Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η φαλάκρα δείχνει καλή υγεία…

- Advertisement -

Μια νέα έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τη ρήση «ουδέν κακόν αμιγές καλού»

Μπορεί η πρώιμη έναρξη απώλειας των μαλλιών από την ηλικία των 30 ετών να αποτελεί πλήγμα για τον εγωισμό των περισσότερων ανδρών, αλλά μπορεί και να μεταφράζεται σε καλύτερη υγεία.

Σύμφωνα με τη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Cancer Epidemiology, οι άνδρες στους οποίους η γραμμή των μαλλιών στο μέτωπο αρχίζει να υποχωρεί σε νεαρή ηλικία έχουν 45% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη, κάτι που οι ερευνητές αποδίδουν στα υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης.
Οι Αμερικανοί επιστήμονες, που…
μελέτησαν 2.000 άνδρες ηλικίας 40-47 ετών οι μισοί εκ των οποίων είχαν λάβει διάγνωση καρκίνου του προστάτη, συνέκριναν τη συχνότητα εμφάνισης όγκων στους άνδρες των οποίων τα μαλλιά είχαν αρχίσει να αραιώνουν έως την ηλικία των 30 ετών με τη συχνότητα εμφάνισης όγκων στους άνδρες που δεν παρουσίαζαν απώλεια μαλλιών.
Τα ευρήματα έδειξαν ότι οι άνδρες που άρχισαν να εμφανίζουν φαλάκρα στην κορυφή του κεφαλιού και υποχώρηση της γραμμής των μαλλιών στο μέτωπο σε νεαρή ηλικία είχαν το χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου.
Σύμφωνα με έρευνες, η απώλεια των μαλλιών έως την ηλικία των 50 ετών, που πλήττει περίπου έναν στους δύο άνδρες, προκαλεί άγχος σε αρκετούς νέους άνδρες, που πιστεύουν ότι χάνοντας τα μαλλιά τους θα νιώθουν μεγαλύτεροι και λιγότερο ελκυστικοί.
«Αν και στην αρχή τα ευρήματα μάς προκάλεσαν έκπληξη, η μελέτη μας έδειξε ότι η πρώιμη έναρξη της απώλειας των μαλλιών συνδεόταν με 29% έως 45% μείωση του σχετικού κινδύνου καρκίνου του προστάτη», δήλωσε ο Καθηγητής Jonathan Wright από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, στο Σιάτλ.
Όπως αναφέρουν ειδικοί, η φαλάκρα προκαλείται κατά κύριο λόγο όταν οι θύλακες των τριχών (ρίζες) εκτίθενται σε μεγάλες ποσότητες διυδροτεστοστερόνης ή DHT.

Πηγή: tromaktiko

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog