Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δημοκρατική Συμμαχία θα λέγεται το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη

- Advertisement -
Δημοκρατική Συμμαχία θα είναι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του …..τηλεοπτικού σταθμού ALTER, το όνομα στο οποίο κατέληξαν η Ντόρα Μπακογιάννη και οι συνεργάτες της για το νέο κόμμα.

Υπενθυμίζεται ότι τα αποκαλυπτήρια του νέου κόμματος, τα γραφεία του οποίου θα βρίσκονται στη λεωφόρο Συγγρού, έχουν προγραμματιστεί για την προσεχή Κυριακή 21 Νοεμβρίου.
Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για το κόμμα που αναμένεται να ιδρύσει η Ντόρα Μπακογιάννη την επόμενη Κυριακή, 21 Νοεμβρίου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 το πρωί, στο θέατρο Μπάτμινγκτον και αναμένεται να παραβρεθούν άνθρωποι από όλη την Ελλάδα και από όλα το φάσμα του πολιτικού κόσμου. Στο επιτελείο της κας Μπακογιάννη τονίζουν ότι ξεκινά ένα νέο πολιτικό κίνημα και σύμφωνα με πληροφορίες τόσο η διακήρυξη όσο και η ομιλία της πρώην υπουργού θα δώσουν το στίγμα του νέου πολιτικού εγχειρήματος.
Στόχος, όπως λένε στο στρατόπεδο της ανεξάρτητης βουλευτίνας, είναι να πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση με απλούς συμβολισμούς που θα αποπνέουν την έννοια του σύγχρονου και του καινούριου και παράλληλα θα βασίζεται στην συμμετοχή του κόσμου που θα παραβρίσκεται εκεί. Η Ντόρα Μπακογιάννη προσανατολίζεται μάλιστα αμέσως μετά την ομιλία της να ζητήσει από όσους θα βρίσκονται εκεί να υπογράψουν τη διακήρυξη, η οποία την επόμενη ημέρα θα κατατεθεί στον Άρειο Πάγο. Εκείνη την ημέρα θα παρουσιαστεί το όνομα και το σύμβολο του κόμματος. Επιδίωξη της Ντόρας Μπακογιάννη είναι το όνομα να αναδείξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το λόγο για τον οποίο δημιουργείται αυτό το κίνημα, τον προσανατολισμό που θα έχει και τη μέθοδο με την οποία θα κινηθεί.
Στη διακήρυξη θα ξεκαθαρίζεται ότι το νέο κίνημα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από το τι ψήφιζαν μέχρι χθες και που πιστεύουν ότι: ” Το μέλλον της πατρίδας μας εξακολουθεί να βρίσκεται στην Ενωμένη Ευρώπη και η Ελλάδα μπορεί να γίνει από ουραγός πρωτοπόρα στην πιο προοδευμένη οικογένεια χωρών που υπάρχει στην ανθρωπότητα “
Η αλλαγή της θέσης της Ελλάδας στην Ευρώπη και τον κόσμο είναι στα δικά μας χέρια και μπορεί να επέλθει μόνο αν αλλάξουμε και τον τρόπο που λειτουργεί το κράτος και τον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες αντιμετωπίζουν το κράτος και τους θεσμούς “
Η Δημοκρατία έχει κόστος. Η δημοκρατική οργάνωση της Πολιτείας αποδίδει μόνο όταν οι πολίτες αναλαμβάνουν τις δικές τους ευθύνες συμμετέχοντας στις πολιτικές διαδικασίες και συνεισφέροντας στη συλλογική προσπάθεια. Η συμμετοχή στη συλλογική δράση οικοδομεί μια κοινωνία εμπιστοσύνης και προόδου, η αποχή μια κοινωνία καχυποψίας και οπισθοδρόμησης. Στη διακήρυξη θα γίνεται σαφές ότι αυτό το νέο κόμμα θα έχει καθαρά ευρωπαϊκό προσανατολισμό και ταυτότητα, θα επιδιώξει την αλλαγή στη λειτουργία του κράτους και στον τρόπο που αντιμετωπίζουν τους θεσμούς οι πολίτες και θα τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της συμμετοχής και κατά της αποχής. Επίσης, από το περιβάλλον της Ντόρας Μπακογιάννη τονίζουν ότι το νέο κίνημα θα εργάζεται προς την κατεύθυνση να γίνουν γρήγορα, αποτελεσματικά και σε βάθος μεταρρυθμίσεις και τομές που έχει ανάγκη η Ελλάδα προκειμένου να βγει από την κρίση και να προχωρήσει ως μια πραγματική ευρωπαϊκή χώρα.
Συγκεκριμένα μιλούν για ειλικρινείς, ουσιαστικές και εφαρμόσιμες πολιτικές, προσανατολισμένες σε ριζοσπαστικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του κράτους, της οργάνωσης της Πολιτείας και της αναπτυξιακής στρατηγικής της χώρας. Επισημαίνουν ότι τον πρώτο λόγο στο νέο κίνημα θα έχουν πρόσωπα που στην πλειοψηφία τους θα είναι νέα και κυρίως θα πιστεύουν και θα μπορούν να υποστηρίζουν με την παρουσία τους και τη διαδρομή τους, την “έξυπνη” και δημιουργική Ελλάδα που πρέπει να οργανωθεί από την αρχή.
Υπογραμμίζουν επιπλέον ότι με βάση την ταυτότητα και τη φυσιογνωμία που θα έχει αυτό το νέο κόμμα, θα επιδιώξει, μέσα από την συνεννόηση πάνω σε προγραμματικές θέσεις και συγκεκριμένες προτεραιότητες, τη συμμετοχή του στη διακυβέρνηση της χώρας. Επιπρόσθετα σημειώνουν ότι η Ντόρα Μπακογιάννη ανακοίνωσε πολύ πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές ότι θα προχωρήσει σε ίδρυση νέου κόμματος στις 21 Νοεμβρίου και ως εκ τούτου ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι το οποιοδήποτε εκλογικό αποτέλεσμα θα επηρέαζε τη σχετική απόφασή της.
Ωστόσο αναφέρουν ότι τα αποτελέσματα της περασμένης Κυριακής απέδειξαν κιόλας πως ένα σημαντικό ποσοστό του εκλογικού σώματος δεν εκφράζεται από τα υπάρχοντα κόμματα και ως εκ τούτου κρίνεται ακόμα πιο επιβεβλημένη η απόφαση της Ντόρας Μπακογιάννη να προχωρήσει σε αυτό το νέο πολιτικό εγχείρημα. Το επιτελείο της πρώην υπουργού εκτιμά ότι την επόμενη Κυριακή στην εκδήλωση στο θέατρο Μπάντμινγκτον θα δώσουν το παρόν πάνω από 3.000 άνθρωποι, ενώ την άνοιξη θα πραγματοποιηθεί το ιδρυτικό συνέδριο του νέου κόμματος.

- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog