Συνελήφθη ο hacker που ήταν υπεύθυνος για τις ηλεκτρονικές επιθέσεις στα υπολογιστικά συστήματα της Γενικής Γραμματείας…
… Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, κατά τη διάρκεια της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων.

Πριν λίγο καιρό, κατά τη διάρκεια της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων, αρμόδιοι από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, ενημέρωσαν το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι το υπολογιστικό σύστημα που είχε αναπτυχθεί για την απογραφή,δεχόταν συνεχείς ηλεκτρονικές επιθέσεις.

Το αποτέλεσμα των επιθέσεων αυτών ήταν να «κολλά» το σύστημα και παράλληλα να πέσει η ποιότητα των ανάλογων ηλεκτρονικών υπηρεσιών σε όσους δημοσίους υπαλλήλους ενεργούσαν απογραφή, με κίνδυνο να μην τηρηθούν οι σχετικές προθεσμίες.

Ύστερα από αστυνομικές έρευνες και ενδελεχείς ψηφιακές αναλύσεις από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διαπιστώθηκε η δράση ενός 39χρονου δημοτικού υπάλληλου με στην Πάτρα.

Σε αιφνιδιαστική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο εργασίας του από ερευνητές αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατασχέθηκε ένας σκληρός δίσκος, καθώς και πλήθος από έντυπο υλικό που σχετίζεται με τη δράση του.

Ο 39χρονος, λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, δεν συνελήφθη, ωστόσο η δικογραφία που σχηματίσθηκε εναντίον του υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών