Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το φορτηγάκι απ’ την Ασία, πιάστηκε στην Κορινθία…

- Advertisement -

Ένα από τα περασμένα βράδια της εβδομάδας, δυο υπαστυνόμοι και δυο αστυφύλακες από την Αθήνα, μετέβησαν στην Κορινθία με σκοπό να εξιχνιάσουν μια υπόθεση λαθρεμπορίας..
..περί της οποίας η υπηρεσία τους είχε συλλέξει κάμποσες ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Δεν πρόλαβαν να φτάσουν στο χωριό Αμμώνι και εντόπισαν μες στο σκοτάδι ένα ασυνήθιστο ντουέτο (φορτηγάκι και ΙΧ) να περιφέρονται  υπόπτως στα στενά της περιοχής. Με πρωτοβουλία του επικεφαλής της ομάδας που έβλεπε πέρσι, όλη τη χρονιά LAPD, επενέβησαν τάχιστα. Συνέλαβαν τον 50χρονο ομογενή από την πρώην ΕΣΣΔ που οδηγούσε το ΙΧ και   κατέλαβαν εύκολα το φορτηγάκι. Τους λάκισε μονάχα ο οδηγός του φορτηγού ο οποίος χάθηκε τρέχοντας μες στα χωράφια. Ενθουσιασμένοι από την επιτυχία τους, οι τέσσερις αστυνομικοί, αποφάσισαν να οδηγήσουν τον κρατούμενό τους και το φορτίο στη βάση τους, χωρίς να ζητήσουν περαιτέρω βοήθεια. Σχημάτισαν μάλιστα μια υποβλητική πομπή και πήραν το δρόμο για την επιστροφή του… γυρισμού.
Στο φανάρι του Ασπροπύργου όμως κι ενώ το περιπολικό διμοιρίτης είχε φύγει μπροστά, ένα άλλο ΙΧ, σταμάτησε δίπλα στο επιταγμένο φορτηγάκι κι οι δύο νέοι επιβαίνοντες (συνεργάτες των δυο πρώτων δραστών) που έβλεπαν επί πολλά χρόνια πριν το Prison Break ,άνοιξαν πυρ εναντίον των δυο αστυνομικών. Πολύ σύντομα κατάφεραν να ανακαταλάβουν το φορτηγάκι και να τους αφοπλίσουν. Ο ένας δράστης εξαφανίστηκε με το ΙΧ κι ο άλλος με το εμπόρευμα. Κατόπιν της εξέλιξης αυτής, οι αστυνομικοί πήραν απόφαση ότι δεν υπάρχει περίπτωση για μπράβο και αριστεία και…  ειδοποίησαν τους δικούς τους. Πολύ γρήγορα, μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ, στρίμωξαν τους ενόχους. Τον έναν στο Σχιστό, τον άλλον στο Χαϊδάρι. Έτσι, το φορτηγάκι με το εμπόρευμα ξαναπέρασε στα χέρια της αστυνομίας.
Όχι, το κύριο θέμα της ιστορίας αυτής δεν είναι οι αστυνομικές γκάφες. Είναι το περιεχόμενο του φορτηγακίου. 62 «σχιστομάτηδες», κίτρινοι απ’ τα γονίδια κι από τη ζαλάδα τους, κουνημένοι σα φραπέδες, ξεμύτισαν απ’ το διαφιλονικούμενο όχημα. Ασιάτες, είπαν απ’ τη Διεύθυνση Αλλοδαπών. Κινέζοι οι πιο πολλοί. Από τον οικονομικό παράδεισο της χώρας με το μεγαλύτερο εμπορικό πλεόνασμα στον κόσμο, απ’ το κινέζικο όνειρο του Γουέν Τζιαμπάο, ξεβραστήκανε στην Κορινθία για γίνουν μπαλάκια πινγκ- πονγκ ανάμεσα σε κλέφτες κι αστυνόμους κι ύστερα με το καλό, να κάνουν κι επενδύσεις. Ίσως όταν απλοποιηθούν οι διαδικασίες για τη βίζα να κόψουν τα φορτηγάκια.
Λένε ότι στο κρατητήριο τους σέρβιραν ψωμί και χωριάτικες σαλάτες. Λάδωσε το αντεράκι τους κι έβαλαν και κατά μέρος.
 Της Τζένης Κ. από topontiki.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog