Σε μια  μεστή και περιεκτική ομιλία, ο Γιώργος Γκιώνης, αναφέρθηκε στον προσωπικό αγώνα που έχει δώσει για όλα τα έργα, αλλά και τις θέσεις που έχει πάρει κατά καιρούς για να δώσει στο Λουτράκι τη θέση που του αρμόζει.

“Ο λαός, την περασμένη Κυριακή, έδωσε το μήνυμά του. Είπε το “ναι” στην πρόοδο και στην ανάπτυξη του τόπου μας και έδωσε την εντολή νίκης. Όταν εγώ και η Παρέμβαση παλεύαμε για την ιστορία μας, δεν μας βοήθησε κανείς και καταφέραμε όχι μόνο να μην παραχωρηθεί ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο από τον παλαιό δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας κόντρα στη θέληση των πολιτικών δυνάμεων του χωριού, αλλά και να ενσωματώσουμε τους Αγίους Θεοδώρους στο νέο διευρυμένο δήμο. Καταφέραμε με πολύ κόπο να μην γίνουμε Περιφερειακό χωριό του δήμου Κορινθίων”.

“Πολεμήθηκα από την πρώτη ημέρα, όσο λίγοι. Δεν δέχομαι να αμφισβητούν τόσο την εντιμότητά μου όσο και την εντιμότητα των στελεχών της Παρέμβασης. Δεν δέχομαι να σπηλώνουν συμπολίτες μας που υποστηρίζουν το έργο της παρούσας δημοτικής αρχής, γιατί δεν έχουν τίποτα να πούν. Μας κατηγορούσαν για μακέτες. Είναι μακέτα το Spa που φέρνει έσοδα περισσότερα από 1 εκ. ευρώ ετησίως; Είναι μακέτα το Πνευματικό Κέντρο Περαχώρας; Το παρκινγκ; Τα φωτοβολταϊκά στο Γυμνάσιο; Το γήπεδο στα Ίσθμια; Το πρώτο βιοκλιματικό κτίριο της Πελοποννήσου  – βιβλιοθήκη του δήμου. Καταφέραμε και ανοίξαμε την οδό Παπανικολάου μετά από 13 χρόνια. Το δρόμο της Περαχώρας, επίσης”.

Ο νύν δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας, τόνισε στην ομιλία του το γεγονός ότι ενάντια στις ψευδείς κατηγορίες, σήμερα το μεσημέρι στα ταμεία του δήμου, υπάρχουν 7,3 εκ. ευρώ, ενώ χαρακτήρισε μυθεύματα τα περί δανείων του δήμου και εξήγησε ότι το δάνειο των 7 εκ. ευρώ το πήρε η ΔΑΕΤ για να τελειώσει πολύ σύντομα (όπως και τελείωσε) το Spa και ότι έχει ήδη αποπληρωθεί το 1/3 (του δανείου). Λόγω της οικονομικής κρίσης και του νέου νόμου, δεν μπορούν να γίνουν προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων και γι αυτό θα προσπαθήσουν όλοι μαζί να φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο της μεταβατικής περιόδου της εφαρμογής του νέου νόμου του Καλλικράτη.

Τέλος, κάλεσε όλους τους πολίτες στην κάλπη και τόνισε ότι η αποχή δεν είναι λύση. “Είναι ευκαιρία να συνεχίσουμε την πορεία έργων, λόγων και πράξεων. Σας καλώ όλους για να πάμε το δήμο ακόμα ένα βήμα πιό μπροστά”.