Εθνική μας ομάδα, καθώς μετά την (αναμενόμενη) ήττα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, από το αντίστοιχο της Αργεντινήςμε 2-0, τερμάτισε στην τρίτη θέση του ομίλου της, με τρείς βαθμούς, πίσω από Αργεντινή και Κορέα, που πήραν την πρόκριση με εννέα και τέσσερις βαθμούς αντίστοιχα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, επιστρέφει στην Ελλάδα, το βράδυ της Τετάρτης.

Πετύχαμε αρκετά σε αυτό το Μουντιάλ. Πετύχαμε τα πρώτα μας γκολ, σε διοργάνωση Παγκοσμίου Κυπέλλου και βέβαια, πήραμε την πρώτη μας νίκη, στο παιχνίδι με τη Νιγηρία. Αυτό που μένει όμως, από αυτό το ταξίδι μας στην Νότιο Αφρική, είναι μια γλυκόπικρη γεύση, καθώς ο όμιλος ήταν τέτοιος που μας επέτρεπε να ονειρευόμαστε ακόμα και πρόκριση στην επόμενη φάση. Κάποια προσωπικά λάθη των παικτών, ειδικά στο παιχνίδι με την Κορέα και κυρίως του προπονητή της ομάδας, Ότο Ρεχάγκελ, στοίχησαν και δεν μας επέτρεψαν να κάνουμε το επόμενο βήμα. Στον δεύτερο αγώνα του ομίλου, με τη Νιγηρία, μπήκαμε με πάθος και σωστή τακτική, αλλά και πάλι ένα τραγικό λάθος της άμυνας, μας άφησε πίσω στο σκόρ. Ωστόσο, μία ανόητη ενέργεια του Καϊτά, που άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες, μας έδωσε το περιθώριο να ρισκάρουμε λίγο παραπάνω και στο τέλος να δικαιωθούμε, καθώς, πετύχαμε την απόλυτη ανατροπή κατακτώντας τελικά τη νίκη με 2-1. Στο παιχνίδι με την Αργεντινή, γνωρίζαμε εξ’ αρχής ότι δεν έχουμε πολλές ελπίδες. Το είχε δηλώσει χαρακτηριστικά και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ότο Ρεχάγκελ στην προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μία ημέρα πριν τον αγώνα: “Πρέπει να δώσουμε το 110% και να κάνουμε το παιχνίδι της ζωής μας, για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα”. Ωστόσο, αν και παίξαμε περισσότερο αμυντικά από ότι έπρεπε, καθώς ήταν απελπιστικά μόνος στην επίθεση ο Σαμαράς, για εβδομήντα περίπου λεπτά κρατήσαμε το μηδέν στην άμυνα και συγχρόνως τις ελπίδες μας ζωντανές. Το γκολ από τον Ντεμικέλις, έβαλε βαθιά το μαχαίρι στην ελληνική καρδιά, μιάς και στον άλλο αγώνα του ομίλου, που γινόταν την ίδια ώρα, ανάμεσα στη Νιγηρία και την Κορέα, ήταν ισόπαλο (όπως και έληξε τελικά), δίνοντας έτσι την πρόκριση στην Κορέα. Το δεύτερο γκολ της Αργεντινής, από τον Μάρτιν Παλέρμο, ήρθε να θέσει ένα τέλος στην εμφάνιση της Εθνικής μας στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. δεν πειράζει άλεξ,,εγω νομίζω ότι καλή ήταν η παρουσία μας στο παγκόσμιο,βάλαμε και δυο γκολάκια(με την πρώτη μας νίκη),όταν όλοι μας έπαιζαν να μην σκοράρουμε καν!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog