Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Έρχονται τα νέα μέτρα για την απαγόρευση του καπνίσματος…

- Advertisement -
Από την 1η Σεπτεμβρίου θα τεθεί σε ισχύ η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους, με αλλαγές όμως στα πρόστιμα που θα επιβάλλονται στους παραβάτες… Συγκεκριμένα:
Από τη διάταξη εξαιρούνται χρονικά τα καζίνο και τα κέντρα διασκέδασης, άνω των 300τ.μ., με ζωντανή μουσική, για τα οποία η απαγόρευση του καπνίσματος θα ισχύσει από 1/06/2011.

Όσο για τους παραβάτες, τα πρόστιμα που προβλέπονται διαμορφώνονται ως εξής:
 – Σε όσους καπνίζουν ή καταναλώνουν προϊόντα καπνού σε δημόσιους κλειστούς χώρους, το πρόστιμο είναι 50 έως 500 ευρώ.
– Σε κάθε υπεύθυνο διαχείρισης και λειτουργίας κλειστών δημοσίων χώρων που ανέχεται την παραβίαση της διατάξεων, επιβάλλεται πρόστιμο από 500 έως 10.000 ευρώ. Μάλιστα, στην τέταρτη υποτροπή ανακαλείται προσωρινά η άδεια λειτουργίας του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος. Στην πέμπτη υποτροπή ανακαλείται οριστικά η άδεια λειτουργίας με απόφαση της αρχής, η οποία την χορήγησε.
– Σε όσους πωλούν προϊόντα καπνού και αλκοόλ σε ανηλίκους ή ανέχονται παραβίαση της σχετικής διάταξης του παρόντος επιβάλλεται πρόστιμο από 500 έως 10.000 ευρώ. Στην τέταρτη υποτροπή ανακαλείται προσωρινά η άδεια λειτουργίας. Στην πέμπτη υποτροπή, ανακαλείται οριστικά η άδεια λειτουργίας με απόφαση της αρχής, η οποία την χορήγησε.
– Σε όσους παραβιάζουν τις διατάξεις σχετικά με τη διαφήμιση προϊόντων καπνού επιβάλλεται πρόστιμο από 500 έως 10.000 ευρώ.

Άρθρο του: Giovanni

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog