Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μολυσμένα τα νερά του Κορινθιακού;

- Advertisement -

ΠΡΟΣ 1.Το Λιμεναρχείο Χαλκίδας (Αρ.Πρωτ 6617/07.08.10)
2.Δ/νση Υγιεινής Χαλκίδας(Αρ.Πρωτ.9516/20.8.2010)
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:1. ΔΗΜΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ(Αρ.Πρωτ. 37088/23.08.10)
2. ΔΗΜΟ ΑΥΛΙΔΑΣ(Αρ.Πρωτ.4837/20.8.10)
ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΤΟΥ ΦΑΡΟΥ ΑΥΛΙΔΑΣ

Καταστρέφουμε ασυλλόγιστα το θαλάσσιο περιβάλλον
ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΝΕΡΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
(ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣ – ΕΥΒΟΙΚΟΣ – ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ

Σας καταγγέλλουμε ότι το νερό της θάλασσας του Φάρου Αυλίδας, κατά μήκος της παραλίας είναι γεμάτο περίεργους αφρούς, μυρίζει έντονα, και ιδιαίτερα εδώ και 10 μέρες, ο πυθμένας σε βάθος 10-15 cm είναι γεμάτος με υλικό …βόθρων.
Σας παρακαλούμε να κάνετε τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να δούμε την καταλληλότητα της θάλασσας για κολύμβηση, ή διαφορετικά να παρθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της μόλυνσης.

Οι καταγγέλλοντες που καθημερινά αυξάνονται μαζί με την αγανάκτηση των κατοίκων, για την απόλυτη αδιαφορία των αρμοδίων Αρχών, εδώ και τόσα χρόνια και την προσπάθεια απόκρυψης του τεράστιας Οικολογικής Καταστροφής, σε όλη την ευρύτερη περιοχή και την Κεντρική Εύβοια.
Και όλα αυτά, παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες των κατοίκων,
αλλά και τις εκθέσεις και προτροπές και από το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ
για λήψη μέτρων στη περιοχή.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Το αθλιότερο σε τέτοιες υποθέσεις είναι ότι όχι μόνο γίνεται συγκάλυψη των πηγών της τεράστιας μόλυνσης και από αστικά ,
και από βιομηχανικά τοξικά απόβλητα, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην υγεία όλων,
αλλά και οι κάτοικοι που τολμούν να υψώσουν φωνή ανησυχίας-διαμαρτυρίας για τον τόπο, αντιμετωπίζονται σαν “εγκληματίες”,
σαν “Ανθέλληνες” μάλιστα συγκεκριμένα από τον ίδιο τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Υγείας Δημόσιας Υγιεινής Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ευβοίας, με το σκεπτικό ότι προηγείται το οικονομικό όφελος από τον τουρισμό της περιοχής!

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλά δεν διαβάζετε την επιστολή? Απο που σας δημιουργήθηκε το ερώτημα. Δεν λέω ότι ο Κορινθιακός δεν έχει προβλήματα αλλά απο την συγκεκριμένη επιστολή απο που σας γεννηθήκε η απορία για τα νερά του Κορινθιακού? Αυτά θα διαβάζουν μερικές και μερικοί και θα αρχίσουν να λένε…διάφορες μακακίες. Όπως φετος που λένε ότι στον κορινθιακό κόλπο υπάρχουν άκρως δηλητιριώδης τσούχτρες!!! Ο ΚΑΘΕΝΑΣ την μακακία του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog