Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κ. Λογοθέτης: “Είμαστε μια μεγάλη ορχήστρα”

- Advertisement -

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «Με τους Πολίτες Μπροστά» και ο Υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης, με συνέπεια στη θέση ότι όλες οι διοικητικές μονάδες, που αποτελούν το νέο Δήμο Λουτρακίου Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, είναι ισότιμες και εξίσου καθοριστικές για την ανάπτυξη και την πρόοδο, οργάνωσαν εκδήλωση για το διευρυμένο Δήμο στους Αγίους Θεοδώρους.
Η ανταπόκριση στο κάλεσμα της Ανεξάρτητης Κίνησης υπήρξε εξαιρετική, ενώ σημαντικές ήταν οι παρουσίες των : Πέτρου Παναγιώτη Πρόεδρου Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Θεοδωρων, Παπαθεοδώρου Βούλα Δημοτικής Συμβούλου Αγ. Θεοδωρων , Νικολάου Σωτήρη Αντιδημάρχου Αγ. Θεοδωρων, Νικολάου Σπύρου Αρχηγού Μειοψηφίας – Δημοτικού Σύμβουλος Αγ. Θεοδωρων, Τασση Πέτρου Δημοτικού Συμβούλου Αγ. Θεοδώρων, Στάμου Μαρίας Δημοτικής Συμβούλου Αγ. Θεοδώρων, Σταμούλη Άγγελου Δημοτικού Συμβούλου Αγ. Θεοδωρων, Παναγιώτη Σπανού Πρωην Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας, Βαρελά Νικόλαοου Πρωην Αντιδημάρχου Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας.

O Kώστας Λογοθέτης απευθυνόμενος στους συναδέλφους του από τους Αγίους Θεοδώρους τόνισε “Στη δική μας περίπτωση ο Καλλικράτης δεν είναι μια απλή διοικητική πράξη. Στη δική μας περίπτωση ενώνει ανθρώπους, άρα αποκτάει σάρκα και οστά. Στη δική μας περίπτωση ενώνει ιστορίες, άρα έρχεται από μακριά και πάει μακριά. Στη δική μας περίπτωση ενώνει καταγωγές, άρα τονώνει την ομοιογένεια και ενισχύει τους κοινούς δεσμούς. Στη δική μας περίπτωση ο Καλλικράτης από διοικητική πράξη μπορεί να μετουσιωθεί σε οργανική συνένωση”.

Παράλληλα με μεγάλη έμφαση ο κ.Λογοθέτης υπογράμμισε την ανάγκη για ισότιμη συνεργασία όλων των περιοχών του νέου Δήμου : “Ο Συνδυασμός μας, κι εγώ προσωπικά, αντιλαμβανόμαστε τη συνένωσή μας σαν ένα εγχείρημα σύνθεσης, δημιουργίας, συνεργασίας, συνδιαμόρφωνσης, Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων σαν μια μεγάλη ορχήστρα, όπου το κάθε μέλος σαν ξεχωριστό όργανο εκτελεί την παρτιτούρα του και όλοι μαζί συνθέτουμε αυτό που στη μουσική , αλλά και στη ζωή ονομάζουμε αρμονία”.

Ξεχωριστή θέση απέδωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος στους Αγίους Θεοδώρους για το ρόλο τους στη συγκρότηση της ταυτότητας του νέου Δήμου, ενώ ανέπτυξε ένα σύνολο προτάσεων, άμεσα εφαρμόσιμων και ρεαλιστικών με κατευθυντήριες γραμμές την πολεοδομία, την περιφερειακή οικονομική ανάπτυξη, τη διαμόρφωση και επέκταση των ενδοδημοτικών συγκοινωνιακών και οδικών δικτύων, την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων με αιχμές την παραλία , τα Πευκάκια και το Σουσάκι, καθώς και την επένδυση στη σύγχρονη, βιώσιμη, ανθρώπινη, φιλική προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες πόλη.

Ταυτόχρονα αναφερόμενος και στη δύσκολη οικονομική συγκυρία τόνισε ότι η νέα τοπική αρχή πρέπει να εμποδίσει το πέρασμα της χρεοκοπίας από το Κράτος στις πλάτες του Δήμου και των Δημοτών. Ενώ εξήγγειλε ως στόχο πρώτης γραμμής τη δημιουργία κοινωνικών δικτύων συνοχής και αλληλεγγύης, και την αντιμετώπιση της υγείας, της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού ως κοινωνικά αγαθά και όχι ως εμπορικά προϊόντα.

Κλείνοντας την ομιλία του έκανε μια ειδική αναφορά στην αξιοπιστία της πολιτικής και των πολιτικών: ” Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω τρόπο να αποδείξω τις προθέσεις μου, όπως έλεγε και ο ποιητής Τάσος Λειβαδίτης  “δυστυχώς δεν έχουμε τρόπο να ξεχωρίσουμε τους ανθρώπους πριν φτάσουνε στην πράξη”. Έτσι πολλές φορές διαψευστήκαμε, πληγωθήκαμε, θυμώσαμε από λάθη, παραλείψεις, αναστολές ιδεών, καταστολές οραμάτων. Αυτή είναι μια αλήθεια. Μπορεί να είναι και η κυρίαρχη αλήθεια. Δεν είναι όμως η ΜΟΝΗ αλήθεια!!! Ακόμη και σε τούτους τους δύσκολους καιρούς της αναξιοπιστίας, υπάρχει και μια άλλη αλήθεια. Σας την κομίζω. Δε σας καλώ να την πιστέψετε άκριτα, σας καλώ να την ελέγξετε.
Σας καλώ να την κάνετε δική σας αλήθεια.
Και αυτή η αλήθεια να γίνει η θεωρία μας, να γίνει ο οδηγός δράσης μας, μιας δράσης από πολλούς για όλους, μιας δράσης από όλους για όλους. Η πιο στέρεη, η λιγότερο απειλούμενη από ψέμματα αλήθεια, είναι αυτή που διαμορφώνουμε και περιφρουρούμε όλοι μαζί”.

Από το Γραφείο Τύπου

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog