Τάδε έφη ο Αυστραλός καθηγητής μικροβιολογίας Φρανκ Φένερ για το μέλλον της ανθρώπινης φυλής.

  Ο 95χρονος (!) καθηγητής εκτιμά ότι πιθανότατα ο homo sapiens θα έχει εξαφανιστεί και μαζί του θα εξαφανιστούν και άλλα είδη μέσα στον επόμενο αιώνα! “Πρόκειται για μια μη αναστρέψιμη κατάσταση. Νομίζω ότι είναι πια πολύ αργά”, υπογραμμίζει.

Ποιος είναι ο Φρανκ Φένερ

 Ο Φένερ ήταν αυτός που ανακοίνωσε την εξάλειψη της ευλογιάς το 1980 στην Παγκόσμιο Σύνοδο Υγείας, κάτι που μέχρι σήμερα θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Σήμερα πια ο Φένερ που έχει γράψει 22 βιβλία είναι πλέον επίτιμος καθηγητής στο Εθνικός πανεπιστήμιο της Αυστραλίας και θεωρεί πως κλιματική αλλαγή είναι στην αρχή ακόμα και πως στο μέλλον οι καιρικές συνθήκες θα αλλάξουν σημαντικά.

Η αιτία που θα μας οδηγήσει στον αφανισμό.

  Βασική αιτία, για τον μελλοντικό αφανισμό του ανθρώπου, θα είναι η πληθυσμιακή έκρηξη και η υπέρμετρη κατανάλωση των φυσικών πόρων που θα οδηγήσει την ανθρωπότητα στο τέλος της.  “Ακόμα και αν αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η ανθρωπότητα δεν έχει μέλλον”, τονίζει.

 Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ, ο πληθυσμός της Γης είναι σήμερα περίπου 6,8 δισεκατομμύρια και μέχρι το τέλος του 2011 θα έχει ξεπεράσει τα 7 δισεκατομμύρια.

Πηγή: pyles.tv