Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Διευθυντής δημοτικής επιχείρησης στο Αίγιο: “Ήθελα να αυτοκτονήσω”

- Advertisement -

Ο πρώην διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Αιγίου είχε κατηγορηθεί για κατάχρηση χρημάτων και καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια φυλάκισης.
Το Πενταμελές Εφετείο Πατρών έκρινε τον πρώην διευθυντή ένοχο για την κατάχρηση του ποσό που ανερχόταν στις 170.000.000 δραχμές.

Η απάτη είχε γίνει στα τέλη της δεκαετίας του ’80, με τον πρώην διευθυντής της ΔΕΥΑ να είχε εξαφανιστεί σε χώρα της Λατινικής Αμερικής. Όταν επέστρεψε από το εξωτερικό, άρχισε να εργάζεται στην Αθήνα και τότε συνελήφθη.

Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε δις ισόβια και το μεγαλύτερο μέρος της ποινής του το εξέτισε στην ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών. Το δικαστήριο έλαβε υπόψη του τον πρωτινό έντιμο βίο του και την καλή διαγωγή του και μείωσε την ποινή στα δέκα χρόνια.

Ο ίδιος στην απολογία του ισχυρίστηκε πως δεν καταχράστηκε το δημόσιο χρήμα, όμως δεν έπεισε τους δικαστές. Ο πρώην διευθυντής είχε καταφέρει να παίρνει δάνεια από τράπεζες υποτίθεται για έργα που ουδέποτε κατασκευάζονταν!

Στο δικαστήριο παρευρίσκονταν πολλοί μάρτυρες υπεράσπισης, ανάμεσα τους ήταν γνωστός δημοσιογράφος του Αιγίου κι ένας πρώην αντιδήμαρχος, οι οποίοι υποστήριξαν ότι ο κατηγορούμενος ήταν ουσιαστικά θύμα.

“Δεν φαινόταν ούτε σε αυτόν ούτε στο οικογενειακό περιβάλλον του κάποια αλλαγή στην οικονομική του κατάσταση ή κάποιο στοιχείο που να φανέρωνε πως επωφελήθηκε οικονομικά”, ανέφερε σύμφωνα με το dete.gr ο δημοσιογράφος τοπικής εφημερίδας.

Ο πρώην αντιδήμαρχος κατέθεσε πως είχε επισημάνει στον κατηγορούμενο να προσέχει με τόσα λεφτά που κουβαλούσε γιατί μπορεί να έμπαινε στην φυλακή.

Όσον αφορά τον κατηγορούμενο, στην κατάθεσή του ήταν συντετριμμένος και μεταξύ άλλων είπε ότι είχε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και είχε σκεφτεί να αυτοκτονήσει.
*newsit.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog