Πρεμιέρα έκανε σήμερα (Κυριακή), η Παιδική Επαγγελματική Σκηνή, με το καινούριο έργο της “Ο Γύρος του κόσμου σε 80 μέρες”,στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο.*

Η Παιδική Επαγγελματική Σκηνή, ιδρύθηκε το 2006,υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου, για να καλύψει το κενό επαγγελματικού θεάτρου στον νομό μας.
Απαρτίζεται ως επί το πλείστον, από Λουτρακιώτες επαγγελματίες ηθοποιούς ,όπως και συναδέλφους τους,  της ευρύτερης περιοχής.
Στα 3 πρώτα χρόνια λειτουργίας της, ανέβασε με επιτυχία τα θεατρικά έργα: ” Ο Μικρός Πρίγκηπας” του Αντουάν ντε Σεντ Εξιπερύ, “Η Παναγία των Παρισσίων”, του Β.Ουγκώ και “Τομ Σώγιερ” του
Μάρκ Τουαίην.
Η ανταπόκριση, τόσο των επιτροπών έγκρισης του Υπουργείου Παιδείας, όσο και των εκπαιδευτικών και μαθητών που παρακολούθησαν τις παραστάσεις, ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή.
Οι επιτροπές, συνέστησαν,σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας να παρακολουθήσουν τα έργα της Π.Ε.Σ. και οι μαθητές, που παρακολούθησαν στα 3 χρόνια λειτουργίας, άγγιξαν τις 30.000, γεγονός πρωτόγνωρο για πρωτοεμφανιζόμενο επαρχιακό θίασο.
Βασική αρχή που τηρείται, είναι η προσέγγιση κλασσικών κειμένων υψηλής αισθητικής και η επαφή των μαθητών με την Τέχνη του Θεάτρου, η οποία είναι μεγίστης εκπαιδευτικής αξίας.
Στόχος, η καθιέρωση του ποιοτικού Θεάτρου στον νομό μας και η έκφραση των καλλιτεχνικών ανησυχιών των ντόπιων ηθοποιών, σε συνεργασία με επαγγελματίες του χώρου, οι οποίοι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, για την πραγματοποίηση τους.

*Ευχαριστούμε τον Α. Βλάσση για το κείμενο που μας έστειλε.