Αγαπητοί αναγνώστες του loutrakiblog. Παίρνω την πρωτοβουλία να γράφω γιατί ως ετεροδημότης λίγο πριν τις εκλογές και βλέποντας τα τεκταινόμενα των τελευταίων μηνών, με ταλανίζει μια σκέψη:  “ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΡΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ”?
Από μηνών αιωρείται χωρίς απάντηση, αλλά και χωρίς σαφή διάψευση ούτε από την πλευρά του…

..Δημάρχου Γ. Γκιώνη και της δημοτικής αρχής, ούτε από την πλευρά του Club Hotel Casino (των δυο εταίρων της κοινοπραξίας ΔΑΕΤ), η πιθανή μετατροπή της ΔΑΕΤ σε Ανώνυμη Εταιρεία.

Ο πολύ κόσμος ίσως να μην κατανοεί τι σημαίνει αυτό. Θα σας δώσω μια εκδοχή του: Γίνεται μετατροπή σε ΑΕ με συμμετοχή 50%-50% με δεδομένο το μετοχικό κεφάλαιο. Αύριο αποφασίζεται η υλοποίηση κάποιου έργου π.χ της Μαρίνας Λουτρακίου, επένδυσης περίπου 80 εκ. ευρώ.  Ο ένας εκ των δύο εταίρων ζητά (όπως καταστατικά προβλέπεται) την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 80 εκ. ευρώ εξ ημισείας ανά εταίρο.
Ο Δήμος που θα βρεί το δικό του μερίδιο για να το καταθέσει? Θα το δανειστεί? Πως? Δεν θα έχει εμπράγματες εξασφαλίσεις (όπως π.χ έκανε στο κοινοπρακτικό δάνειο των 7 εκ. ευρώ που πήρε και έβαλε εγγύηση την ΔΑΕΤ), ούτε πια θα είναι περιουσία του Δήμου τα έργα της ΔΑΕΤ, αλλά περιουσία μιας Ανώνυμης Εταιρείας που θα πρέπει να συμφωνήσουν για την ενεχυρίαση.
Εάν δεν συμφωνήσει λοιπόν η πλευρά του CHC, τι θα γίνει? Θα κάνει μονομερώς αύξηση όλου του ποσού από ένα εκ των 2 εταίρων, παίρνοντας το σύνολο των νέων μετοχών που θα εκδοθούν, με αποτέλεσμα την αλλαγή συσχετισμού των εταίρων σε π.χ 70%-30% χάνοντας ο Δήμος και την όποια καταστατική μειοψηφία και άρα το όποιο πιθανό βέτο.
Σε ένα τέτοιο (πολύ πιθανό) σενάριο, τι θα έχει γίνει? Η περιουσία των ΔΗΜΟΤΩΝ και του ΔΗΜΟΥ, θα ανήκει κατά πλειοψηφία στο CHC, το οποίο θα αποφασίζει χωρίς να ρωτά για την διαχείριση, τα ωφέλη, τα κέρδη, τις σκοπιμότητες και ότι αυτό συνεπάγεται. Και οι Δημότες? Θα έχουν χάσει την περιουσία που αυτή τη στιγμή τους ανήκει. Τυχαίο? Δεν νομίζω.
Φίλοι και Φίλες. Ας είμαστε λίγο πιο σκεπτόμενοι πριν πάμε να ψηφίσουμε. Ας απαιτήσουμε άμεσα να μας δοθούν απαντήσεις που δικαιούμαστε να λάβουμε. Ας μας πείτε ξεκάθαρα κύριε Δήμαρχε τι θα κάνετε με το μέλλον μας? Ας διαψεύσετε ή όχι. ΔΕΣΜΕΥΤΕΙΤΕ. Η περιουσία των ΔΗΜΟΤΩΝ δεν σας ανήκει. ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ.
Αν όχι. Ξέρετε την συνέχεια. ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.
Ένας σκεπτόμενος ετεροδημότης και συγκάτοικος.