Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Αντί για τους κλέφτες, την πληρώνουν οι συνταξιούχοι

- Advertisement -

Πενιχρό, φτωχό, σπαρτιάτικο το επίδομα αδείας σε εκατοντάδες συνταξιούχους μας της Κορινθίας. Διάχυτη, περιπλανώμενη η θλίψη.

Άρθρο του Στέλιου Μάρκελλου στην εφημερίδα “Η Αλλαγή στο Λουτράκι”*
Υπάρξεις έρημες, μοναχικές, εγκαταλελειμμένες οι συνταξιούχοι μας. Με το κεφάλι σκυφτό και με γυρτούς τους ώμους, εκατοντάδες συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας. Τα κύματα της παλίρροιας τρυπώνουν από παντού στο πετσί τους. Παγώνουν το είναι τους. Μαραίνουν την ψυχή τους. Ο άνθρωπος εντέλει είναι ένας και μόνος…
Πριν λίγες ημέρες, όταν και καταβλήθηκε το λιτό και απέριττο επίδομα αδείας των 200 μεικτών euro, η Πολιτεία με αίσθηση βαθειάς ικανοποίησης τίμησε, με τον πλέον ανθρώπινο τρόπο, τον ιδρώτα μιας ολόκληρης ζωής. Το εν λόγω επίδομα,-βοήθημα, το δικαιούνται μόνο όσοι αποδεδειγμένα είναι άνω των 60 ετών. Δεκάδες συνταξιούχοι μας Κορίνθιοι, που η ακριβής ημερομηνία γέννησής τους αγνοείται απ’ το επίσημο κράτος, θεωρούνται κάτω των 60 ετών. Και δεν λαμβάνουν φυσικά το επίδομα! Ευθύνονται ή υποχρεούνται οι ίδιοι οι συνταξιούχοι να αποδείξουν στο κράτος την ακριβή ημερομηνία γέννησής τους. Και να διεκδικήσουν συνεπώς το άνω επίδομα. Επιπρόσθετα, όσοι απ’ τους συνταξιούχους δικαιούνται το ΕΚΑΣ, θα λαμβάνουν πλέον το μισό μόνο επίδομα αδείας. Και όσοι παίρνουν σύνταξη πάνω από 1400 euro, θα κληθούν στο τέλος του μηνός να καταβάλουν αυξημένη εισφορά στον ΛΑΦΚΑ.
Με όλα τα ανωτέρω, η Πολιτεία θεωρεί υπεύθυνους -συνυπεύθυνους τους χαμηλοσυνταξιούχους μας της πείνας για την οικονομική κρίση! Κρίνει υπεύθυνο το όποιο κοινωνικό κράτος για την σημερινή κατάντια της ελληνικής οικονομίας! Δεν πιστεύει πως υπεύθυνοι είναι οι νεόπλουτοι, που θησαύρισαν παρανόμως, ρίχνοντας έξω το ελληνικό δημόσιο. Δεν αποδέχεται πως υπεύθυνοι είναι όσοι υπουργοί, βουλευτές, δημόσιοι υπάλληλοι και κομματικά στελέχη, κρατικοδίαιτοι προμηθευτές του δημοσίου, ειδικοί του χρηματιστηρίου, έφαγαν τα λεφτά του κοσμάκη ή υπέγραψαν συμφωνίες τριτοκοσμικού τύπου σε βάρος του ελληνικού δημοσίου.

* Υπ. βουλευτή της Ν.Δ.
markelos@kor.forthnet.gr

Διαβάστε τα υπόλοιπα άρθρα και τις συνεντεύξεις της εφημερίδας “Η Αλλαγή στο Λουτράκι”:

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog