Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το πλοίο – φάντασμα που ακολουθούσε τον Τιτανικό

- Advertisement -

Δεκάδες είναι οι μαρτυρίες επιζώντων του θρυλικού ναυαγίου που μιλούν για ένα πλοίο που ακολουθούσε τον “Τιτανικό” σε ολόκληρο το ταξίδι του.

  Προσθέτουν μάλιστα οτι χάθηκε μυστηριωδώς μετά την πρόσκρουση στο παγόβουνο και δεν πήγε να βοηθήσει στην διάσωση των ναυαγών.

  Το πλήρωμα του πλοίου “Californian” που έπλεε στην περιοχή, υποστηρίζει ακριβώς το ίδιο: λίγο πριν ο “Τιτανικός” εκπέμψει “sos” είδαν  καθαρά ένα πλοίο στην ίδια θαλάσσια περιοχή αλλά από το μέγεθος του συμπέραναν οτι δεν ήταν ο “Τιτανικός”. Η περίπτωση βεβαίως του πλοίου Californian είναι ένα σκοτεινό σημείο στην ιστορία του “Τιτανικου” όμως η συγκεκριμένη μαρτυρία θεωρείται αξιόπιστη αφού συμπίπτει με αυτή των διασωθέντων.

  Σήμερα σχεδόν 100 χρόνια μετα το ναυάγιο δεν έχει κανείς διευκρινήσει με σαφήνεια ποιό ήταν το “πλοίο φάντασμα” που ακολουθούσε τον “Τιτανικό” και κυρίως γιατί εξαφανίστηκε μετά το ναυάγιο. Σε αυτα τα ερωτήματα  έρχεται να απαντησει ο συγγραφέας Robin Gardiner με την “θεωρία συνωμοσίας “του. Ο Gardiner -που υποστηρίζει οτι το πλοίο που βυθίστηκε δεν ήταν ο “Τιτανικός” αλλά το ολόιδιο πλοιο “Olympic” για να εισπράξει η εταιρεία το ποσό της ασφάλειας -προχωράει την θεωρία του ένα βήμα παραπέρα.

  Συγκεκριμένα λέει ότι ο “Τιτανικός” δεν προσέκρουσε πάνω σε παγόβουνο, όπως όλοι νομίζουμε, αλλά σε ένα πλοίο. Σύμφωνα με τον συγγραφέα, το αρχικό σχέδιο της πλοιοκτήτριας εταιρείας ήταν να ρίξουν το κρουαζιερόπλοιο σε ένα μικρό παγόβουνο γιατί θεωρούσαν οτι ήταν αδύνατο (!!) να βυθιστεί αμέσως  το συγκεκριμένο πλοίο από αυτήν την πρόσκρουση. Είχαν κανονίσει λοιπόν να ακολουθεί σε διακριτική απόσταση  ένα άλλο πλοίο, το οποίο θα πλησίαζε αμέσως μετά το στημένο “ατύχημα”, θα βοηθούσε στην εκκένωση του “Olympic-Titanic” και αμέσως μετά στην ρυμούλκηση του.

  Το σχέδιο όμως δεν εφαρμόστηκε σωστά. Για άγνωστους λόγους -μηχανικη βλάβη ίσως;- το πλοίο που ακολουθούσε τον “Τιτανικό” πλησίασε υπερβολικά κοντά με αποτέλεσμα να συγκρουστεί μαζί του και να προκληθούν και στα δύο τεράστιες ζημιές. Σύμφωνα πάντα με τον Gardiner το μοιραίο πλοίο-φάντασμα βυθίστηκε και αυτό λίγη ώρα πριν από τον “Τιτανικό”- για αυτό και “εξαφανίστηκε μυστηριωδώς” όπως κατέθεσαν οι αυτόπτες μάρτυρες.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog