Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η πρόταση της Ένωσης Εμπόρων Βιοτεχνών Λουτρακίου για το πανηγύρι…

- Advertisement -

Αρ. Πρωτ/λου  9
Προς το
Δημοτικό Συμβούλιο
Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας

ΘΕΜΑ: ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΕΘΙΜΙΚΗΣ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΙΑΤΡΙΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2010.

Κατόπιν ομόφωνων και επανειλημμένων αποφάσεων και δεδομένης της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας και πιο συγκεκριμένα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ,η θέση της Ένωσης Εμπόρων και Βιοτεχνών Λουτρακίου, σχετικά με την φετινή διεξαγωγή της Ιεράς Πανήγυρης της Παναγίας Γιάτρισσας, είναι η ακόλουθη:

1. ΑΥΣΤΗΡΑ ΧΡΟΝΙΚΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ της λειτουργίας του πανηγυριού καθώς και
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΛΕΓΧΟΣ καθ’ όλη τη διάρκεια και λειτουργία αυτού.
Παράδειγμα: Την παραμονή της εορτής (7/9/2010) να δοθούν οι άδειες στους μικροπωλητές με αριθμημένες θέσεις αυστηρά ελεγχόμενες.
2. ΛΗΞΗ του πανηγυριού αυστηρά στις 9/9/2010 το μεσημέρι.
3. ΕΓΓΥΗΣΗ 50% της αξίας της θέσης του μικροπωλητή για την αυστηρή τήρηση των όρων λειτουργίας και
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ των χρημάτων με πιστοποιημένη την τήρηση των όρων από κλιμάκιο των υπευθύνων εποπτών της πανήγυρης.
4. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ σε μεγάλο βαθμό του όγκου κάλυψης του χώρου. Όχι εξάπλωση αλλά μείωση.
5. Ει δυνατόν, ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΘΟΥΝ ΑΔΕΙΕΣ σε μικροπωλητές με είδη ευρείας χρήσης, επί παραδείγματι είδη ένδυσης και υπόδυσης ,είδη οικιακής χρήσης κ.ο.κ
6. ΑΥΣΤΗΡΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ για αποφυγή ρύπανσης και μόλυνσης των περίοικων.
7. ΠΟΙΝΗ με αποκλεισμό των μικροπωλητών που δε θα τηρήσουν τους όρους.
8. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ από τα έσοδα της πανήγυρης, των υπαλλήλων που θα αναλάβουν την τήρηση της καλής λειτουργίας αυτής με έκτακτο επίδομα. Το εν λόγω επίδομα, κρίνουμε ότι θα λειτουργήσει και ως κίνητρο για την καλύτερη απόδοση των προαναφερθέντων.

Καταληκτικά, πιστεύω ότι με καλή θέληση και προσπάθεια , η πρόταση μας είναι τόσο τεχνικά όσο και πολιτικά εφικτή ούτως ώστε να αντιμετωπίσουμε το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργείται κάθε χρόνο με την ανεξέλεγκτη κατάληψη του χώρου της διεξαγωγής πανήγυρης της πόλης μας .Συνάμα θα καταστεί δυνατή η αποφυγή όσο το δυνατόν περισσότερων προβλημάτων που προκύπτουν κατά την περίοδο αυτή.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΑΡΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

- Advertisement -

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είναι προφανές οτι ο σύλλογος εμπόρων κατοικεί σε άλλον τόπο. Απευθύνεται για λήψη μέτρων σε έναν ανύπαρκτο κυριλεκτικά δήμο. Αν απευθυνόταν στον δήμο Λουτρακίου Περαχώρας ίσως τον άκουγαν. Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονόςότι ο σύλλογος απευθύνεται ως πρόσωπο και οχι ως σύλλογος, μιας και ο πρόεδρός του μας επισημαίνει τι καταληκτικά πιστεύει. Αλήθεια ο σύλλογος εμπόρων δεν έχει γραμματέα να υπογράφει και αυτός επίσης τα κείμενα που εκδίδουν. Μην τολμήσει κανείς να κάνει ερωτηματικά σχόλια αν έχει μέλη και ως εκ τούτου πως έχει πρόεδρο.

  2. αντι να προσπαθησετε και την τελευταια δραστηριοτητα που φερνει επισκεπτες στην πολη, δεν κοιταται να την σκεπασετε να μην μας κρυωσει κιολας ?? (απο παλιο καλο ανεκδοτο)

    http://www.logia.gr/quote/%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%AF%CF%84%CE%B1/%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%8D%CE%B6%CF%85%CE%B3%CE%BF%CF%82

  3. ο προεδρος του ανυπαρκτου εμπορικου συλλογου καλα θα κανει να σταματησει να χρησιμοποιει την θεση του προεδρου.
    ψηφους απο τους εμπορους δεν θα παρει ουτε εναν.
    και να θελουν καποιοι να ψηφισουν τον Παυλου δεν θα το κανουν εξαιτιας του Μαρινη.
    αυτο να το λαβει σοβαρα υποψην του ο Παυλου.με Μαρινη και Λαμπρου εκλογες δεν περνει.

  4. Άσχετο αλλά τι δουλειά έχει ο Παύλου με τις θέσεις των εμπόρων για το πανηγύρι;;;Ο Μαρίνης προσπαθεί να αποκλείσει κάθε άλλη δραστηριότητα για να ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΜΕ να ψωνίσουμε από τα μαγαζιά της πόλης . Δεν παέι όμως έτσι το πράμα.Αν θέλουν ας μας δόσουν καλά προϊόντα και καλές τιμές και τότε θα προτιμάμε τα τοπικά μαγαζιά.

  5. Προς το blogger:

    Παράκληση
    μήπως είναι δυνατό να ανοίξουμε μια κουβέντα γύρω απο τα χρήματα που μαζεύει η εκκλησία στο πανηγύρι , ποιός τα στεκάρει και που χαλιόνται;;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog