Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Το σχήμα του γυναικείου σώματος επηρεάζει την μνήμη!!

- Advertisement -

Το σχήμα του γυναικείου σώματος, ιδίως ο σχηματισμός των γοφών, επηρεάζει, σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες, την μνήμη της γυναίκας.   Είναι γνωστό πως τα περιττά κιλά επηρεάζουν την μνήμη ιδίως των μεγαλύτερων σε ηλικία γυναικών, αλλά οι μεγάλες καμπύλες δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα.
  Οι γυναίκες των οποίων το σώμα μοιάζει με μήλο σημείωσαν καλύτερες επιδόσεις στα διαγνωστικά τεστ μνήμης από τις γυναίκες των οποίων το σώμα έχει το σχήμα αχλαδιού.
  Σύμφωνα..
με την εν λόγω έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο εξειδικευμένο περιοδικό Journal of the American Geriatrics Society, είναι καίριας σημασίας για την υγεία μιας γυναίκας η διατήρηση του σωστού βάρους.
  Το υπερβολικό βάρος, το οποίο σχετίζεται με καρδιοαγγειακές παθήσεις και φλεγμονές, αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης άνοιας. Επίσης, το συγκεντρωμένο λίπος γύρω από την κοιλιά αυξάνει τον κίνδυνο για την εμφάνιση καρκίνου και διαβήτη.
  Το αυξημένο βάρος στις γυναίκες συνεπάγεται την αυξημένη παραγωγή οιστρογόνων. Εν τω μεταξύ, οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση παράγουν μεγαλύτερες ποσότητες της ορμόνης αυτής. Τα οιστρογόνα είναι γνωστό πως προστατεύουν τον εγκέφαλο από την άνοια
  Η νέα έρευνα απέδειξε πως όσο αυξανόταν ο δείκτης σωματικής μάζας τόσο μειωνόταν η μνήμη. Οι γυναίκες με σχήμα αχλαδιού, με στενότερη μέση και πιο φαρδύς γοφοί, σημείωσαν ιδιαιτέρως χαμηλά ποσοστά, σε σχέση με τις γυναίκες των οποίων ήταν καλύτερα κατανεμημένο, όπως σε ένα μήλο.
  “Πρέπει να μάθουμε ποιο είδος παχυσαρκίας – ανάλογα με το σημείο που συγκεντρώνεται το λίπος- είναι πιο επιβλαβές και με ποιον τρόπο επηρεάζεται η λειτουργία του εγκεφάλου”
, δήλωσε η επικεφαλής του προγράμματος, Νταϊάνα Κέργιν.
Πηγή: www.enet.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog