Άφαντοι οι ληστές που προφανώς είχαν έτοιμο εφεδρικό σχέδιο διαφυγής. Οργανωμένο έγκλημα “δείχνουν” τα πρώτα στοιχεία.

Οι δράστες είχαν κλέψει το 9μετρο φουσκωτό λευκού χρώματος από την Εύβοια. Πήγαν στην Αλόννησο και “σήκωσαν” την Εθνική τράπεζα. Μόλις άρχισαν να τρέχουν, τους διεμβόλισε ένα αυτοκίνητο. Στον πανικό, τους έπεσαν τα χρήματα, σταμάτησαν ένα  μηχανάκι και διέφυγαν, πυροβολώντας έναν λιμενικό που τους παρακολουθούσε.

Οι λιμενικοί βρήκαν το κλεμμένο σκάφος ανοικτά της Σκοπέλου. Οι δράστες κατάφεραν να ξεφύγουν μετά από την κινημαστογραφική καταδίωξη στο Αιγαίο. Προφανώς τους περίμεναν συνεργοί με δεύτερο σκάφος. Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι διωκτικές αρχές στην ευρύτερη περιοχή των βορείων Σποράδων και της Εύβοιας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους.

Το άδειο σκάφος ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι Κυμάσι Μαντουδίου της Εύβοιας, όπου παραδόθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες της Αστυνομίας για περαιτέρω έρευνες. Όπως διαπιστώθηκε, είχε κλαπεί προ διημέρου από περιοχή της Βόρειας Εύβοιας.

Έντονο προβληματισμό προκαλούν στις αστυνομικές αρχές τα δεδομένα που αποκαλύπτονται για την απίστευτη ληστεία στην Αλόννησο. Είναι η πρώτη φορά που κάποιοι “τόλμησαν” να ληστέψουν τράπεζα σε μικρό νησί και να σχεδιάσουν τη διαφυγή τους με κλεμμένο φουσκωτό, ξέροντας πως εν πλω θα έχουν πίσω τους σκάφη του λιμενικού.

Το χρονικό της κινηματογραφικής ληστειάς – καταδίωξης
Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 08:05 το πρωί. Δύο άτομα μπήκαν στην Εθνική Τράπεζα Αλοννήσου και με την απειλή καάσνικοφ ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και σήκωσαν όλα τα χρήματα που υπήρχαν (περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ).

Αμέσως οι δύο ληστές που φορούσαν κουκούλες, ανέβηκαν σε μοτοσυκλέτα και κατευθύνθηκαν προς το λιμάνι.
Στην πορεία προς το λιμάνι ένας πολίτης που κατάλαβε τι γινόταν τους κυνήγησε με το αμάξι και λίγο πριν φτάσουν στο λιμάνι τους έριξε κάτω. Οι ληστές όμως σηκώθηκαν έβγαλαν όπλα  και ακινητοποίησαν έναν περαστικό με το μηχανάκι του.  Ανέβηκαν στην κλεμμένη μηχανή και κατευθύνθηκαν προς το σημείο όπου είχαν δέσει το φουσκωτό. Ένας λιμενικός τους καταδίωξε. Μόλις οι ληστές τον είδαν άρχισαν να πυροβολούν. Μια σφαίρα έσπασε τζαμαρία ψιλικατζίδικου απέναντι από το αστυνομικό τμήμα του νησιού. Οι δράστες κατάφεραν να φτάσουν στον όρμο Βότση, επιβιβάστηκαν στο κλεμμένο σκάφος και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στον πανικό, οι δυο δράστες έχασαν ένα μέρος των κλεμμένων

Από εκείνη την ώρα έχει αρχίσει μια καταδίωξη και έρευνες στην θαλάσσια περιοχή των βορείων Σποράδων για τον εντοπισμό του σκάφους.

Στην καταδίωξη παίρνουν μέρος πλωτά περιπολικά από το Βόλο και την Αλόννησο, την Σκιάθο και τη Σκόπελο.

Πηγή: Newsit