Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

30 χρόνια νεκρός ο γηραιότερος άνθρωπος στην Ιαπωνία

- Advertisement -

Γεννήθηκε το 1899 και τα τελευταία χρόνια είχε τον τίτλο του γηραιότερου άνδρα στην Ιαπωνία, ενώ είχε µπει στη λίστα µε τους 50 γηραιότερους άνδρες στον κόσµο. Μόνο που ο Σόγκεν Κάτο ήταν άφαντος. Κι είχε ένα µακάβριο µυστικό.
Σε όσους ζητούσαν να δουν τον Σόγκεν Κάτο, η κόρη του και οι εγγονές του απαντούσαν ότι ο υπερήλιξ Ιάπωνας ήταν…
… καλά στην υγεία του. Πολλοί στη γειτονιά του δυσκολευόντουσαν να θυµηθούν πότε ήταν η τελευταία φορά που τον είχαν δει. Οταν την περασµένη Δευτέρα οι κοινωνικοί λειτουργοί θέλησαν να του εκφράσουν τα συγχαρητήριά τους για τη συµπλήρωση των 111 χρόνων του, έλαβαν την απάντηση ότι ο εορτάζων δεν επιθυµούσε να δεχθεί επισκέψεις. Δυο ηµέρες µετά, όµως, µια εγγονή του πήγε στην αστυνοµία και αποκάλυψε µια απίστευτη αλήθεια: Οχι µόνο ο Σόγκεν Κάτο είχε πεθάνει, αλλά είχε αφήσει την τελευταία του πνοή πριν από τριάντα χρόνια. Επιπλέον, όλα αυτά τα χρόνια το µουµιοποιηµένο σώµα του αναπαυόταν σε ένα κρεβάτι της οικογενειακής κατοικίας.

Οι τοπικές αρχές προσπαθούν να καταλάβουν εάν αυτή η µακάβρια αποκάλυψη συνδέεται µε κάποια µεταφυσική πεποίθηση ή αν πρόκειται για απάτη εις βάρος των κοινωνικών υπηρεσιών.

Ασκητικός θάνατος
Σύµφωνα µε την οικογένειά του, την 79χρονη κόρη του και τις εγγονές του, 53 και 49 ετών αντίστοιχα, ο Σόγκεν Κάτο ήταν εν ζωή ένας ευλαβής και πεισµατάρης άνθρωπος. Το 1980 ανακοίνωσε την πρόθεσή του «να γίνει ένας Βούδας µέσα στο ίδιο του το σώµα», θέλοντας να ακολουθήσει ένα ακραίο έθιµο µιας σέχτας του βουδισµού που λέγεται Σινγκόν. Ο υποψήφιος Βούδας µείωσε σταδιακά τις ποσότητες τροφής που λάµβανε και του νερού που έπινε, ενώ έκανε διαλογισµό. Οταν έπαψε να αναπνέει, οι δικοί του πίστεψαν ότι είχε πετύχει τον στόχο του.

Η πλήρης αδυναµία στην οποία είχε περιέλθει λίγο πριν πεθάνει, εµπόδισε την αποσύνθεση του σώµατός του. Ο Σόγκεν Κάτο είχε µουµιοποιηθεί µε φυσικό τρόπο, καθώς οι ιστοί του είχαν στεγνώσει εντελώς. Σώµατα βουδιστών µοναχών που έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή µε τον ίδιο τρόπο εκτίθενται σε αποµακρυσµένα µοναστήρια στα ιαπωνικά βουνά. Κανείς, ωστόσο, δεν περίµενε να βρει ένα τέτοιο δείγµα ασκητισµού µόλις λίγες εκατοντάδες µέτρα από έναν από τους πιο πολυσύχναστους σταθµούς του Τόκιο.

Η… σύνταξη
Υπάρχει, ωστόσο, και µια λεπτοµέρεια που δεν συνάδει µε τις συνήθειες µιας ευλαβούς οικογένειας: το 2004 είχε πεθάνει η σύζυγος του επίδοξου Βούδα, αλλά ο λογαριασµός που διατηρούσε ο ίδιος στην τράπεζα συνέχιζε να γεµίζει µε τη σύνταξή της.

- Advertisement -

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. και στο δημοτικό συμβούλιο υπάρχουν κάτι μούμιες που παίρνουν σύνταξη και θέλουν να πάρουν και τον μισθό δημάρχου,ποιός είναι;;;;;;;;;;

  2. Όπως και στη περίπτωση του Ιάπωνα που την υποτιθέμενη ζωή του την έδιναν οι κόρες του έτσι και ο Γκιώνης απολαμβάνει τη ζωή που του επιτρέπει ο Βραχάτης και το καζίνο. Τση περίπτωσή του οι πνευματική λειτουργία δεν ανιχνεύτηκε ποτέ.

    Ανώνυμος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog