Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Διαζύγιο κράτους – εκκλησίας;

- Advertisement -

Το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης με εντολή Γιώργου Παπακωνσταντίνου αποφάσισε πριν απο λίγες εβδομάδες να φορολογήσει ουσιαστικά πλέον και όχι τύποις, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, τα φιλόπτωχα ταμεία των ενοριών.
Το γεγονός αυτό ξεσήκωσε …
…πολλούς απο τους Ιεράρχες πρωτοστατούντος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβροσίου, όπως είχε παρουσιάσει κατ’ αποκλειστικότητα το “new post” πριν απο μερικές ημέρες. Κύκλοι προσκείμενοι στην Ιερά Σύνοδο επιμένουν οτι “το σχέδιο περιθωριοποίησης της εκκλησίας-όπως αποκαλούν τα νέα μέτρα- είναι έτοιμο και βρίσκεται στα χέρια κορυφαίου Υπουργού που χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης του κ. Παπανδρέου, ο οποίος θα το μελετήσει ενδελεχώς και θα συντάξει την τελική εισήγηση προς τον Πρωθυπουργό”.
Όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου έχει ήδη συμφωνήσει με τον Αρχιεπίσκοπο για τις αλλαγές τις οποίες θα προτείνει η Κυβέρνηση και φαίνεται ως προς την κατεύθυνση αυτή να έχει σιωπηρώς συμφωνήσει και ο Μακαριότατος. Μάλιστα ο κ. Παπανδρέου αποκάλυψε στην διαδικτυακή του συνέντευξη μεταξύ άλλων οτι: “Ο ρόλος και των δύο πλευρών θα πρέπει να είναι πιο σωστός., θα υπάρχει στο μέλλον μεγαλύτερη αυτονομία έτσι θα πετύχουμε και οι δυο πλευρές πιο αποτελεσματική επικοινωνία με τους πολίτες. Έτσι θα καταφέρουμε να εξυγιάνουμε τους ρόλους μας”.
Η ξεκάθαρη προεκλογική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού -όπως άλλωστε αναμενόταν- άναψε φωτιές στους κόλπους της Ιεραρχίας. Μάλιστα τονίζεται επιμόνως οτι ο κ. Ιερώνυμος γνωρίζει σε γενικές γραμμές τον σχεδιασμό του Πρωθυπουργού όπως επίσης οτι ο φάκελλος βρίσκεται ήδη στο τελικό στάδιο εξέτασης. Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος ερωτηθείς σχετικά απο το “new post” ήταν κατηγορηματικός: “Δεν έχω καμία απολύτως επίσημη ενημέρωση για αλλαγές που ενδεχομένως προωθεί η Κυβέρνηση και αφορούν την Εκκλησία”.
Στο μεταξύ έχει διαρρεύσει οτι μεταξύ των αλλαγών που έχει σχεδιάσει η Κυβέρνηση και θα κληθεί η κ. Διαμαντόπουλου να υλοποιήσει είναι:
1.Η κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών.
2.Η απόλυτη εφαρμογή του νόμου ο οποίος ορίζει οτι εντός 8 ημερών θα δηλώνεται στο Ληξιαρχείο το όνομα του νεογέννητου, που σημαίνει για τους ανθρώπους της Εκκλησίας έμμεση κατάργηση του βαπτίσματος.
3. Επίσημη αποκαθήλωση των εικόνων και των ιερών συμβόλων απο όλους τους δημόσιους χώρους.
4. Κατάργηση των θρησκευτικών υπηρεσιών στον Ελληνικό Στρατό και στα Σώματα Ασφαλείας.
5. Κατάργηση του αγιασμού σε σχολεία και την Βουλή των Ελλήνων
πηγή:e-korinthos.gr

- Advertisement -

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. O απόλυτος εξευτελισμός της κοινωνίας μας. Ολα να μπούν μέσα στο καζάνι.
    Ειμαστε ένα κράτος με ταυτότητα. Ειναι κακό?
    Ειμαστε ένα κράτος με κοινωνικές-πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις.Είναι κακό?
    Είμαστε ένα κράτος ένα έθνος.
    Τόσο πολύ ντρέπονται γιαυτό που είναι?
    Ντρέπονται που είναι ΕΛΛΗΝΕΣ?
    ΑΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ…..

  2. 10:07
    ..διαφωνώ μαζί σου…άλλο το κράτος,άλλο το έθνος…κι ας δούμε τί σημαίνει "έθνος",επιτέλους και πώς προέκυψε (χωρίς να είμαι υπέρμαχος της παγκοσμιοποίησης…).
    Και είμαστε ηθικοί,όχι επειδή είμαστε θρήσκοι…
    Επίσης,υπάρχουν στιγμές που είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Έλληνες και άλλες που θα έπρεπε να ντρεπόμαστε…η εκκλησία,όμως,δεν πρέπε ινα έχει καμία σχέση με το κράτος…δεν είμαστε Ιράν,ούτε φονταμενταλιστές…

  3. Επιτέλους τα ράσα να κάτσουν στα μοναστήρια τους
    και στις εκλησίες τους, τα οποία παρεπιπτόντως είναι πολύ προσοδοφόρα καταστήματα,ή μήπως οι
    Ιερωμένοι δεν είναι δημόσιοι υπάλλητλοι;;;;
    Μάλλον το ΔΝΤ θα προσφέρει και κάτι καλό στους
    Έλληνες.

  4. θα φορολογησει και αυτους που περνουν το επιδομα απο το φιλοπτωχο της εκκλησια μας;
    οταν θα κανει το κρατος κοινωνικη πολιτικη, οταν ο δημος θα βρει λυση για τους αναξιοπαθουντες συμπολιτες μας που ειναι εκατονταδες, τοτε να λετε αυτες τις χαζομαρες.
    ευτυχως που υπαρχει η εκκλησια καιβοηθαει καποιους συμπολιτες μας απο το ταμειο του φιλοπτωχου.
    εχουμε τελικα χασει καθε μετρο εθνικης κ ανθρωπινης συνειδησης και αυτο θα το πληρωσουμε ακριβα γιατι λαος που ξεχνα και δεν σεβεται την ιστορια του θα αναγκαστει κατω απο αντιξοες συνθηκες να μαθει να εκτιμα και να σεβεται
    χαμενες αξιες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog