Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γελάστε, κάνει καλό!

- Advertisement -

Οι μεγάλοι γκαντέμηδες!

 
Οι μεγάλοι γκαντέμηδες!

Τι κοινό έχουν ο Ρόμπεν, ο Ντρογκμπά, ο Πίρλο, ο Μπάλακ, ο Μπέκαμ και ο Ρίο Φέρντιναντ;
Όλοι ταλαιπωρήθηκαν από σοβαρούς τραυματισμούς τους τελευταίους μήνες, ενώ οι τρεις τελευταίοι ήταν τόσο άτυχοι, που έχασαν το Μουντιάλ στο παρά πέντε. Σας παρουσιάζουμε μερικούς από τους πιο… παράλογους τραυματισμούς όλων των εποχών.

Ξεκινάμε με έναν από τους πιο περίεργους τραυματισμούς, αυτόν του Ντέρικ Ρόουζ. το Νούμερο 1 ντραφτ, του 2008, που πριν λίγους μήνες θέλησε να… φάει ένα μήλο. Τι το ‘θελε; Ξέχασε το μαχαίρι στο κρεβάτι του κι όταν αργότερα πήγε να ξαπλώσει, κόπηκε στο χέρι του. Ευτυχώς ο τραυματισμός ήταν επιπόλαιος και δεν έχασε κάποιο παιχνίδι των Μπουλς, όμως η περιπέτειά του αρκούσε για να δηλώσει. «Ήταν ένα χαζό ατύχημα. Από εδώ και πέρα δεν πρόκειται να καθαρίσω μήλο μόνος μου. Θα το δίνω σε κάποιον άλλον και θα περιμένω να το φάω κομμένο»
Ο Τζον Τέρι πάλι, ήταν ακόμα πιο απρόσεχτος, καθώς έπεσε θύμα ενός συγκρουόμενο. Σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση έκανε βόλτες με το αυτοκινητάκι και μάλλον θυμήθηκε το παιδί που κρύβει μέσα του. Πήρε φόρα για να τρακάρει κάποιον… φίλο του και τραντάχτηκε η μέση του, με αποτέλεσμα να λείψει από τις υποχρεώσεις της Τσέλσι και να κάνει έξαλλο τον, συνήθως ήρεμο, Ζοζέ Μουρίνιο.
Τιερί Ανρί και Μάρκο Ταρνέλι. Με διαφορά 18 ετών κατάφεραν να τραυματιστούν από το σημαιάκι του κόρνερ. Ο τρόπος; Πήγαν να πανηγυρίσουν τα γκολ που πέτυχαν και το «πονηρό» σημαιάκι τους… επιτέθηκε στο πρόσωπο και τους άφησε αιμόφυρτους.
Το 1996 ο Λιουκ Λόνγκλεϊ κατάφερε να βγάλει τον Φιλ Τζάκσον από τα ρούχα του, όταν έμεινε έξω τρεις μήνες, καθώς είχε τραυματιστεί στο γόνατο. Μέχρι εδώ όλα καλά, με τη διαφορά ότι ο Αυστραλός σέντερ, αποφάσισε να κάνει σερφ όταν επέστρεψε στην πατρίδα του και χτύπησε άσχημα το γόνατό του στην προσπάθειά του να δαμάσει τα κύματα.
Μάλλον το έχει η μοίρα του Φιλ Τζάκσον να πέφτει θύμα της απροσεξίας των παικτών του. Πέρσι ο Βλάντιμιρ Ραντμάνοβιτς έχασε κάμποσους αγώνες των Λέικερς όταν εκμεταλλεύτηκε το All Star Game και πήγε για snowboard στα βουνά της Γιούτα. Το αποτέλεσμα ήταν να χτυπήσει στο γόνατο και οι Λέικερς να τον τιμωρήσουν με το πρόστιμο μαμούθ των 500.000 δολάριων, καθώς παραβίασε έναν όρο του συμβολαίου του που του απαγόρευε να επιδίδεται σε winter sports. Οι Λέικερς είχαν δικαίωμα ακόμα και να του διακόψουν το συμβόλαιό του, καθώς αρχικά ο Σέρβος forward είχε πει ότι γλίστρησε στον πάγο και έπεσε… Και ατσούμπαλος και ψεύτης.
Κάτι παρόμοιο έπαθε και ο Μόντα Έλις των Ουόριορς που χτύπησε με τη μηχανή, αποφάσισε όμως να πει στην ομάδα του ότι γλίστρισε και «γύρισε» τον αστράγαλό του. Οι Καλιφορνέζοι κατάλαβαν την απάτη όταν τον υπέβαλαν σε μαγνητική με τον Έλις να παραδέχεται ότι έκαν ε αγώνες με τη μηχανή του με τον συμπαίκτη του, Μπάρον Ντέιβις, όμως εκτός από το στοίχημα έχασε και την ισορροπία του. Τελικά τιμωρήθηκε με τσουχτερό πρόστιμο από την ομάδα του, ενώ έχασε και τους πρώτους δύο μήνες της σεζόν 2009-2010.
Υπάρχουν και χειρότερα. Το μακρινό 1975, τερματοφύλακας της Μάντεστερ Γιουνάιτεντ ήταν ο Άλεξ Στέπνεϊ. Ο Άλεξ είχε ένα κακό συνήθειο. Φώναζε σαν τρελός στους συμπαίκτες του. Σε κάποιον αγώνα, οι κραυγές του ήταν τόσο δυνατές, όσο έπαθε κάταγμα των… φωνητικών χορδών.
Μένουμε στα 70s, καθώς όπως φαίνεται ο κόσμος ήταν λίγο απρόσεχτος. Ο τερματοφύλακας της Μπένφορντ, Τσικ Μπρόντι, έπεσε θύμα επίθεσης σκύλου της ώρα που στεκόταν ατάραχος κάτω από τα δοκάρια. Το σκυλάκι δεν αστειευόταν κι έτσι η καριέρα του Μπρόντι τελείωσε άδοξα…
Τα σκυλιά κάτι έχουν με τους ποδοσφαιριστές. Δεν εξηγείται αλλιώς. Ο Ντάρεν Μπάρναρντ της Μπάρνσλεϊ ήταν στην κουζίνα του σπιτιού του όταν υπέστη ρήξη χιαστών και αναγκάσθηκε να μείνει εκτός αγώνων για πέντε μήνες. Τι είχε συμβεί; Ο σκύλος του Μπάρναρντ είχε κάνει την ανάγκη του στην κουζίνα και το πάτωμα γλιστρούσε επικίνδυνα. 
Να την «πατήσεις» από σκύλο, οκ, αλλά από μέδουσα; Ο Τζούλιο Άρκα της Σάδερλαντ κολυμπούσε στη θάλασσα το καλοκαίρι του 2004, όταν μια μέδουσα τον τσίμπησε στο στήθος. Ο Άρκα έπαθε αλλεργικό σοκ και πέρασε το υπόλοιπο των διακοπών του στο νοσοκομείο.
Το πάθημα του Σαντιάγκο Κανιθάρες είναι το πλέον διάσημο. Ο Ισπανός πορτιέρο ετοιμαζόταν για την επίσημη φωτογράφηση των «Φούριας Ρόχας» πριν το Μουντιάλ του 2002. Ένα βαθύ ξύρισμα ήταν απαραίτητο. Το after shave ήταν σίγουρα αχρείαστο.
Το μπουκαλάκι έπεσε στο πάτωμα, έσπασε και ένα από τα θραύσματα έκοψε τους τένοντες του ποδιού του Κανιθάρες.
Από έναν τερματοφύλακα θα περίμενε κανείς να είναι πάντα σε ετοιμότητα. Ο Ντέιβιντ Μπίζαντ αποδεικνύει του λόγου το αναληθές. Επιστρέφοντας σπίτι με ψώνια, σπρώχνει ένα βάζο (μάλλον Μινγ…) και στην προσπάθειά του να το «σώσει» το κλοτσάει… Τελικά έσπασε το πόδι του, έσπασε και το βάζο. Άμα σε θέλει…
Το μπάνιο μάλλον δεν ενδείκνυται όταν είσαι επαγγελματίας αθλητής. Αυτό τουλάχιστον πιστεύει Ο Λι Χότζις της Μπαρνέτ, που πάτησε το σαπούνι καθώς έκανε μπάνιο και τραυματίστηκε στους προσαγωγούς στην προσπάθειά του να ανακτήσει την ισορροπία του.
Ο θρυλικός Όλιβερ Μίλερ, που έκανε καριέρα στο ΝΒΑ στους Σανς, τους Ράπτορς, τους Μάβερικς και τους Κιγκς ήρθε στο Ηράκλειο το καλοκαίρι του 1998 και έμεινε σε όλους αξέχαστος. Όχι για τα πεπραγμένα του εντός παρκέ, αλλά για τον τραυματισμό του πριν ακόμα φορέσει τη φανέλα των Κρητικών σε επίσημο παιχνίδι. Ένα βράδυ αποφάσισε να πάει στα Μάλια για να γνωρίσει την ελληνική διασκέδαση. Το ένα ποτό έφερε το άλλο και  Big O αποφάσισε να το «παίξει» αναστενάρης. Πήρε φόρα και πήδηξε πάνω από τις φωτιές, όμως τα 170 κιλά του δεν τον έκαναν και πολύ ευκίνητο. Έκαψε τα πόδια του αλλά δεν ήθελε να τον ανακαλύψουν οι άνθρωποι της ομάδας για αυτό έβαλε αλοιφή και σήκωσε τις κάλτσες του μέχρι το γόνατο. Κάποια στιγμή στην προπόνηση της επόμενης μέρας οι συμπαίκτες του ένιωσαν έκπληξη όταν τον είδαν να μορφάζει σε κάθε κίνηση και ο φυσικοθεραπευτής αποφάσισε να λύσει το μυστήριο. Κάτω από τις τεράστιες κάλτσες, κρυβόταν ένα έγκαυμα τρίτου βαθμού…
Αν ψάχνουμε για παράλογους τραυματισμούς, πρέπει οπωσδήποτε να αναφέρουμε το διάσημο επεισόδιο ανάμεσα στον Μπέκαμ και τον Φέργκιουσον. Οι «μπέμπηδες» χάνουν 0-2 από την Τσέλσι μέσα στο Ολντ Τράφορντ για το Κύπελλο Αγγλίας και ο Σερ Άλεξ είναι πιο κόκκινος από ποτέ. Μέσα στα αποδυτήρια κλοτσάει ό,τι βρίσκει μπροστά του και τελικά ένα παπούτσι προσγειώνεται στο καλοσχηματισμένο φρύδι του Ντέιβιντ Μπέκαμ.
Τελικός Λιγκ Καπ 1993. Ο Τόνι Άνταμς παίρνει στους ώμους του τον Στιβ Μόροου και πανηγυρίζουν την κατάκτηση του τροπαίου. Ο Τόνι χοροπηδάει, ο Στιβ πέφτει και παθαίνει κάταγμα στον αυχένα. Bingo!!!
Οι πινακίδες στα γήπεδα έχουν πάντα μια χρησιμότητα. Άλλες είναι για να διαφημίζουν, άλλες για να απαγορεύουν. Στο Γκούντισον Παρκ, η Έβερτον έπαιζε με την Τσέλσι και μια συγκεκριμένη πινακίδα οριοθετούσε το χώρο στον οποίο οι ποδοσφαιριστές έκαναν ζέσταμα. Ο τερματοφύλακας των «ζαχαρωτών» όμως, Ρίτσαρντ Ράιτ,  δεν κρατιόταν. Ξεπέρασε τα… όρια, πάτησε πάνω στην πινακίδα και έπαθε διάστρεμμα. Τόσο απλά!
Ο Βραζιλιάνος Ραμάλιο μάλλον πρέπει να αποφεύγει τη χρήση φάρμακο. Κάποτε
μπέρδεψε το υπόθετο με το χάπι κι έτσι αντί να πάρει διά… της πλαγία οδού το ήπιε. Μετά από τρεις μέρες εμετών και άλλων παρενεργειών, επέστρεψε στις προπονήσεις. Από τότε πίνει μόνο σιρόπια!
Ο Κάρλο Κουντιτσίνι δεν πρέπει να είναι πολύ περήφανος για την ευλυγισία του. Στην προσπάθειά του να πιάσει το τηλεκοντρόλ του, έπεσε από τον καναπέ και χτύπησε σοβαρά στο γόνατο του. Άστο ρε Κάρλο το ζάπινγκ αφού σε «χαλάει».
Κάτι ανάλογο έχει πάθει και ο Ντέιβιντ Σίμαν (όχι που θα γλίτωνε), ενώ κατάφερε να τραυματιστεί ψαρεύοντας σε περίοδο αποθεραπείας από άλλον τραυματισμό (ελπίζουμε όχι αυτόν με το τηλεκοντρόλ…). Πήγε να «πιάσει» ένα ψάρι 11 κιλών και έβγαλε τον ώμο του! Ήταν μερακλής από τους λίγους ο Ντέιβ…
Ο Γιώργος Καράγκουτης ήταν σε μεγάλη φόρμα το 1997. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν λίγα μούσκουλα. Αποφάσισε να κάνει πους απς στον αέρα, με τα πόδια στην μπανιέρα και τα χέρια στον νεροχύτη, μιμούμενος τον Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ. Τελικά, ο νεροχύτης έσπασε και τα κομμάτια της πορσελάνης έκοψαν τα χέρια του απρόσεχτου νεαρού (τότε…) μπασκετμπολίστα.
Η Φεράρι είναι ένα εκπληκτικό αυτοκίνητο, αλλά δεν είναι για όλους. Ο Άλαν Ράιτ της Άστον Βίλα, αποφάσισε να κάνει μεγάλη ζωή και αγόρασε μια κατακόκκινη Φεράρι. Βγήκε βόλτα στους δρόμους και αποφάσισε να δοκιμάσει τα… όρια του αυτοκινήτου. Στην προσπάθειά του να πατήσει τέρμα το γκάζι, χτύπησε στο γόνατο, και με λύπη του συνειδητοποίησε ότι το καμάρι της ιταλικής αυτονικητοβιομηχανίας δεν έχει σχεδιαστεί στα μέτρα του. Το πωλητήριο μπήκε σε λιγότερο από μία εβδομάδα…
Το πλέον ανατριχιαστικό περιστατικό είναι αυτό με τον τραυματισμό του Πάουλο Ντιόγο της Σερβέτ. Τον Δεκέμβριο του 2004, η Σερβέτ αντιμετωπίζει τη Σαφζάουζεν, ο Ντιόγο σκοράρει και τρέχει στα κιγκλιδώματα για να πανηγυρίσει με τους οπαδούς της ομάδας του. Το δάχτυλό του πιάστηκε στο σύρμα και σκίστηκε τελείως, ενώ ο διαιτητής του έδειξε κίτρινη κάρτα για τον πανηγυρισμό. Το απίστευτο είναι ότι ο Ντιόγο επέστρεψε στον αγώνα χωρίς να έχει συνειδητοποιήσει τον τραυματισμό του και σταμάτησε μόνο όταν είδε το χορτάρι να κοκκινίζει από το αίμα.
Θυμάστε τον Άντονι Πελ, τον Αμερικανό σέντερ που έπαιξε στην ΑΕΚ και τον Παπάγου; Κάποτε κατάφερε να τραυματιστεί σοβαρά στο γόνατο, όταν το κορδόνι του πιάστηκε στο ασανσέρ του ξενοδοχείου που έμενε η ομάδα και στην προσπάθειά του να το απεγκλωβίσει, έβαλε πολλή δύναμη με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά στο γόνατο και να μείνει εκτός δράσης. Ο Βλάντο Τζούροβιτς, που τότε ήταν προπονητής της ΑΕΚ (1995-1996), ακόμα δεν μπορεί να «χωνέψει» το συγκεκριμένο τραυματισμό.
Για το τέλος αφήσαμε έναν… μυθικό τραυματισμό. Ο Φάνης Χριστοδούλου ήταν πάντα (extra) large τύπος. Και σαν αθλητής και σαν άνθρωπος. Ένα βράδυ μετά μια νίκη του Πανιωνίου η ομάδα κατευθύνθηκε στο γνώριμο στέκι της, στον Βαλέσα. Κοψίδια, μπριζόλες, παντσέτες, μπύρες και ότι άλλο μπορεί να φανταστείτε. Την άλλη μέρα ο Φάνης εμφανίστηκε στην προπόνηση με διάστρεμμα! Οι αυτόπτες μάρτυρες ισχυρίζονται ότι πάνω στο κέφι, ανέβηκε στο τραπέζι και… παρ’ τον κάτω. Πώς και γιατί ανέβηκε στο τραπέζι μέσα σε μπριζολάδικο ο Φάνης μην ρωτάτε. Ο τύπος ήταν από άλλο ανέκδοτο…
πηγή-gazzetta
ευχαριστώ τον παναγιώτη για την δημοσίευση

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog