Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Πουλάει τον νεφρό του για να ζήσει…

- Advertisement -

Τον νεφρό του προσέφερε προς πώληση ένας 52χρονος άνδρας, από την περιφέρεια Φριούλι Βενέτσια Τζούλια της Βορειοανατολικής Ιταλίας, προκειμένου να βγει από τη βαθιά οικονομική κρίση στην οποία βρέθηκε μετά την απώλεια της δουλειάς του.

Η εν λόγω αγγελία, παράνομη, φυσικά, βάσει του ιταλικού νόμου, αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, σε ειδικό site για αγοραπωλησίες κάθε είδους και κόστους.

Ο Ιταλός, σε αντάλλαγμα για την προσφορά του νεφρού του, ζητούσε εκατό χιλιάδες ευρώ ή μια μόνιμη θέση εργασίας.

Όμως, το ειδικό τμήμα της αστυνομίας που παρακολουθεί το Διαδίκτυο εντόπισε την αγγελία και ζήτησε αμέσως από την εταιρεία που διαχειρίζεται την ιστοσελίδα να «κατεβάσει» τη συγκεκριμένη προσφορά.

Απαντώντας στις ερωτήσεις των ανακριτών, ο 52χρονος εξήγησε ότι «όλα άρχισαν τον Μάιο του 2009, όταν απολύθηκε από τη θέση ανώτερου υπαλλήλου, στον διοικητικό τομέα, μιας ιδιωτικής εταιρείας της πόλης Ούντινε. Aιτία της απόλυσης, οι γενικευμένες περικοπές, λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Από τότε, κάθε προσπάθεια με στόχο την πρόσληψή του σε κάποια άλλη επιχείρηση αποδείχθηκε μάταιη.

Μετά την απόλυσή του, χώρισε και από τη σύζυγό του και αναγκάσθηκε να νοικιάσει μια μικρή γκαρσονιέρα, είκοσι τετραγωνικών μέτρων, για να μπορεί να προσφέρει την αναγκαία μηνιαία διατροφή, στα δύο του παιδιά, τα οποία ακόμη δεν εργάζονται. Όταν, όμως, τα χρήματα που είχε στην τράπεζα τελείωσαν, υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει και το νέο του σπίτι, χωρίς να μπορεί να αντεπεξέλθει, παράλληλα, στις οικονομικές του υποχρεώσεις προς την οικογένειά του.

Η «προσφορά» του νεφρού, έναντι εργασίας ή εκατό χιλιάδων ευρώ ήταν η τελευταία λύση, συνέπεια της απελπισίας και της απόλυτης έλλειψης προοπτικής.

Όπως υπογραμμίζουν τα ιταλικά Μέσα ενημέρωσης, υπάρχουν, τώρα, κάποιες ελπίδες να ευαισθητοποιηθούν εταιρείες της περιοχής του Ούντινε, της Τεργέστης ή και της Βενετίας, οι οποίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον Ιταλό άνεργο να επιστρέψει, με αξιοπρέπεια, στην αγορά της εργασίας.

Πηγή: zougla.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog