Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πώς θα πετύχεις το τέλειο σκονάκι…

- Advertisement -

Δεν γίνεται να είσαι μαθητής ή φοιτητής που να σέβεσαι τον εαυτό σου και να μην έχεις κάνει κάποια στιγμή σκονάκι. Δεν μπορεί, θα υπήρξε έστω μια φορά που δεν μπορούσες να διαβάσεις, ήσουν άρρωστος, ή πολύ απλά είχες μπουχτίσει και δεν άντεχες άλλο διάβασμα και θα κατέφυγες σε αυτή τη θαυματουργή λύση.

Το σκονάκι εκτός από λύση ανάγκης, όταν το δεις από κάποια απόσταση, όταν περάσουν τα χρόνια, βγάζει γέλιο και μια γλυκιά νοσταλγία. Σκονάκι στη γόμα, στα παπούτσια, στο χάρακα, στο κινητό. Τώρα που είναι και εξεταστική περίοδος, το ML σκέφτηκε να σου φρεσκάρει την μνήμη. Ας δούμε μαζί τις πιο χαρακτηριστικές, όσο και αστείες περιπτώσεις:

• Σκονάκι στα παπούτσια

Αν είναι μποτάκια, ακόμα καλύτερα. Μπορείς να αξιοποιήσεις ακόμα περισσότερο τις σόλες, ας πούμε. Εντάξει, δεν είναι ο χώρος για να γράψεις ολόκληρο βιβλίο, αλλά για να κλείνεις το ποιέω – ποιώ ας πούμε, ιδανικό σημείο. Άσε που είναι δύο, άρα έχεις τη δυνατότητα να γράψεις ακόμα περισσότερα ρήματα.

• Διαφανείς χάρακες
Θα σε ξελασπώσουν σίγουρα όταν έρθει η ώρα η κρίσιμη και δεν θυμάσαι ούτε τα SOS. Υπήρξαν μαρτυρίες φοιτητώβν που είχαν κάνει ολόκληρη συλλογή με δεκάδες χάρακες, καθένας για ένα μάθημα! Βέβαια, επειδή έχουν συγκεκριμένο μήκος, αποτελούν δύσκολο σημείο. Αλλά αν είσαι άνετος και cool δεν θα τραβήξεις τα βλέμματα, οπότε προχώρα άφοβα. Επίσης, δεν χρειάζεται να το διαδώσεις σε όλο το σχολείο ή το πανεπιστήμιο, γιατί κυκλοφορούν και καλοθελητές, που, είτε από ρουφιανία, είτε από βλακεία, θα σε δώσουν στον καθηγητή.

• Κασετίνα (απευθύνεται κυρίως σε μαθητές)
Μην τις υποτιμάς καθόλου. Ακόμα και αν όλη την χρονιά τις έχεις για φτύσιμο, στην εξεταστική να τις αξιοποιήσεις. Πίσω από τη θήκη με τα μολύβια, τις γόμες ή τα… προφυλακτικά (αν θες να το παίξεις και in), έχεις χώρο να ασχοληθείς με το Πυθαγόρειο Θεώρημα ή με την πρώτη και τη δεύτερη παράλληλο ή με κάποιο σύνθετο ολοκλήρωμα.

• Ρολόι
Εδώ χρειάζονται πιο ταχυδακτυλουργικές κινήσεις. Χρησιμοποιείς ένα παλιό ρολόι, ώστε ακόμα και αν χαλάσει να μην χάσεις τον ύπνο σου. Φροντίζεις να αλλάξεις την κορδέλα της ημερομηνίας με μια δική σου, που θα αναφέρει τις ρίζες που θα ήθελες να θυμάσαι. Αποτέλεσμα εγγυημένο, με ελάχιστη πιθανότητα αποτυχίας. Πρέπει να πέσεις σε καθηγητή – τσακάλι και αετομάτη, πράγμα δύσκολο.

• Μπουκάλι νερό
Ποιος είναι εκείνος ο καθηγητής που θα απαγορεύσει το μπουκάλι με το νερό, κατά τη διάρκεια της εξέτασης; Αυτό πρέπει να είναι το βασικό πλεονέκτημα που μπορείς να αξιοποιήσεις. Στο πίσω μέρος της ετικέτας γράφεις τα SOS που θέλεις και, παίρνεις τις πληροφορίες σου, κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Προσοχή, μην κάνεις χρήση από την αρχή, για το ξεκάρφωμα. Επίσης, μην πιεις όλο το νερό με τη μία. Λίγο λίγο για να μην σου το πετάξει ο επιτηρητής και πάει χαμένη η προσπάθεια.

• Κινητό
Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην υπηρεσία για ένα καλό σκονάκι. Τα νέα smartphones είναι ολόκληροι υπολογιστές με μπόλικη μνήμη και ευανάγνωστη οθόνη που διαθέτουν τα πάντα: Προγράμματα adobe reader, κείμενο ή ακόμα και φωτογραφίες, που μπορούν να αξιοποιηθούν με μια γρήγορη κίνηση. Από την επιδεξιότητα και την ταχύτητα που το χρησιμοποιείς, κρίνεται αν θα περάσεις το μάθημα. 

• Πινέζα

Ενδείκνυται μόνο για περιπτώσεις που ξέρεις πού θα γράψεις. Έχεις πάει από πριν και με πινέζα έχεις βάλει το σκονάκι σου κάτω από το θρανίο. Μπορείς λοιπόν εύκολα να το περιστρέφεις και να αντλείς τα στοιχεία που επιθυμείς. Φεύγοντας δεν ξεχνάς να το πάρεις μαζί σου. Ποιος θα υποπτευθεί μια πινέζα μόνη της, στην κάτω πλευρά του θρανίου;

• Word
Δε χρειάζεται να το γράφεις με το χέρι, τι τα έχουμε τα PC; Θα σου βγάλει λίγο τα μάτια, αλλά αξίζει τον κόπο. Μικρή γραμματοσειρά, νούμερο 6 ας πούμε, κόκκινο και μαύρο σε ερωτήσεις και απαντήσεις και είσαι έτοιμος. Σε λίγα δεύτερα έχεις έτοιμες, εκτυπωμένεςκαι σε σμίκρυνση όλες τις σημειώσεις και όλα τα SOS στην Ιστορία ή στα Θρησκευτικά. Δεν είναι και λίγο…

• Θρανίο ή καρέκλα
Παλιό, λιγάκι ξεπερασμένο, αλλά στα δύσκολα, χρήσιμο. Λεπτά γράμματα και κωδικούς δικούς σου, για να μην φαίνεται ότι είναι σκονάκι. Βάλε και τα μαλλιά της μπροστινής σου να κρύβουν την καρέκλα, στο σημείο που έχεις γράψει τους μοριακούς τύπους της χημείας και, καλή τύχη!

• Διάφανη ταινία ή διάφανος μαρκαδόρος
Πάλι πρέπει να χρησιμοποιήσεις την καρέκλα του μπροστινού σου. Καλό θα ήταν μάλιστα να είναι και χιλιογραμμένη για να μην δίνει στόχο. Τοποθετείς εκεί την ταινία που έχεις γράψει την ιστορία της ζωής σου και όλα εντάξει. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με την χρήση ενός αντίστοιχα διάφανου μαρκαδόρου. Μόνο που πρέπει από πριν να έχεις μαρκάρει αντίστοιχα το ανάλογο λευκό χαρτάκι, που, όλως τυχαίως, βρίσκεται κάτω από το θρανίο σου.

Να θυμάσαι πάντως ότι οι συμμαθήτριές σου είναι πιο προικισμένες από εσένα για να κάνουν το ιδανικό σκονάκι. Κανείς καθηγητής δεν πρόκειται να κοιτάξει μέσα από την μπλούζα της, ούτε κάτω από τη φούστα της για να βρει το πειστήριο του εγκλήματος. Κι ύστερα σου λέει ισότητα…

Πηγή: Menslounge

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog