Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αυτοκτόνησε ο ΠΑΟΚ

- Advertisement -

Ιδανικός αυτόχειρας ο ΠΑΟΚ, έχασε μέσα από τα χέρια του τη νίκη απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ (το γκολ του Βιεϊρίνια ισοφαρίστηκε στο 88’ από την Στσέποβιτς) και θέλει οπωσδήποτε ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ για να περάσει στην επόμενη φάση του Europa League.

Νωθρός στο β’ ημίχρονο ο «δικέφαλος», που επαναπαύτηκε με συνέπεια να το πληρώσει στο τέλος. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί στον 4ο όμιλο, περνάει με νίκη ή ισοπαλία, ενώ αποκλείεται με ήττα.

Η 5η αγωνιστική:

Βιγιαρεάλ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3-0
(25’ πεν., 80′ Ρόσι, 62’ Ρούμπεν)

ΠΑΟΚ-Κλαμπ Μπριζ 1-1
(25’ Βιεϊρίνια-88’ Στσέποβιτς)

Η βαθμολογία
1. Βιγιαρεάλ 9 (6-4)
2. ΠΑΟΚ 8 (4-3)
3. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 7 (4-4)
4. Μπριζ 2 (3-6)

Τελευταία αγωνιστική:

Ντιναμό Ζάγκρεμπ- ΠΑΟΚ
Κλαμπ Μπριζ- Βιγιαρεάλ

Πώς έπαιξε:

Στο 4-2-3-1 του Χάβου, ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε με τον Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια, δίδυμο Τσιρίλο – Κοντρέρας στο κέντρο της άμυνας, τον Σακελλαρίου αριστερά, τον Ζουέλα δεξιά, τους Γκαρσία και Βιτόλο στα χαφ, τους Βιεϊρίνια και Φωτάκη, στα πλάγια, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, τον Ίβιτς σε ρόλο επιτελικού μέσου και τον Σαλπιγγίδη φουνταριστό.

Εικόνα του αγώνα:

Ήταν γνωστό πως ο Κόστερ θα προβεί σε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα της -σχεδόν- αποκλεισμένης Κλαμπ Μπριζ, όπως ήταν γνωστό πως ο ΠΑΟΚ δεν θα παίξει ανοιχτά, στην αρχή τουλάχιστον. «Πρώτα το μηδέν πίσω», είχε… προαναγγείλει ο Μάκης Χάβος στην συνέντευξη Τύπου.

Για κάτι τέτοιες περιπτώσεις είναι ο Βιεϊρίνια. Για να κάνει τη διαφορά. Ο Πορτογάλος άσος πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με ένα άπιαστο σουτ σήκωσε… στο πόδι την Τούμπα, πετυχαίνοντας το 1-0 στο 25ο λεπτό. Η πίεση που άσκησε ο «δικέφαλος» δεν έφτασε για να του αποφέρει και ένα δεύτερο τέρμα, αν και στο 38’ έφτασε πολύ κοντά, αφού μετά από γέμισμα του Τσιρίλο στην περιοχή, η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Ντονκ παίρνοντας περίεργη τροχιά, φεύγοντας τελικά ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ φάνηκε να επαναπαύεται στο προβάδισμά του, δίνοντας χώρο στους Βέλγους, οι οποίοι υπερτερούσαν στο αέρα, αλλά καμία προσπάθειά τους δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Κρέσιτς. Στο 86’ ο Φωτάκης βγήκε απέναντι από το τέρμα χάνοντας μοναδική ευκαιρία να κάνει το 2-0, αφού ο Στάινεν απέκρουσε το πλασέ που δοκίμασε. Για να έρθει δύο λεπτά αργότερα ο Στσέποβιτς να διαμορφώσει με κεφαλιά το τελικό 1-1 παγώνοντας την Τούμπα…

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης (82′ Αθανασιάδης), Κοντρέρας, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Ίβιτς (72′ Ελ Ζαρ), Σακελλαρίου, Ζουέλα.

Στον πάγκο: Χαλκιάς, Μπαλάφας, Παπάζογλου, Κουτσιανικούλης, Φιλομένο.

Μπριζ (Άντρι Κόστερ): Στάινεν, Βερμιούλεν (71′ Οτζίτζα), Ντονκ, Βαν Γκίσεχεμ, Βαν Ντερ Χέιντεν, Μπλοντέλ, Σιμέις, Στσέποβιτς, Γκέραερτς, Πέρισιτς (62′ Νταλμά), Ακπάλα (62′ Ντιράρ).

Στον πάγκο: Ντε Βλίγκερ, Χόφκενς, Καμοτζάτο, Κουεμάχα.

sport-fm.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog