Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η σόδα στο σπίτι μας…

- Advertisement -

Πού και πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σόδα στο σπίτι σας…
Ορισμένα φυτά όπως: Γεράνι, μπιγόνια, ορτανσία μεγαλώνουν καλύτερα, αν στο νερό ποτίσματος προσθέσετε λίγη μαγειρική σόδα

Αν το ρούχο μυρίζει τσιγάρο:
– Βάλτε νερό στη μπανιέρα και προσθέστε 1-2 ποτήρια άσπρο ξύδι. Βάλτε το ρούχο μέσα στο νερό αφήστε το λίγο και μετά το στεγνώνετε. Το άσπρο ξύδι θα αφαιρέσει την τσιγαρίλα από το ρούχο σας.
Αλλος ένας τρόπος να αφαιρέσετε την μυρωδιά του τσιγάρου από το ρούχο σας:
– Το ψεκάζετε με μαγειρική σόδα και το αφήνετε έτσι όλο το βράδυ. Το πρωί το τινάζετε.
Η μαγειρική σόδα, όπως και το άσπρο ξύδι εξουδετερώνουν τις μυρωδιές.

Οι σωλήνες – σωληνώσεις, στην κουζίνα, μπάνιο, τουαλέτα, πιάνουν πουρί. Ετσι καλό είναι να ρίχνετε συχνά σόδα και καυτό νερό ή σόδα με ξύδι και μετά καυτό νερό που βοηθάει κιόλας στο ξεβούλωμα .

Η μαγειρική σόδα καθαρίζει και απολυμαίνει τα χαλιά. Ρίξτε πάνω από το χαλί σας, αφήστε την μισή ώρα και μετά περάστε με την ηλεκτρική σκούπα

Ρίξτε μαγειρική σόδα όπου νομίζετε πως πάνε τα ποντίκια και δεν πρόκειται να τα ξαναδείτε. Μετά από λίγες μέρες, περάστε με την ηλεκτρική σκούπα.
Η σόδα διώχνει και τις κατσαρίδες και αν τη βάλετε σε ντουλάπια (σε μπολάκι) ή ανελκυστήρες που μυρίζουν – ή και αλλού – θα φύγει η δυσοσμία.

Οταν πλένετε στο πλυντήριο ρούχων ή στο πλυντήριο πιάτων, για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα, βάζετε πάντα μαζί με το απορρυπαντικό σας και λίγη μαγειρική σόδα.

Πηγή: meacolpa

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog