Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Mας κοροιδεύουν τελικά στο ποδόσφαιρο,όλα στημένα είναι;

- Advertisement -

Παράγοντας πόνταρε ένα εκατομμύριο ευρώ σε παιχνίδι και κέρδισε δέκα. Αλλος πόνταρε στο ίδιο ματς, εφτά φορές από 6.000 ευρώ και η υπόθεση, πλέον, οδηγείται στον εισαγγελέα που πιάνει δουλειά.
Ο φάκελος με τα «ύποπτα» ματς όλο και ανοίγει καθώς μετά και τις τελευταίες εξελίξεις είναι θέμα χρόνου η δημοσιοποίηση ονομάτων. Σύμφωνα με στοιχεία που ....υπάρχουν παράγοντας του ποδοσφαίρου πόνταρε σε ένα παιχνίδι ένα εκατομμύριο ευρώ και στο τέλος της συνάντησης κέρδισε δέκα εκατομμύρια ευρώ. Στην ίδια αναμέτρηση πόνταρε και άλλος εφτά φορές το ποσό των 6.000 ευρώ.

Ερχονται διώξεις

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Goal», σοβαρότατη τροπή παίρνουν οι έρευνες για τα ύποπτα ματς της UEFA αφού καλά πληροφορημένες πηγές του εντύπου αναφέρουν ότι οι εισαγγελικές αρχές που χειρίζονται την υπόθεση προσανατολίζονται στην άσκηση ποινικής δίωξης για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, η οποία μάλιστα αναμένεται να είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και δεν θα είναι in rem, αλλά θα στρέφεται κατά συγκεκριμένων προσώπων. Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Η απάτη σε βάρος του Δημοσίου συνίσταται στην απάτη που φέρεται να συντελείται με τα ύποπτα για να έχουν προσυννενοηθεί παιχνίδια σε βάρος του ΟΠΑΠ που κατά το 34% ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο.

Η άσκηση της ποινικής δίωξης αναμένεται μετά την ολοκλήρωση των μαρτυρικών καταθέσεων και σύμφωνα με τις πληροφορίες οι αρχές έχουν καταλήξει σε τουλάχιστον δύο πρόσωπα που πρόκειται να κατηγορηθούν.

Η εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση πρόκειται ακόμη να ζητήσει την αποστολή των φύλλων αγώνων των ύποπτων παιχνιδιών πρωταθλήματος και Κυπέλλου που είναι υπό διερεύνηση από τις ΕΠΟ και Super League.

Αυτό θα γίνει προκειμένου να υπάρξει διασταύρωση στοιχείων για διαιτητές και ποδοσφαιριστές -πέραν των παραγόντων- με κάποιους που έχουν ποντάρει μεγάλα ποσά στα ύποπτα ματς, στα οποία φέρεται από τα στοιχεία του ΟΠΑΠ να έχουν ποντάρει και παράγοντες που έχουν σχέση με τις εμπλεκόμενες ομάδες.

Η έρευνα του οικονομικού τμήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας συνεχίζεται και στα πλαίσια αυτής γίνεται και έλεγχος τραπεζικών λογαριασμών παραγόντων, ΠΑΕ, διαιτητών και ποδοσφαιριστών, αλλά και ατζέντηδων. Οι λογαριασμοί αυτοί έχουν ήδη ανοίξει και τα στοιχεία έχουν αποσταλεί στην Εισαγγελία λόγω των ελέγχων του ΣΔΟΕ για την υπόθεση φοροδιαφυγής στο ποδόσφαιρο.

Αυτή είναι μια άλλη υπόθεση την οποία έχουν αναλάβει δύο εφέτες ανακριτές, αλλά όλα δείχνουν πως οι δύο υποθέσεις θα συγχωνευθούν. Στην έρευνα που έχει ξεκινήσει για τα ύποπτα της UEFA πρόκειται να ενσωματωθεί και η λίστα της Τράπεζας της Ελλάδας για τα 1.000 άτομα που πόνταραν και κέρδιζαν μεγάλα ποσά σε τράπεζες της Ασίας.

Στον κατάλογο των μαρτύρων που θα κληθούν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών προστίθεται και το όνομα του Γκέρχαρντ Καπλ, του Αυστριακού επιθεωρητή της UEFA που είχε χειριστεί την υπόθεση του αγώνα Πανιώνιος-Ντιναμό Τιφλίδας.

Ερώτημα στην ΕΠΟ

H εισαγγελέας Πρωτοδικών, Π. Παπανδρέου, προτίθεται να απευθύνει στην ΕΠΟ το ερώτημα αν υπάρχουν επιπλέον ύποπτα παιχνίδια από την ΟΥΕΦΑ, που δεν έχουν δοθεί στη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «soccerplus.gr», η κ. Παπανδρέου έχει ενημερωθεί ότι στην κατοχή της δεν υπάρχουν ούτε όλα τα παιχνίδια που αποκάλυψε στη Βουλή τον περασμένο Απρίλιο (26/4) ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Θ. Πλεύρης, ούτε όσα παιχνίδια ήρθαν έκτοτε από την ΟΥΕΦΑ στην ΕΠΟ και τα οποία προφανώς – αλλά άγνωστο γιατί – δεν παραδόθηκαν από την ΕΠΟ στην ΓΓΑ και από τη ΓΓΑ στη Δικαιοσύνη όπως ήταν μέχρι τον περασμένο Μάρτιο η διαδικασία που με πρωτοβουλία της ομοσπονδίας ακολουθούνταν.

Τα παιχνίδια που αποκάλυψε ο Θ. Πλεύρης στη Βουλή και έχουν παραδοθεί στη Δικαιοσύνη είναι τα εξής:

Πανθρακικός – ΠΑΣ Γιάννινα, Παναργειακός – Ολυμπιακός Β., Αγροτικός Αστέρας – Καβάλα, Καλλιθέα – Πανθρακικός, Διαγόρας – Εθνικός, Ολυμπιακός Β. – Ατρόμητος, Διαγόρας – Καλλιθέα, Καβάλα – Αγροτικός, Ιωνικός – Ατρόμητος, Καβάλα – Ηλυσιακός, Ηλυσιακός – Εθνικός, Κέρκυρα – Καστοριά, Ιωνικός – Διαγόρας, Καβάλα – ΠΑΣ Γιάννινα, Ηλυσιακός – Αγροτικός Αστέρας, Αν. Καρδίτσας – Καβάλα, Ολυμπιακός Β. – Ηλυσιακός, Εθνικός Αστέρας – Πανσερραϊκός, Εθνικός – Καλαμάτα, Ολυμπιακός Β. – Εθνικός, Διαγόρας – Εθνικός Αστέρας, Ηλιούπολη – Δόξα Δράμας, Ηλιούπολη – Ολυμπιακός Β., Δόξα Δρ. – Καλαμάτα.

Αυτά τα ματς διεξήχθησαν από 1/2/09 έως 27/2/10.

Τα παιχνίδια που αποκάλυψε ο Θ. Πλεύρης και ΔΕΝ έχουν παραδοθεί στη Δικαιοσύνη είναι τα: Πανθρακικός – Πανιώνιος, Διαγόρας – Εθνικός και Εθνικός Αστέρας Ηλιούπολη.

Επίσης η κ. Παπανδρέου έχει στην κατοχή της αγώνα που διεξήχθη στις 27/10/08 και δεν περιλαμβάνεται στη λίστα Πλεύρη. Είναι αγώνας για τη Β΄ Εθνική μεταξύ δύο ομάδων της περιφέρειας από τη βόρεια και κεντρική Ελλάδα. Η μια πλέον αγωνίζεται στη Σούπερ Λίγκα και η άλλη έχει υποβιβαστεί. Αυτός ο αγώνας δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας, αλλά υπάρχει στη διάθεση του SoccerPlus.
http://www.gazzetta.gr/

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog