Σε κλίμα νίκης πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού ΄΄ Με τους Πολίτες Μπροστά΄΄. Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε θερμά τον υποψήφιο Δήμαρχο Λουτρακίου Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Κώστα Λογοθέτη, δημιουργώντας παράσταση νίκης για τις προσεχείς εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

Ο Κώστας Λογοθέτης με έμφαση υπογράμμισε την πολιτική ταυτότητα του συνδυασμού :   Η κίνηση ΄΄ με τους Πολίτες Μπροστά ΄΄ είναι ένας συνδυασμός πολιτών από όλους τους πολιτικούς χώρους, αποφασισμένος να εργαστεί με ανιδιοτέλεια και δυναμισμό για το νέο Δήμο. Με απόλυτο σεβασμό στις ιδιαιτερότητες και τα επιμέρους χαρακτηριστικά της κάθε διοικητικής μονάδας.
.Δεν εννοώ, δεν εννοούμε, να χρωστάμε ως τοπική αυτοδιοίκηση τα πολιτικά γραμμάτια της ύπαρξής μας σε κανέναν.  Δεν εννοούμε να χάσουμε την αυτονομία μας, την αυτοτέλειά μας.
Πολύ περισσότερο σήμερα που χρειαζόμαστε δημοτικές αρχές διεκδικητικές, δεν εννοούμε να αποτελούμε το μακρύ χέρι κανενός στις τοπικές κοινωνίες.
Δεν εννοώ, δεν εννοούμε να αναπαράγουμε την παθογένεια τόσων χρόνων. Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι το άθροισμα κάποιων ομάδων, κάποιων συντεχνιών,  αλλά ο πολλαπλασιασμός των δυνάμεων των κοινωνιών.
Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι η απόλυτη έκφραση της δημοκρατίας της κοινωνίας των πολιτών΄΄.
Το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του υποψηφίου Δημάρχου επικεντρώθηκε στο πρόγραμμα του συνδυασμου για τους Αγίους Θεοδώρους, τονίζοντας με νόημα : ΄΄  Εμείς μιλάμε για μία καινοτόμο αστική ανάπτυξη των Αγίων Θεοδώρων. Για ένα σχέδιο που εδράζεται στην χωροταξία,  εδράζεται σε ένα σύνολο ενεργειών, σε ένα ενιαίο συντονισμό όλων των πεδίων : της πολεοδομίας, της περιφερειακής οικονομικής ανάπτυξης, της διαμόρφωσης και επέκτασης των συγκοινωνιακών και οδικών δικτύων, της ανάδειξης των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων, της επένδυσης στη σύγχρονη, βιώσιμη, ανθρώπινη πόλη, ένα σύνολο 5 προτάσεων, υποδομών δηλαδή, που θα αποτελέσουν τους πυλώνες της ταυτότητάς μας. Αυτό το σχέδιο θα αναπτύξουμε σήμερα εδώ. Γιατί εμείς είμαστε ταγμένοι στη δημιουργική πολιτική, στην πολιτική των προτάσεων, των λύσεων, των συνθέσεων. Αρνούμαστε πεισματικά να πάρουμε μέρος σε κοκκορομαχίες, αρνούμαστε πεισματικά να βάλουμε πάνω από τους Αγίους Θεοδώρους, να βάλουμε πάνω από το νέο Δήμο, προσωπικές αντεγκλίσεις και προσχηματικές κόντρες. Αρνούμαστε να σας δείχνουμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος
Αίσθηση  στην τοποθέτηση του Κώστα Λογοθέτη προκάλεσε η αναφορά του στα σενάρια αποχής που αναπτύσσονται : ΄΄Σήμερα η αποχή έχει διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Δεν είναι αδιαφορία, όπως ίσως παλιότερα. Είναι  θυμός. Είναι πολλές φορές οργή. Υποσχέσεις που αθετήθηκαν, οράματα που προδόθηκαν, πολιτικές ηγεσίες που κρατούσαν απόσταση από τους πολίτες, θύμωσαν τον κόσμο, πλήγωσαν τον κοσμο, απογοήτευσαν τον κόσμο. Είναι συνηθισμένη πια η έκφραση απέχθειας με απόλυτη διατύπωση΄΄ Δεν πάω να ψηφίσω΄΄. Αγαπητέ φίλε, εσύ που το σκέφτεσαι αυτό, εσύ που το διατυπώνεις αυτό, το ξέρεις καλά ότι όταν κοιμάσαι κάποιος άλλος γράφει ιστορία. Και αυτή η ιστορία είναι κόντρα στα συμφέροντά σου. Αγαπητέ φίλε , κάθε ψήφος που απέχει είναι μια γνώμη που δεν κατατίθεται, είναι μια άποψη που δεν διατυπώνεται, είναι μία θέση που δεν εκφράζεται.΄΄

Οξεία υπήρξε η κριτική του υποψηφίου δημάρχου στις προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας : ΄΄ Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα. Όλοι οι άλλοι το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να φυλλομετρούν τις σελίδες του παρελθόντος. Ενός παρελθόντος 15 χρόνων κατά το οποίο χάθηκαν και ξαναχάθηκαν ευκαιρίες.
Πραγματικές ευκαιρίες, καθώς εξόχως πολλά ήταν τα χρήμματα που διαχειρίστηκαν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές.
Το Λουτράκι θα έπρεπε να είναι ήδη ένα δήμος πρότυπο και σε ό,τι αφορά τις τεχνικές υποδομές, όπως ο περιφερειακός, οι θέσεις στάθμευσεις, η μαρίνα, οι αναπλάσεις, ο υδροφόρος ορίζοντας, αλλά και σε ότι αφορά στις κοινωνικές υποδομές, όπως η παιδεία, ο αθλητισμός, ο πολιτισμός, τα σχολεία, τα γήπεδα, οι πολιτιστικοί πολυχώροι.
Το Λουτράκι όμως καθηλώθηκε λόγω της έλλειψης σχεδιασμού και έχασε μια φορά το τρένο της δυναμικής εξέλιξης
Καθηλώθηκε όμως και στο πρόσφατο παρελθόν μας από εξαρτήσεις που δεν ταιριάζουν σε δημοτικές αρχές, από λανθασμένες επιλογές που δε δικαιολογούνται από δημοτικές αρχές, από πρόχειρα και αποσπασματικά έργα που ενώ εκτοξεύουν το κόστος δε λύνουν το πρόβλημα, από κακή οικονομική διαχείριση που μετέτρεψε σε νάνο ένα πραγματικό οικονομικό γίγαντα.Κι έτσι έχασε το τρένο για άλλη μία φορά΄΄.

Το κλείσιμο της ομιλίας του Κώστα Λογοθέτη ήταν ένα προσκλητήριο συμμετοχής και αγώνα για την αλλαγή, για την επόμενη ημέρα του νέου διευρυμένου Δήμου. Ξεχωριστή δε, υπήρξε η υποδοχή του κόσμου στους υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους.