Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Σωματείο Εργαζομένων Καζίνο Λουτρακίου»

- Advertisement -
AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι – συναδέλφισσες
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών υπήρξαν επίσημες και ανεπίσημες συναντήσεις και επαφές με τη Διοίκηση της Εταιρείας για σειρά εργασιακών θεμάτων, των οποίων η επίλυση έχει καθυστερήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Από τις απαντήσεις της Εταιρείας στην πλειονότητα αυτών των θεμάτων δεν μείναμε ικανοποιημένοι. Διαπιστώσαμε ότι σε πολλά θέματα εξακολουθεί να υπάρχει πλήρης διάσταση απόψεων και η Εταιρεία «αδυνατεί» να κατανοήσει τις θέσεις και τα επιχειρήματά μας.
Υπήρξαν όμως και κάποια (λίγα δυστυχώς) θέματα στα οποία η Εταιρεία δείχνει να κάνει κάποια βήματα και φαίνεται να «ρίχνει νερό στο κρασί» της. Αν και υπάρχει αρκετός δρόμος μπροστά μας, η διάθεση των διοικούντων να συζητήσουν μαζί μας αυτά τα λίγα θέματα και να μην απορρίπτουν ευθύς εξ αρχής τις όποιες προτάσεις μας, μας κάνει συγκρατημένα αισιόδοξους ότι ίσως υπάρξουν κάποιες ικανοποιητικές λύσεις.
Την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξει η πρώτη επίσημη συνάντηση της Κοινής Ομάδας Εργασίας που έχει ως αντικείμενο την Κωδικοποίηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξει μία δεύτερη συνάντηση, με την παρουσία των Νομικών Συμβούλων των δύο μερών, με θέμα την αναζήτηση δυνατότητας επίλυσης εργασιακών διαφορών νομικού χαρακτήρα, πριν αναλάβουν τις υποθέσεις οι αρμόδιες αρχές. Δεν πρέπει βεβαίως να ξεχνάμε ότι μέσα στον Ιανουάριο θα ξεκινήσουν οι επίσημες διαπραγματεύσεις μεταξύ Σωματείου-Εταιρείας για την κατάρτιση και υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Ένα θέμα το οποίο, μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια που επιβάλλουν οι συνθήκες της χώρας και οι αντεργατικοί νόμοι που ψηφίζονται σωρηδόν μετά από «υποδείξεις» της Τρόικας, είναι ζωτικής σημασίας και τελευταίο ανάχωμα στη διαφύλαξη των δικαιωμάτων μας.
Το Σωματείο, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 23ης/12/2010, επιβεβαίωσε την προσήλωσή του στη διαδικασία του ουσιαστικού διαλόγου ως μέσου επίλυσης των όποιων διαφορών. Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν σκέψεις για απεργιακές κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια των Εορτών, στην περίπτωση που η Εταιρεία συνέχιζε να επιδεικνύει την ίδια αδιάλλακτη στάση σε όλα τα αιτήματά μας. Συνεκτιμώντας όλα τα προαναφερόμενα, και με αίσθημα ευθύνης έναντι των συναδέλφων μας και των χιλιάδων πελατών που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους αυτές τις ημέρες, αποφασίσαμε να μην προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια της πιο παραγωγικής περιόδου του έτους. Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για την εξεύρεση ικανοποιητικών λύσεων στα εργασιακά προβλήματα, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που μας παρέχει η εργατική νομοθεσία, μηδέ εξαιρουμένων των απεργιακών κινητοποιήσεων, εάν και όταν απαιτηθούν. Εναπόκειται στη Διοίκηση της Εταιρείας να αποδείξει με πράξεις τις καλές προθέσεις της και η μερική έστω, αλλαγή της στάσης της να μην είναι «για τα μάτια του κόσμου».
Σε κάθε περίπτωση, η ενότητα και η αποφασιστικότητα που επέδειξαν οι εργαζόμενοι, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, είναι τεράστια παρακαταθήκη για το Σωματείο και έμπρακτη απόδειξη ότι «είμαστε όλοι εδώ», στέλνοντας προς όλους το μήνυμα ότι είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο και κόστος τα δικαιώματά μας.
Είμαστε βέβαιοι ότι όλοι οι εργαζόμενοι της επιχείρησης αυτές τις απαιτητικές ημέρες θα δώσουν, όπως πάντα, τον καλύτερο εαυτό τους και θα αποδείξουν, για άλλη μία φορά, ότι είναι οι καλύτεροι επαγγελματίες στον κλάδο μας.
Με την ευκαιρία, ευχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους Καλές Γιορτές!
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Δραμουντάνης Βασίλης Γκίκας Γιάννης
- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog