Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μιχάλης Καρχιμάκης: έγιναν τεράστιες σπατάλες στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

- Advertisement -

Καταγγελίες – φωτιά έκανε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιχάλης Καρχιμάκης, μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega”. Σύμφωνα με έγγραφα που παρουσίασε, έγιναν τεράστιες σπατάλες στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στη θητεία του Υπουργού της Ν.Δ., Σωτήρη Χατζηγάκη.

30 κινητά είχε μοιράσει ο κ. Χατζηγάκης στους ψηφοφόρους του, σύμφωνα με τις καταγγελίες,με υπέρογκους λογαριασμούς, που πλήρωνε το υπουργείο.
“Ο κ. Χατζηγάκης είχε 30 κινητά που μοίραζε σε ψηφοφόρους, που έκαναν τεράστιους λογαριασμούς. Ορίστε ο κατάλογος. Λογαριασμός κινητού τηλεφώνου 11. 874 ευρώ” είπε ο κ. Καρχιμάκης δείχνοντας το ανάλογο έγγραφο.
150.000 ευρώ κόστισε η ανακαίνιση του γραφείου του πρώην υφυπουργού, Μιχάλη Παπαδόπουλου, διαστάσεων 25 τμ., σύμφωνα με τα χαρτιά που προσκόμισε ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ενώ μόνο για την επίπλωση δαπανήθηκαν 71.000 ευρώ.
“Είναι όλα ψεύδη. Απλώς το θέμα του γραφείου, έγινε ένας υφυπουργός” απάντησε ο Σωτήρης Χατζηγάκης.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Μιχάλη Παπαδόπουλο, ο ίδιος δεν ζήτησε τίποτα και δεν έχει υπογράψει καμία δαπάνη. “Αυτά αφορούν τον υπουργό και όχι εμένα. Πάντως ο χώρος που διαμορφώθηκε δεν αφορούσε το προσωπικό μου γραφείο, αλλά γραφεία συνεργατών, συμβούλων και υπηρεσιακών παραγόντων” τόνισε.
Και τα σκάνδαλα -σύμφωνα με τον υπουργό- δεν σταματούν εδώ. Οι υπάλληλοι του υπουργείου απολάμβαναν -είπε- υπέρογκους μισθούς. Για παράδειγμα ένας διευθυντής ΕΛΓΑ, είχε καθαρές αποδοχές 9.552,22 ευρώ!
“Ο ΟΠΕΓΕΠ για το αγροτικό κανάλι, επί υπουργίας κ. Χατζηγάκη, σε 70 περίπου άτομα πλήρωνε κάθε μήνα 1.050.000 ευρώ σε μισθούς, σε εξαφανισμένους” συνέχισε τις καταγγελίες ο κ. Καρχιμάκης ενώ ο πρώην υπουργός απάντησε ότι “αυτό το κανάλι ήταν δημιούργημα του ΠΑΣΟΚ”.

Ακόμα και σε ανάκληση αποφάσεων του κ. Χατζηγάκη, προχώρησε η σημερινή ηγεσία του υπουργείου, είπε ο κ. Καρχιμάκης κι οι οποίες αφορούσαν στο πρόγραμμα μεταποίησης. Συγκεκριμένα, από ένα συνολικό προϋπολογισμό 300 εκατ. ευρώ έως το 2013 -όπως αναφέρεται στο έγγραφο- δεσμεύτηκαν πόροι 55 εκατ. ευρώ!
“Παραβίασε όλες αυτές τις διαδικασίες -επισήμανε ο κ. Καρχιμάκης- και με υπουργική απόφαση έδωσε σε ένα μόνο φορέα 55 εκατ. ευρώ την οποία την καταργήσαμε”

Πηγή: Megatv

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog