Με κάθε επιφύλαξη γιατί δεν έχουμε ακόμη πλήρη γνώση του Νομοσχεδίου. Παρ’ολ’αυτά η παρακάτω πρόταση έχει θετικότατες πιθανότητες να τελεσφορήσει έστω και κατόπιν Δικαστικής Προστασίας. ΕΣΤΩ κι’ αν ο νόμος ρητώς το απαγορεύει ! Η πρόταση είναι απλή και κατανοητή και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΑΤΗ. Και καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να την μελετήσουν σοβαρά.

1) Ας πάρουμε παράδειγμα μια καφετέρια. Ο ιδιοκτήτης θέλει να έχει μόνο καπνιστές ενήλικες πελάτες που να καπνίζουν στον ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ του χώρο. Δεν είναι κατ αρχάς ανήθικο γιατί όλοι συναινούν και η πώληση των τσιγάρων, αλλά και το κάπνισμα υπό προϋποθέσεις δεν είναι (ακόμη 😉 παράνομο.

2) Η καφετέρια πάντα με τους Δημοκρατικούς νόμους δίχως να χάσει το όνομα της ή τη θέση της μπορεί να τραπεί σε Club –ΛΕΣΧΗ καπνιστών ! Πως θα γίνει τώρα αυτό : Να «συναποκτήσει» και την ιδιότητα του “members club” κάτι σαν “video club” λεγόμενου αγγλιστί. Δηλαδή : Τα άτομα που εισέρχονται στο χώρο της επιχείρησης είτε είναι ήδη μέλη ή αποκτούν τούτη την «ιδιότητα» με την επίδειξη της ταυτότητας τους και με μια τυπική συνδρομή 1 ή 2 ευρώ. Αυτόματα και αυτοί οι «νέοι πελάτες» αποκτούν την ιδιότητα του «μέλους» και αποδέχονται ως ενήλικες κατά τη παρουσία τους στον επαγγελματικό ψυχαγωγικό χώρο που μέσα σε όλα ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ και το … κάπνισμα. Θεωρούν τους εαυτούς τους καπνιστές και αποδέχονται ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ να καπνίζουν στον συγκεκριμένο χώρο.

Ποιο Δικαστήριο βάσει του ίδιου Του Συντάγματος μας θα το απαγόρευε αυτό από τη στιγμή που πωλούνται νόμιμα τσιγάρα και καπνίζει νόμιμα κάποιος μέσα στο σπίτι του ;

3) Αυτό μπορεί να ισχύσει και σε εστιατόρια, ταβέρνες κλπ κλπ

4) Όντως το κάπνισμα είναι μια βλαβερή έξη – συνήθεια. Από τη στιγμή όμως που η πολιτεία το καταπολεμά τελείως υποκριτικά αφενός και αφετέρου το φορολογεί κιόλας με παρανοϊκούς φόρους (όχι μόνο το δικό μας κράτος), ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ με έναν «ανάστροφο» φασισμό μια ισοπεδωτική απαγόρευση ενός προϊόντος που η ίδια το αποδέχεται και επαναλαμβάνουμε το φορολογεί !

5) Έχουμε χιλιάδες τίμιους καπνοπαραγωγούς. Έχει προβλέψει το κράτος πως θα τους προωθήσει σε νέες παραγωγικές θέσεις εργασίας εάν έχει σκοπό να απαγορέψει πλήρως το κάπνισμα ; Γιατί αυτό είναι διορατική «πράσινη» ανάπτυξη.

6) Πάνε τώρα να θεσμοθετήσουν πενταόροφους (και βάλε) «οίκους ανοχής», τζόγο σε κάθε γειτονιά ή χωριό και επειδή κάνανε μια διάταξη «πονάει κεφάλι κόβει κεφάλι» αλληλοσυγχαίρονται κιόλας ;

7) Ένας καπνιστής έχει δώσει τόσους φόρους που δικαιολογείται ακόμα και να νοσηλευτεί επί μακρόν αν αρρωστήσει εξαιτίας της βλαβερής συνήθειας του. Αυτό ποτέ κανείς Δε το τόνισε. Μάλιστα η απάντηση δεν είναι ποτέ ευθεία μια και θα αναφέρεται στους παθητικούς : Έτσι για να μη βγάλουμε ποτέ άκρη, που πάνε τα λεφτά και ποιος μας κλέβει.

8) Το μέτρο ΔΕΝ είναι παντελώς άδικο. Αν και είναι αδύνατον να υπάρξει τεκμηριωμένη μελέτη για τις βλαπτικές ιδιότητες στους παθητικούς, όλοι εμπειρικά κατανοούμε ότι πειράζει επικίνδυνα.

Ας υπάρχουν τότε club με «αμετανόητους θεριακλήδες» και άλλα κέντρα ψυχαγωγίας όπου θα απαγορεύεται το κάπνισμα. Αυτό ακριβώς σημαίνει δημοκρατία : Εκτός από το κόκκινο φανάρι υπάρχει και το πράσινο : Αν είναι κάποιος συνετός περιμένει … και διαλέγει την πορεία και τη διασταύρωση που θα ακολουθήσει : Αν θα πάει στο «members club» ή αλλού. Πάντα όμως με πράσινο φανάρι !… και με τον γνήσιο Δημοκρατικό νόμο.

Πηγή: egklimatikotita