Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πουλήθηκαν τα Γεράνεια σε συμφέροντα ”πράσινης ενέργειας”;;

- Advertisement -

Από διάφορες πηγές φτάνουν στα αυτιά μας πληροφορίες για τελική έγκριση αδειών αιολικών και φωτοβολταικών πάρκων στα Γεράνεια όρη!

Ελπίζουμε ότι σύσσωμο το σώμα των εκλεγμένων του τόπου μαζί με την νέα δημοτική αρχή όπως και όλοι οι φορείς που ασχολούνται με τον τουρισμό και φυσικά οι περιβαντολογικοί συλλόγοι θα αντιδράσουν σφοδρά σε ένα τέτοιο καταστροφικό ενδεχόμενο που θα αλιώσει μια για πάντα τον ορεινό όγκο των Γερανείων επειδή κάποιοι είχαν το χρήμα και τις πολιτικές γνωριμίες για να πάρουν τις άδειες και να επωφεληθούν χρηματικώς..
Αν θέλουν κάποιοι να οικονομήσουν εις βάρος του όρους των Γερανείων που άρχισε πρόσφατα  να αναγεννάται ύστερα από τις καταστροφικές φωτιές του 1986 και του 1998 να ξέρουν ότι θα μας βρούν μπροστά τους!

- Advertisement -

22 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΕΥΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ! ΑΦΗΣΤΕ "ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ" ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ….ΑΣΧΟΛΙΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΜΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ! ΟΛΟ ΟΧΙ ΚΑΙ ΜΗ ΕΙΣΤΕ! ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΤΕ…ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΚΑΒΑΛΑΝΕ ΕΔΩ ΜΕ ΚΑΖΙΝΟ ΚΑΙ ΨΗΦΟΘΗΡΙΕΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

  2. kai giati den vazei o dhmos gia na exoume emeis ta esoda? kai den einai ka8olou asxhmo na boun sto vouno mas! sto loutraki sunexia fusaei!den prepei na bei ksenos! emeis prepei na ta valoume! alla etsi exoume ma8ei! na erxodai oi ksenei kai na mas ta "vazoun"!

  3. Αυτοί που τα πούλησαν μήπως είναι απο την Περαία Χώρα ? Εσείς κ. μαίκ, ρομπέν των δασών, δεν ξέρεις τίποτα για το θέμα να μας ενημερώσεις?

  4. Βγάλτε το πόδι απο το φρένο και αφήστε τον τόπο να παει μπροστά… ο αέρας του Λουτρακίου μπορεί να γίνει μοχλός αναπτύξης, με μεγάλο όφελος για την πόλη και τους πολίτες, σε τόσο δύσκολες οικονομικές συγκυρίες.
    εαν δεν θέλουμε τις επενδύσεις απο ξένους ας τους διώξουμε όλους…και να τις κάνουμε εμείς με τον δήμο…και να τις χαιρόμαστε ολομόναχοι…

  5. ναι,ναι να τα κάνουμε τσιμέντο όλα για να τα παίρνουν κάποιοι.βρε δεν πάτε καλά μου φαίνεται!για τολμήστε και θα δείτε τι έχει να γίνει!

  6. νομίζω ότι σε περίπτωση που κάποιοι αποπειραθούν να στήσουν τέτοια μπίζνα στα Γεράνεια θα έχουν να αντιμετωπίσουν πάρα πολλά προβλήματα.Αν ξέρει το μπλογκ ΟΝΟΜΑΤΑ καλό είναι να τα δημοσιοποιήσει για να ξέρουμε ΠΟΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ κρύβονται από πίσω.
    Ήρα

  7. Τελικά μήπως όλες οι περιοχές της Ελλάδος και όλου του κόσμου που δημιουργούν αιολικά πάρκα είναι μα@@@ες??? Μάλλον!!! Μόνο εμείς είμαστε οι μάγκες και οι έξυπνοι που δεν τα θέλουμε………

  8. pros magkakia apostolous tis kai kala anaptixis

    gia na mpoune anemogenitries sta gerania tha prepei na kopoun ta misa dentra gia na perasoun ta fortiga pou tha tis metaferoun ayto opos katalavenete den mpori kai den prokete na gini ite sas aresi ite oxi to vouno ton geranion o monadikos pneymonas tis korinthias kai tis atikis den einai thema sizitisis oute diapragmatevseis.sta gerania gia themata pou aforoun tin prostasia tous kai tin diatirisi tous stin natura exoume xounta o laos ton pision,tis peraxoras tou loutrakiou kai ton agion exei kanei praxikopima enantia se kathe lamogio pou thelei na konomisi se varos tou melontos ton paidion mas.vrite alous tropous gia konoma edo ayta den pernane kai an kapioi dosilogoi iparxoun pou tous aresi i idea katastrofis tou vounou mas na pane na valoun tis anemogenitries sta spitia tous gia na min po tipota poy tha kani ta paidia na kopsoun to sxolio
    VALTE TO KALA STO ADIO SAS KEFALI XORO EXEI. KONTA TA XERIA APO TA GERANEIA TA FILAME MERA NIXTA KAI SAS PERIMENOUME.
    KATOIKOS GERANEION

  9. Έίναι γεγονός οτι το θέμα των αιολικών παρκών στα Γεράνεια και την Καμάριζα εχει προχωρήσει και βρίσκεται στο στάδιο έγκρισης των περιβαλλοντικών. Όσον αφορα την Καμάριζα η θέση εγκατάστασης είναι σε περιοχή με πρόσβαση μέσω φαρδιών δρόμων ενω τα δένδρα είναι πολυ λίγα. Εκεί ναι , μπορεί να είναι ένα έργο 'ανάπτυξης' που δεν επιβαρύνει ιδιαίτερα το περιβάλλον. Όμως εάν γίνουν στα Γεράνεια τότε πραγματικά, όπως είπε και κάποιος φίλος παραπάνω, θα καταστραφεί μεγάλο μέρος του δάσους, το οποίο μάλιστα προστατέυεται και την Natura. Τώρα πως θα πάρει έγκριση η ΜΠΕ είναι απορίας άξιον.
    Για όσους μιλάνε για ανάπτυξη να σημειώσω ότι αυτές οι μεγάλες επενδύσεις γίνονται απο εταιρείες που αντλούν συνήθως ξένα κεφάλαια και πάντα πρόκειται για κάποιους λίγους και γνωστούς που κυριαρχούν στο χώρο. Μην νομίζετε ότι αν γίνει η επένδυση θα 'πέσουν' λεφτά στο Λουτράκι, ή ότι μια τέτοια επένδυση δεκάδων εκατομμυρίων θα γίνει απο κάποιον άξιο συμπολίτη μας!
    Αν θέλει ο Δήμος, ναι μπορέι να κάνει τέτοια έργα όπως φωτοβολταικά στον υδροφόρα (που έχει γεμίσει σπίτια και σε λίγο θα πίνουμε τα 'σκατά' τους )και μικρά αιολικά στους πρόποδες του βουνού που έχει ισχυρά ρεύματα. Δεν είναι ανάγκη να καταστρέψουμε το περιβάλλον. Μολίς βρώ χρόνο θα παραθέσω λεπτομέρειες για όλα τα παραπάνω

  10. Μακάρι να γίνει κάτι τέτοιο. Που είναι τα μειονεκτήματα κύριοι που κατηγορείτε μια τέτοια κίνηση. Μήπως κάποιοι από σας είχαν το κεφάλαιο για μια τέτοια επένδυση και σας την απορρίψανε;όσοι έχουν θα μπουν στο παιχνίδι. κάποια στιγμή πρέπει να προχωρήσει το θέμα της πράσινης ενέργειας και στο Λουτράκι και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ξέρει κανείς σας να μας πει πόσα χρήματα έχουν χαθεί τόσα χρόνια από τα πρόστιμα στη Ευρώπη για τη χρήση λιθανθράκων;
    Αφήστε να γεννηθεί καμμιά νέα θέση εργασίας στον τόπο μας. Η κρίση έχει κλείσει τόσα εργοστάσια στην περιοχή μας. Που θα δουλέψουν αυτοί οι άνθρωποι; μήπως έχετε εσείς που κατηγορείτε καμμιά δουλειά να τους δώσετε;
    Άλλωστε όλοι οι συνδυασμοί προεκλογικά είχαν μιλήσει για πράσινη ανάπτυξη. Μήπως εσείς που κατηγορείτε τώρα τελικά δε ψηφίσατε;
    σωστή διαχείριση χρειάζεται. και σημαντικές επενδύσεις χρειάζονται στον τόπο μας.

  11. Αν ψάξεις λίγο τι γίνεται με τα υπόλοιπα πάρκα που υπάρχουν θα καταλάβεις. Μην έχετε αυταπάτες ότι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας για τον τόπο. Οι ίδιες οι εταιρίες κατασκευής έχουν και δικά τους συνεργεία με ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό που γυρίζουν ανά την Ελλάδα. Πήγαινε αγαπητέ μου φίλε στο μεγαλύτερο αιολικό της Ελλάδας στο Παναχαϊκό και πες μου πόσες θέσεις εργασίας βλέπεις ? Επειδή έχω πάει σε αρκετά , σου λέω ότι δεν υπάρχει καμία θέση εργασίας για τους ντόπιους.
    Δεν είμαι ενάντια στην πράσινη ανάπτυξη. Το αιολικό στο Παναχαϊκό η σε άλλες άγονες κορυφές είναι όντος έργα που επιβάλλονται για την αξιοποίηση του πολύτιμου αιολικού δυναμικού της χώρας. Όμως μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Το Λουτράκι έχει να κερδίσει πολλά περισσότερα από την τουριστική ανάπτυξη των Γερανείων (ορειβασία, ανάπτυξη του καταφυγίου του Γαλανόπουλου, αεροπτερισμός κλπ) . Έτσι θα δημιουργηθούν αρκετές θέσεις εργασίας, αλλά θα έρθει και αρκετό χρήμα στο Λουτράκι από τους τουρίστες. Σε αντίθεση με ένα συνεργείο 4-5 ατόμων που έρχεται σπάνια από την Αθήνα και θα πάρει κανα καφέ στο δρόμο (έρχεται για δουλειά, όχι για βόλτα).
    Στην Καμάριζα ας γίνει. Η επιπτώσεις δεν θα είναι σημαντικές εκεί ενώ μετά θα υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης για το αν τελικά αξίζει ή όχι μία τέτοια επένδυση για τον τόπο.
    ΜΗΝ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗ.
    ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗ ‘ΜΑΣΑ’ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΛΥΘΟΥΝ

  12. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας αρνητική είναι η γνωμοδότηση του ΥΠΑΝ για δύο από τα αιολικά των Γερανείων τα οποία σημειωτέων προτάθηκαν από την ίδια εταιρεία. Το ένα έργο 20,25 Mw επρόκειτο να εγκατασταθεί στη θέση Πιντιζα των Γερανείων και περιελάμβανε κατά κύριο λόγο το καμένο κομμάτι του βουνού και το άλλο 22,5 MW στην Μικρή και Μεγάλη Ντουσκιά στην Καμάριζα.
    Προχωρεί κανονικά όπως φαίνεται το δεύτερο έργο στη θέση Μεγάλη Ράχη, ισχύος 39 MW και συνολικής έκτασης 4.355 στρεμμάτων το οποίο εκτείνεται σε όλη την κορυφογραμμή του βουνού πάνω από το Λουτράκι και περιλαμβάνει μεγάλη δασική έκταση, καθώς και ένα ακόμη 30 MW στην Ντουσκιά.

  13. κατω τα χερια απο την καμαριζα και τα γερανεια.ο κυνηγετικος συλογος -ΓΕΡΑΝΕΙΑ- δεν παιρνει καμια θεση.ΓΙΑΤΙ.θα μας βρουν αντιμετωπους.ο δημος λουτρακιου τι εχει να μας πει για ολα αυτα.

  14. ΑΙΟΛΙΚΟ ΣΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ? ΓΙΑ ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΛΙΓΑΚΙ. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΕΡΑΧΩΡΙΤΕΣ ΔΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΨΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΝ ΕΙΧΕ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ……..ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ.ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ. Κ ΡΙΧΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ Κ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ,Κ ΕΙΔΚΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΧΩΡΑ Κ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ. ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΝ ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ. ΕΓΙΝΕ Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΣΤΟΛΙΔΙ ΜΕ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ Κ ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ. Κ ΣΕΙΣ ΕΔΩ ΤΟ ΓΝΕΦΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ….ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΑΣ….

  15. ΠΟΣΟ ΑΣΧΕΤΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ;ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΝΤΟΥΣΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΙΖΑ;ΑΠΟ ΠΟΤΕ;
    ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΑΣΟΣ;ΟΧΙ
    ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟ ΣΤΟΧΙΖΕΙ ΕΝΑ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ;
    ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΕΥΚΑ;ΟΧΙ
    ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

  16. eno esi eisai poli sxetikos aloste fenete .epidi ego kai i oikogenia mou eimaste katoxi paraxoritirion sta gerania kai idika sto komati meta elata na se enimeroso file mou oti eki akrivos theloun na ekgatastisoun afou kopsoun to miso vouno gia na perasoun ta fortiga.ekei lipon file exei kai xorafia kai malista arketa kai i eteria zefiros mas prosegkise prin apo 3 xronia gia na agorasi tis ektasis pou den exoun dentra kai tote se sinenoisi me ton dimo l.p.tous apantisame arnitika.parte to xampari kai parte to tora pou einai noris sta geraneia kai idika sto dentrodes tmima tous ektos apo ipia touristiki anaptixi den tha gini tipote allo den pana erthi kai o idios o papantreou na mas pisi,kai oso afora kapia lamogia pou ta ekopse i pina kai vlepoun ta geraneia san xeroloukoumo na exoun kata nou oti tha minoun me tin orexi.as valoun tis anemogenitries sta spitia tous gia na konomisoun.

  17. ΕΣΥ ΔΕΝ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΕΣ ΓΙΑΤΙ ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΑΝΕ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ;
    ΠΑΡΑΧΩΡΗΤΗΡΙΑ ΕΧΕΙΣ,ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ,ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΙ(ΡΕΤΣΙΝΙ-ΞΥΛΕΙΑ-ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΓΙΑ ΒΟΣΚΟΤΟΠΙΑ ΚΤΛ)
    ΕΠΙΣΗΣ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΝΤΟΥΣΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΙΖΑ.
    ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΧΕΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ,ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog