“Πείτε κάτι και εσείς, να γίνει μία πίστα για bmx και skate στο Λουτράκι”, ήταν το μήνυμα ενός απελπισμένου 20άχρονου στο facebook, που ασχολείται συστηματικά με το bmx. “Είμαι 20 χρόνων και έχω βαρεθεί να βλέπω παιδιά της ηλικίας μου, να παίρνουν ναρκωτικά, να είναι όλη την ώρα σε καφετέριες και internet καφέ και να καπνίζουν”.
Ο Ανδρέας Λόντος, δημιουργός της ομάδας Unknown Riders, ασχολείται περισσότερα από 3 χρόνια με το bmx και μιλάει στο loutrakiblog για το μεγάλο καθημερινό πρόβλημά που αντιμετωπίζει τόσο ο ίδιος όσο και η υπόλοιπη παρέα του: “Είμαστε αναγκασμένοι να πηγαίνουμε κάθε μέρα στην Κόρινθο με τα ποδήλατα για να μπορέσουμε να κάνουμε το χόμπι μας. Μόνο στην Κόρινθο, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, έχει πίστα για bmx. Παρ’ ότι η συγκεκριμένη πίστα δεν έχει χρέωση, είμαστε διατεθειμένοι ακόμα και να πληρώνουμε για να έχουμε μία πίστα για skate και bmx στην πόλη μας”.

Όσο για τις υποσχέσεις από τους αρμόδιους φορείς; “Έχω βαρεθεί να μιλάω για αυτό το θέμα. Δεν μας ακούει κανείς. Είχαμε πάει μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά  που ασχολούνται με το bmx στον κύριο Γκιώνη και συζητησαμε πολύ ώρα μαζί του. Του εξηγήσαμε ότι τα οφέλη θα ήταν πολλαπλά αν γινόταν να δημιουργηθεί  μία πίστα στο Λουτράκι. Μάλιστα, μας είχε υποσχεθεί τότε ότι θα την φτιάξει. Όμως δεν έγινε τίποτα. Σκοπεύουμε να επισκεφτούμε στο άμεσο μέλλον και τον νέο δήμαρχο, τον Κώστα Λογοθέτη και να του θέσουμε και πάλι το θέμα. Ας ελπίσουμε ότι θα μας ακούσει. Πλέον μόνο ελπίδες έχουμε και όνειρα καθώς από υποσχέσεις έχουμε χορτάσει. Είναι ένα έργο σχετικά μικρής αξίας (το κόστος της πίστας στην Κόρινθο ήταν πολύ μικρό) που μπορεί εύκολα να γίνει, αρκεί να το θέλει η δημοτική αρχή.  Θέλουν πραγματικά να επενδύσουν στη νεολαία και να την αποτρέψουν από τις απειλές που υπάρχουν στον κόσμο μας; Πρέπει να μας το αποδείξουν όμως. Ήρθε η ώρα των έργων”.